Her kan du finde information om nogle af de største projekter, som Bora Bora tidligere har afviklet.

 

Keðja 2012-2015

Projektet keðja 2012-2015 er den største mødeplatform for dansere, undervisere, producere, forskere og akademikere, hvor de kan mødes og tale om vigtige emner inden for contemporary dance i den nordiske/baltiske region.

keðja har gennem de sidste fire år afholdt aktiviteter i otte forskellige lande. I den nye periode 2012-2015 vil netværket afholde tre “encounters”, tre store projekter: Wilderness, Mentoring Scheme, Reading Dance – Writing Dance så vel som et antal tænketanke.

Wilderness dance

Bora Bora er én af fem partnere i projektet Wilderness Dance, som er del af det EU-finansierede netværk keðja 2012-2015Wilderness projektet sendte ti nordiske/baltiske dansekompagnier på hver to residencies i yderområderne i regionen for at udforske, arbejde i og blive inspireret af det lokale område i skabelsen af en ny scenekunstproduktion.

Projektet er det største i keðja, hvor vi tilbyder et stort antal residencyophold for dansere på ti “vilde” lokationer i de nordiske og baltiske lande. Find billeder, video og dagbøger fra alle gruppernes ophold på Wilderness-bloggen.

I januar 2014 blev tredje residency i Danmark afholdt på Vestjyllands Højskole i Ringkøbing, og det sidste residency fandt sted i marts/april, hvor et finsk kompagni besøgte Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund.

Ved afslutningen af sommeren 2014 var alle ti produktioner være færdige, og de kunne opleves til det sidste keðja encounter i Mariehamn i August.

Læs mere på kedja.net.

Anatomy of Dance
Kompagniet Anatomy of Dance besøgte Toftlund Højskole i september 2013 som det første af fire residencies i Danmark.

Logoer til web Wilderness kedja

Projektet er støttet af EU’s kulturprogram, Norden – Kulturkontakt Nord og Nordisk Kulturfond, Statens Kunstråds DIVA-ordning, Den Ingwersenske Fond og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.

 

SAMARA – Scenekunst i Nordeuropa og Baltikum

SAMARA er et netværk for baltisk/nordeuropæisk moderne scenekunst, der består af otte scenekunstinstitutioner med fokus på internationalt udviklingsarbejde:

Kanuti Gildi SAAL (Estland)
Baltic Circle / Q-teatteri (Finland)
Lokal Festival (Island)
MDT (Sverige)
Black Box (Norge)
Kampnagel (Tyskland)
Nordwind Festival (Tyskland)
Bora Bora (Danmark)

De otte scenekunstinstitutioner har skabt projektet SAMARA for at skabe et rum for debat, netværk og blivende samarbejder. Målet for netværket er at skabe nye muligheder for upcoming kunstnere fra de nordiske og baltiske lande ved at co-producere og turnere nye forestillinger landene imellem.
‘Samara’ er en frugtart med en flad vinge rundt om dens frø; frugtens form gør det muligt, at vinden kan bære frøet længere væk fra frugten end normalt. Vores forhåbning er, at dette netværk på samme måde vil hjælpe kunstnerne til at få ekstra meget luft under vingerne.

Bora Bora co-producerer FEMININE FUN STUDIES
Performanceduoen Chuck Morris har skabt forestillingen FEMININE FUN STUDIES, der er udvalgt som Bora Boras bidrag i SAMARA-netværket. Forestillingen handler om kvinder, humor og sårbarhed, og den bliver til i samarbejde med Theaterhaus Gessnerallee, Südpol, Sophiensaele og Café Teatret.

SAMARA er støttet af KK Nord – Kulturkontakt Nord.

Logoer-til-web_hvid

 

 

DNA – Development of New Art / EAST GATE EUROPE FESTIVAL

Bora Bora (og før 2011 Entré Scenen) var den danske partner i det EU-finansierede projekt DNA – Development of New Art. Projektet løb over to omgange med et pilotprojekt i 2009-2010 og et toårigt EU-projekt i 2011-2013.

Projektet og netværket bag skabte mange muligheder for kunstnere i de deltagende lande, idet vi var værter for en række festivaler, residencies og workshops. Mest markant for os var nok co-produktionen af Palle Granhøj-forestillingen MEN&MAHLER, der løb med årets Reumert for bedste danseforestilling i 2013 samt afholdelsen af to festivaler i 2010 og 2013 under navnet EAST GATE EUROPE.

Læs mere om DNA

JUNGE HUNDE FESTIVAL

2012 blev sidste gang Bora Bora/Entré Scenen var vært for JUNGE HUNDE FESTIVAL. Det har været en stor succes og glæde for os at præsentere spændende, nyskabende, provokerende og fascinerende ny europæisk scenekunst gennem årene. Find mere information om JUNGE HUNDE FESTIVAL gennem tiden via linksene nedenfor.

Mere information om JUNGE HUNDE FESTIVAL

JUNGE HUNDEs historie

Programmer fra JUNGE HUNDE i Danmark 2001-2012

JUNGE HUNDE FESTIVAL 2012

Vil du vide mere om Bora Boras internationale aktiviteter?