Tilbage på Bora Bora som del af stor Danmarksturné!

Vi har stadig brug for klovnefiguren, hvis vi skal kunne holde os selv og hinanden ud.

Med "A Snowball's Chance In Hell" rejser DON GNU tilbage til 1920'erne for at udfordre fejlen og alle dens muligheder. For hvad sker der egentligt, når vi fejler? 

To mænd i skikkelse af DON (Jannik Elkær) og GNU (Kristoffer Louis Andrup Pedersen) kaster sig ud i de filmklassiske gevandter, for at beskrive mennesket som den klovneskikkelse, det i den grad er. Rammen udgøres af det ikoniske stumfilmsunivers fra tiden med sne på skærmen og Charlie Chaplin på slap line - men spørgsmålet er selvfølgelig, om DON og GNU kan holde sig inden for rammerne...?

I en intim og underholdende forestilling, hvor performance, dans, video, musik og publikumsinteraktion spiller sammen, bliver vi taget med ind i en verden af simple menneskelige konflikter, fejl og magtkampe på mikro-niveau, hvor det er svært ikke at genkende og le af klovnen i os selv.  

Musikken til forestillingen er komponeret og tilrettelagt af Alice Carreri.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Co-produceret af Bora Bora.

Læs:
Interview i Århus Stiftstidende (Danish)
Interview på Jutland Station (Engelsk)

 

Anmeldelser

★★★★★
"Smart, stilfuld og tilmed hylende morsom."
- The Herald Scotland

★★★★★
"Dristig, fræk og forbløffende."
- SGFringe, Scotland

★★★★★
"Det er ikke bare kaffekanden som sprutter, men hele forestillingen som bobler af fryd og glæde. (...) Det kan varmt anbefales at opleve hvordan alle disse løjer begået af Don Gnu (som i øvrig er huskunstnere på Bora Bora) hænger sirligt sammen, og til hvilken skøn musik og sang af Alice Carreri det hele bliver til."
- Århus Stiftstidende (læs hele anmeldelsen)

★★★★★
"En lille, men mesterlig teaterperle – herligt underholdende! Og Don Gnu beviser med deres fysiske udfoldelser, at vi stadig har brug for ærlige og nysgerrige klovne, som vi kan spejle os selv i, og le af vores fejl og fiaskoer."
- Kulturtid (læs hele anmeldelsen)

★★★★
"Drengerøvsattitude med et kækt og veloplagt glimt i øjnene - og eminent dans på et meget højt niveau, der på en eller anden magisk vis kommer til at se legende let ud. (...) Formen er en skøn blanding af film, klovneagtige og stumfilmsinspirerede sekvenser samt pragtfuld og kraftfuld dans. (...) ... hold øje med det særegne kompagni."
- KOP Kultur (læs på KOP Kulturs Facebookside)

★★★★
"Nok fjoller de to dansere rundt på scenen, men det sker med en præcision og ynde, som er en sand fornøjelse at se på. (...) En munter forestilling, der formår at løfte det klassiske fra stumfilmen, mens de stadigvæk overrasker os."
- Bloggen 5stjerner (læs hele anmeldelsen)

"Et forfriskende, komisk bud moderne dans og visuelt teater; en dejlig performance til at drillende hive grinet frem i os alle."
- Jutland Station (læs hele anmeldelsen på engelsk)

 

Om Don Gnu - Physical Theatre & Film

DON GNU - Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Udtrykket er underholdende, direkte, udtryksfuldt og meget fysisk.

Forestillingerne har en naiv og direkte tilgang, som underbygges af en tilbagevendende refleksion og dyb menneskelig indleven. De taler til et bredt publikum og DON GNU er derfor et oplagt sted at starte for publikum, der ikke før har set dans og eksperimenterende scenekunst, ligesom forestillingerne ofte gør et stort indtryk på det unge publikum.

Den kunstneriske ledelse i DON GNU består af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kompagniet har tidligere lavet forestillingerne "As A Start" samt trilogien "Mænd i sandaler", "Kvinde kend dit skab" og "M.I.S. - natten lang". "Kvinde kend dit skab" blev nomineret til en Reumert-pris og modtog Aarhus' publikumspris for scenekunst. Derudover har Don Gnu også skabt "N.A.R.G. - North Arena Rumble Game", som i 2016 blev udvalgt til som én af Aerowaves Twenty. I 2017 producerede Don Gnu den meget velmodtagede performance "Human In Balance" støttet af og lavet til de to europæiske kulturhovedstæder Aarhus (Danmark) og Pafos (Cypern).

Udover omfattende turnévirksomhed indenfor landets grænser, har DON GNU også præsenteret deres danseforestillinger i Sydkorea, Canada, Belgien, Holland, Skotland, Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Litauen samt på Cypern og Cuba.

Don Gnu er huskunstnere hos Bora Bora.

www.dongnu.dk