71BODIES 1DANCE - et multidisciplinært kunstprojekt med danseperformance, fotografi og filminstallation

Kom allerede kl. 19.00 for at se kunstinstallation i foyer/HQ.

Et multidisciplinært og koreografisk initiativ af Daniel Mariblanca i samarbejde med fotograf Mar C Llop og filmskaber Ursula Kaufmann. Fotografering, filminstallation og danseperformance er i dialog med hinanden i et format, der berører kompleksiteten i ​​det brede spektrum af (trans)kønsidentiteter. Arbejdet er inspireret af 71 personlige erfaringer og vidnesbyrd fra transkøn-personer i Europa. Dette kunstneriske projekt giver synlighed, pirrer nysgerrigheden og skaber viden om det transseksuelle samfund. Ved at vise forskellige måder at være på, foreslår projektet nye måder at værdsætte skønhed og skabe lyst og længsel på.

Hvad er køn? Hvad betyder det at være transkøn?
Hvad er forskellen mellem en "transgender" person og en "cisgender" person?
Hvilke forskelle er der mellem kønsidentitet, kønsudtryk, biologisk køn og seksuel orientering?
Hvad betyder det at leve i skabet? Hvad betyder det at komme ud af skabet?

Daniel Mariblanca:
Da jeg begyndte min overgang fra kvinde til en transmand havde jeg det uopsætteligt behov for at skabe et koreografisk arbejde, hvor jeg kunne udtrykke mine stærke følelser samt de ændringer, jeg begyndte at opleve i min krop. Det føltes så befriende at komme ud og åbne mit hjerte for alle mennesker omkring mig. Jeg gjorde det, fordi jeg ikke kunne lyve mere for mig selv. Jeg havde meget tvivl og frygt for at komme ud; at blive diskrimineret eller afvist af min familie, min partner eller mine venner. Jeg havde frygten for, at jeg kunne miste mit job. Jeg stillede spørgsmålstegn ved, om kommer ud ville påvirke min karriere. Jeg var bekymret over, hvordan min åbenhed ville påvirke min fremtid. Jeg vidste, at jeg ikke var den eneste, der oplevede denne frygt og dette pres. Mange andre transkønnede mennesker går igennem lignende kampe. Jeg indså, at ved kun at tale fra mit individuelle perspektiv ville det blive et meget begrænset billede af, hvad det er at være en "transgender" person. Derfor blev jeg inspireret til at basere dette arbejde på 71 transpersoner og det var også begyndelsen på projektet.

Bora Boras publikum har tidligere kunne opleve Daniel Mariblanca i HimHerAndIt Productions' "WOMANhouse" samt "WOMAN" (v. 1.0).

 

"71 BODIES 1 DANCE" BESTÅR AF 3 DELE

Små sorte bokse
12 små sorte bokse møder publikum, når de går ind i lokalet. Kasserne fremhæves af et lille lys, der styrer blikket mod dem og inviterer til at se inde i dem. Publikum vil der være deltage i et øjeblik i af en af ​​hovedpersonernes fortælling og liv. Disse korte stykker i denne særlige form vil skab en følelse af intimitet mellem hovedpersonen og betragteren. Dette er den første kontakt med hovedpersonerne. En tæt og intim kontakt for at forstå den dybe menneskelige faktor.
Disse er lavet i samarbejde med filmskaber Ursula Kaufmann.

Danseforestilling
Danseforestillingen varer i 71 minutter og vil omfavne de 71 historier i én krop. Det fysiske værk er baseret i kroppen, dens kvaliteter og teksturer. Dansen vil afspejle det samme koncept som de små sorte bokse - det intime møde med personlig erfaring, men nu gennem dans. Med et tomt sort scenerum og en nøgen krop. Ingen forstyrrelser eller udsmykning. Kun kroppen og dens fysiske egenskaber. Den nøgne krop er et følelsesmæssigt ladet rum, der på samme tid indeholder sårbarhed, styrke, skam, fornøjelse, intimitet og empowerment. Den nøgne krop vil give publikum mulighed for at udfordre deres egne forudfattede meninger og idéer om den nøgne krop.

Fotoudstilling
Fotoudstillingen består af 71 portrætter med de personlige historier, som publikum vil blive inviteret til at opleve efter danseforestillingen. Plakaterne er lavet af fotograf Mar C Llop gennem interviews med alle hovedpersonerne.