Performances om udholdenhed spørger: Hvor finder du din styrke?

Hvor får du styrken fra til at fortsætte, når det bliver virkelig hårdt? De to nye forestillinger ”Champions” og ”Mass Effect” fra aarhusianske HIMHERANDIT Productions dykker dybt ned i både psykisk og fysisk udholdenhed. Flot videoinstallation-performance møder sveddryppende massekoreografi i højest gear på Bora Bora 4. – 7. februar.

”Champions” video trailer: https://vimeo.com/383471791
”Mass Effect” video trailer: https://vimeo.com/374124919

Hvor kommer styrken fra, når vi møder modstand fra hinanden og os selv? Det er det drivende spørgsmål, når HIMHERANDIT Productions og koreograf Andreas Constantinou er tilbage på scenen med to nye forestillinger. ”Champions” og ”Mass Effect” vises i et dobbeltprogram på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater i Aarhus den 4. til 7. februar.
De to kontrastfyldte forestillinger udfordrer de fysiske og mentale tilstande, når mennesker møder modstand og blive nødt til at fortsætte.

Stå ved din identitet
”Champions” er en meget personlig soloperformance iscenesat og performet af Andreas Constantinou. Den handler om de følelsesmæssige og psykologiske udfordringer i at finde sin egen identitet og stå ved den på trods af forældres og andres forventninger.
Scenografien er en visuelt stærk videoinstallation, som suppleres af effekter på scenen, der kommer til live med lydklip fra Andreas Constantinous terapisessioner og samtaler med sine forældre. Forestillingen fokuserer på relationen mellem børn og forældre, og især på det at frigøre sig fra andres forventninger, sætte farten ned og stå ansigt til ansigt med sine egne dæmoner.
I løbet af det sidste år har Andreas Constantinou arbejdet sammen med psykolog Kristine Graugaard under skabelsen af forestillingen. Forløbet af hans terapisessioner hos Kristine Graugaard har været den vigtigste katalysator for udfoldningen af forestillingens tematikker og indhold i performanceinstallationen samtidig med den kreative proces i studiet.

Højenergisk gruppeperformance
”Mass Effect” er en helt anderledes og højintensiv, sveddryppende forestilling, hvor syv performere fra Frankrig, Sverige, Italien, England, Cuba og Grækenland deler deres åndedræt, sved, formationer og rytmer i én fælles udfordring: overgå fysiske begrænsninger. Gruppedynamik, lederskab og medfølger, leg og alvor, og fysisk udholdenhed er alle elementer, der sættes på prøve. De syv performere får følgeskab af en gruppe lokale folk, som vil pumpe energi og styrke ind i gruppen.

Prisvindende kompagni med internationalt sigte
HIMHERANDIT Productions er baseret i Aarhus og ledes af multikunstner og iscenesætter Andreas Constantinou. Siden 2008 har kompagniet arbejdet tværkunstnerisk med fokus på identitet, køn og seksualitet. Kompagniet har et utrolig højt produktions- og ambitionsniveau, og har blandt andet en stor portefølje af forestillinger der har turneret i ind- og udland, mentorprogram og visuel kunst. I 2018 stod Himherandit Productions bag en 1 måneders lang hyldest til diversitet med The GENDERhouse Festival, som kompagniet fik Performing Arts Platforms Scenekunstprisen Årets Applaus i 2018. Festivalen kommer igen i 2021. HIMHERANDIT Productions og Andreas Constantinou har tidligere modtaget to Reumertnomineringer for ”WoMAN & WOMAN” i 2017 og ”GARDEN” i 2018.

Efter forestillingerne den 6. februar, vil der være en særlig kunstner-psykolog samtale på scenen mellem Andreas Constantinou og Kristine Graugaard. Alle publikummer er velkomne til at blive og overvære samtalen.

Se mere på www.himherandit.com og følg med på https://www.facebook.com/HIMHERANDIT

INFO:
CHAMPIONS / MASS EFFECT – HIMHERANDIT Productions (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 4.-7. februar (Store Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 170 kr. / Early bird rabat 135 kr. / Studerende og unge u. 25 år 100 kr. / Seniorer og pensionister 120 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 70 kr. per person. KluBora-pris 70 kr. (1 års medlemskab 130 kr.).
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/champions , https://bora-bora.dk/forestilling/mass-effect

PRESSEFOTOS:
https://drive.google.com/open?id=1v6FUSnC0g9KrFGMQTlJKVlvDkgrTH7AN

CREDITS 

Champions og Mass Effect:
Kunstnerisk Koncept, koreografi og Instruktion: Andreas Constantinou
Samarbejdende Instruktør: Dagmara Bilon
Installation Design, Lys- og Lyddesign: Jeppe Cohrt
Dramaturg: Jeppe Hemdorff Nissen
Kunstnerisk Assistant: Rita Maria Farias Munoz
Kreativ Producer: Kirstine Marie Bauning
Co-produceret af Bora Bora

Champions:
Video Designer, Lys og Lyddesign: Christoffer Brekne
Psykolog/Dramaturgisk konsulent: Kristine Graugaard
Wrestling Træner: Mikkel Wind
Performer: Andreas Constantinou

Mass Effect:
Performere: Aris Papadoupoulos, Aline Sánchez, Kim Amankwaa, Björn Vårsjö, Théo Marion-Wuillemin, Paola Drera, Elise Ludinar

Champions og Mass Effect er co-produceret af Bora Bora – Dans og visuelt teater med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond, med hjælp fra Teatret Svalegangen og Ceres Arena.

KONTAKT:
Producer Kirstine Bauning, 26 80 59 87 / [email protected]himherandit.com
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / [email protected]
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / [email protected]