URPREMIERE

dadadans byder velkommen til en poetisk krops-cabaret, hvor ordet Ånd folder sig ud – langt ud over det sædvanlige.

Fra åndsliv til åndløs, fra åndedrag til udånding. Fra korpsånd til kropsånd. På scenen er fire dansere og én Sprechstallmeister, der guider dig gennem et bombardement af fysiske og mentale indtryk.

”Ånd” væves sammen med en tidsrejse. For 2400 år siden opstod en idé i Grækenland: Ideen om, at alt i verden består af atomer. Atom-idéen er blevet anset som farlig, har været tiet ihjel; den har provokeret, inspireret og påvirket åndrige mennesker, filosoffer såvel som videnskabsfolk helt op til vor tid. Idéens rejse er lang.

Cabareten præsenteres i en tid med korte horisonter, resultatkrav og nedskæring på åndsvidenskaberne. Kan vi ånde i det?

Støttet af Statens Kunstråd, Aarhus Kommune, Københavns Kommune, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968 og Augustinus Fonden.

 

Om dadadans

dadadans er grundlagt af Helle Bach. Temamæssigt er hun optaget af og følsom over for nutidens foranderlige samfundsstrukturer og menneskets sociale samspil heri. Hun ønsker at få os til at grine og græde - ved at os vise livets banale realiteter og dets poetiske skønhed.

Det koreografiske sprog er direkte og dynamisk inspireret af bevægelser fra den abstrakte nutidige dans over almindelig gang til den franske cabaret-tradition.

Værkerne spejler ofte dadaisternes facon at skabe ”mening” gennem collagen, det absurde og umiddelbart unyttige.

dadadans har senest præsenteret følgende forestillinger:
Busy Bodies (2013) - et spacy show om at blive set eller ikke at blive set
still going WRONG (2012) – en hyldest til det mislykkede
Fjer og stilletter (2011) – en solo om kvindekroppen og Helle Bachs periode som danser på Folies Bergere
Snip Snap Snude (2010) – en poetisk og sanselig dans med døden

www.dadadans.dk