Pressemeddelelse fra Bora Bora – www.bora-bora.dk

Danmarkspremiere!

Canadisk dansebrag med livemusik rammer Aarhus

Bora Bora præsenterer, som det eneste sted i Danmark, canadiske Frédérick Gravels anmelderroste forestilling ”SOME HOPE FOR THE BASTARDS” den 11. – 13. marts. Et medrivende sammenstød af dans og rockkoncert med bidende danseduetter og kraftfulde gruppekoreografier.

Video trailer: https://www.youtube.com/watch?v=-CTKoQSGHhM
Frédérick Gravel Bora Bora interview fra 2014: https://vimeo.com/106927125

Ni dansere og tre musikere fra Canada står på scenen på Bora Bora den 11. til 13. marts. Her inviterer de til en koreografisk koncert med høj energi og kraftfuld dans med rockmusik, elektronisk musik og klassisk barokmusik. Titlen er ”Some Hope For The Bastards” og manden bag hedder Frédérick Gravel.
Den canadiske koreograf og musiker udfordrer de finkulturelle traditioner med ironi og flabethed og rækker tunge ad avantgarden ved hjælp af popkulturen. Han ender med at smelte de to verdener sammen til en helt ny helhed.
– Det er vidunderligt. Den råhed, skrøbelighed, angst og overmod, vi får serveret, er netop det, vi kan spejle os i. Frédérick Gravel besidder en sund skepsis og formår endda at stille spørgsmål ved selve dansen. Det gør han med en sprudlende kalejdoskopisk æstetik, der blander mange typer musik med dans, siger Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora.
Det lander et sted imellem kraftfuld ekstatisk bevægelse og det tilsyneladende uengagerede, og kulminerer i en poetisk fejring af lys, lyd, intime duetter og kraftfulde gruppekoreografier.

Bring lys til verden
– Frédérick Gravel evner som få at stille sig på publikums side. Han er vores medskyldige og er i direkte dialog med os. Ser vi godt efter, er der godt og vel tyve sandheder, vi godt kan gruble over bagefter. Gravel giver netop håb til os forvirrede stakler på jord, siger Jesper de Neergaard.
Med forestillingen forsøger Frédérick Gravel at bringe mere lys til verden og løfte os ud over 24 timers nyhedscyklussen og vores impulsive Googlesøgninger. Et evigt loop, der efterlader os mere informerede end nogensinde før, men samtidig håbløse i forhold til at gøre noget meningsfuldt ved de overvældende problemer, der plager os.
Som koreograf og musiker erobrer Frédérick Gravel scenen for at tilintetgøre apatien og den hjælpeløse følelse af afmagt.

Flotte anmeldelser
”Some Hope For The Bastards” har fået flotte anmeldelser i hjemlandet og ude i verden. En anmelder skrev bl.a.:
“Publikum havde intet andet at gøre ved afslutningen end at rejse sig op og give et stående bifald, simpelthen fordi det føltes som om vi klappede for alle i hele teateret. Vi oplevede alle lige hvad det betød at være i live på en ny måde.”
Andre igen har kaldt forestillingen “et mesterværk til sanserne.”
Frédérick Gravel har været i Danmark før. Det var også i Aarhus, da Bora Bora præsenterede hans forestilling ”Usually Beauty Fails” 2014, hvor han og danserne blæste publikum bagover. Bora Bora har ved selvsyn oplevet ”Some Hope For The Bastards” på Gravels hjemmebane i Montreal og meldingen er, at anmelderne har ret. Så der venter sikkert endnu en stor og medrivende oplevelse.


ANMELDELSER:

“Har sådan sensualitet, sådan vildskab, nogensinde været vist på en scene før? Hvor længe har vi ventet på dette rene og rå øjeblik af dans?”
– I/O Gazette

“Et mesterværk til sanserne.”
– Centre Stage (Vancouver)

“Gravels forestilling minder mig om, hvordan kunst kan se ud, når vi nærmer os den med komplet ærlighed og med de enkle værktøjer vi har til rådighed – åndedrættet i vores lunger, musklerne i vores lemmer og i vores inderste kerne. (…) Denne upåvirkede ærlighed, der håner de meningsløse sociale skikke, og værkets overordnede venlighed var det, der gjorde showet uforglemmeligt.”
– The Vancouver Arts Review (læs hele anmeldelsen på engelsk)

“Publikum havde intet andet at gøre ved afslutningen end at rejse sig op og give et stående bifald, simpelthen fordi det føltes som om vi klappede for alle i hele teateret. Vi oplevede alle lige hvad det betød at være i live på en ny måde. (…) Vi kan takke Frédérick Gravel for at lade os inde i hans smukke sind og for virkelig at give os noget håb, i det mindste for den canadiske dans’ fremtid.”
– Link Magazine (læs hele anmeldelsen på engelsk)

“Intet af dette ville skabe den forbindelse, som det gør, hvis ikke bandet, med dets stærkt behandlede guitarer, summende synths, dunkende trommer og introspektive vokal, var så godt. Hvad angår danserne, viser de et engagement, der forplanter fra scenen. De imødekommer ikke kun de næsten umulige krav til udholdenheds, som Gravel kræver af dem – mønstre gentager sig på grænsen til vanvid, næsten tranceagtigt udmattelse i den sidste del – men hver af dem bringer en individualitet og intimitet til deres optræden, der bare øger følelsen af være vidne til en uforfalsket menneskelig oplevelse. (…) Meget passende bygger Gravel alt sammen op til et vildt og spændende crescendo – ligesom den bedste rockkoncert. Det er nok til at give dig en fornemmelse af, at der måske alligevel er noget håb for os, stakkels bastarder.”
– The Georgia Straight (læs hele anmeldelsen på engelsk)

“Powerhouse dance indeed.”
– Seeing Dance (læs hele anmeldelsen på engelsk)

“Some Hope for the Bastards eksploderer på scenen, banker lyden og raseriet helt op i et hovedkuls rock show.”
– The Dance Current (læs hele anmeldelsen på engelsk)

“Frédérick Gravel er uden tvivl de mest betydningsfulde dansekunstnere, der er kommet frem i Québec de sidste 10 år.”
– The Globe and Mail, Toronto


INFO:

SOME HOPE FOR THE BASTARDS
Frédérick Gravel (CAN)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 11. – 13. marts (Store og Lille Sal), kl. 19.30.
Pris: Forhøjede billetpriser ved denne forestilling. Standard kr. 225 kr. / Early bird rabat 175 kr. / Studerende og unge u. 25 år 135 kr. / Seniorer og pensionister 150 kr. / Derudover grupperabatter til 90 og 100 kr. per person. KluBora-pris 70 kr. (1 års medlemskab 130 kr.).
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/some-hope-for-the-bastards/

PRESSEFOTOS:
https://drive.google.com/open?id=1Ze6LaDWj7djcFBtZl5S1sgsdr_laAPNM


KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk