"...AND... er et show, som jeg håber vil stimulere din hjerne så meget, som det rører dit hjerte. En forestilling om identitet og relationer. Om at bytte roller. Om dig og mig, kunsten og livet, kunstneren og publikum," siger Åsa Söderberg, kunstnerisk leder på Skånes Danseteater.

Sammen med koreograferne Philippe Blanchard og Björn Säfsten har Skånes Dansteater skabt to beslægtede værker med meget forskellige udtryk. De to koreografer fandt sammen i et fælles ønske om at udvikle deres kunstneriske arbejde ved at åbne den skabende proces overfor hinanden. På jagt efter oprigtige reaktioner og bevægelser søger koreograferne og ensemblet med åben opmærksomhed og skaber plads til improvisation. Hvis kunsten skal afspejle livet, så må kunsten også opføre sig som livet - uventet og uplanlagt.

Forestillingens længde er ca. 2 timer inkl. pause.

Anmeldelser

"Udgangspunktet har været spørgsmålet om nærvær og identitet. Resultatet er en betagende udforskning af disse spørgsmål og en forestilling, der er overraskende, underholdende og helt fantastisk."
- Skånska Dagbladet / Norra Skåne

"Humor, erotik og transformationer med en skarphed, der blinker til Per Jonsson."
- Sydsvenskan

"Lige så genial, som Björn Säfsten er i sin indledning, hvor han lader dansere sidde blandt publikum og derefter finde deres rolle på scenen, lige så stærk er Philippe Blanchard i sin maniske technofest med frigørende dans".
- Kristianstadsbladet

"Rammer plet. Er fængslende og tankevækkende."
- Landet Runt

"Komisk og med timing."
- Svenska Dagbladet

Om Skånes Dansteater

Skånes Dansteater er Sveriges største uafhængige danseinstitution, der præsenterer værker af både svenske, skandinaviske og internationale koreografer.
Björn Säfsten modtog Cullberg-prisen i 2009 og vandt førstepræmien i Dansens Hus' koreografiske konkurrence i 2009. Han har produceret over ti originale værker med hans eget skiftende ensemble.
Fransk-svenske Philippe Blanchard har danset i mange af verdens største dansekompagnier, bl.a. Nederlands Dans Theater og Batsheva Dance Company. I Sverige har han bl.a. danset med Cullberg Ballet og i 2000 etablerede han Adekwhat i Stockholm, som er en af de ældre frie dansegrupper i Sverige.