Danmarkspremiere!

4: STILL LIFE er hofdans, parringsdans, skuespil, "Lichtspiel" og ritual.

Nicole Beutler destillerer elementer fra partnerdansens lange historie. Fra renæssancen til postmoderne dans via lindy hop. Fra vestlig hofdanse såsom pavane, gaillard og canario, til standard ballroom danse som slow waltz, slow fox og boogie. Bauhausbevægelsen har også inspireret denne duets "mekanisk ballet".

I disse tider med virtuel kommunikation og manglende samspil i hverdagen bliver 4: STILL LIFE er en søgen efter kontakt og forbindelse: parringsritualer; ledere og følgere; fusion og kampen imod den; distance og intimitet.

Støttet af Fabrik Potsdam.
Co-produktion: NBprojects og Theater Malpertuis.

 

Anmeldelser

"En fantastisk smuk danseforestilling. Et spil af genstande, kroppe, rum og lys. (...) En meget forskelligartet performance, der er virkelig en fryd for øjet."
- Jur Jansen, Sapsite

"Idéen med en mand og en kvinde i en duet er en klassisk. Det er stramt timet, blændende intelligent, og glimrende designet. (...) Når han støtter hende, og hun støtter ham i en perfekt konstruktion skaber deres sammenslyngede kroppe et blændende og følelsesmæssige visuelle sprog. Der er, i det øjeblik, sand magi."
- Mirjam van der Linden, Volkskrant

"Fast form og bevægelse, rummelighed og intimitet, billedkunst og dans - i fortid og nutid, 4: STILL LIFE er en spændende dialog mellem ekstremer. Beutler blander og ælter ingredienserne til en lækker, super æstetiske, formel helhed, i hvilken vi finder sved og følelser."
- Moos van den Broek, Theaterkrant

 

Om Nicole Beutler

Nicole Beutler (f. 1969) bor og arbejder i Amsterdam som koreograf og teaterskaber. Hendes arbejde ligger på tærsklen til dans, performance og billedkunst. Hun arbejder fra den overbevisning, at alle faste kategoriseringer bør destabiliseres. Hun henviser i sit nutidige arbejde ofte også til dansens og teatrets historie. Hun engagerer sig i værker med amatører og professionelle, gamle og unge. Hendes optræden er sammensat med en høj sans for musikalitet, og gennemtrængt med subtile humor.

4: STILL LIFE er en del af en række værker, hvoraf der er i øjeblikket eksisterer fem forestillinger.