Canadisk rockbrag, botox-galskab og børnedisco på Bora Bora i foråret

Bora Boras forårsprogram når vidt omkring med højenergisk musikalsk besøg fra canadiske Frédérick Gravel, lokale kompagnier med fokus på narcissisme og udholdenhed, samt lokale unge sluppet løs i old school disco. Det selvoptagede botox-ansigt får også en lussing, mens engleakrobatik og dyster kropstransformation viser ypperlig fysisk formåen.

Aarhus’ dansescene Bora Bora inviterer indenfor til 11 forskellige forestillinger dette forår. Det er dog muligt at se dem på blot 8 aftener, da flere forestillinger er del af dobbeltprogrammer. Publikum kan bl.a. glæde sig til endnu en stor international forestilling af en slags, som i Danmark oftest udelukkende kan opleves på netop Bora Bora.

Rock- og dansemesterværk
Den 11. – 13. marts præsenterer den roste canadiske koreograf Frédérick Gravel sin forestilling ”Some Hope For The Bastards” for første gang i Danmark. Med ni dansere og tre rockmusikere på scenen fyrer han op under en medrivende koreografisk koncert. Med direkte ætsende energi, bidende danseduetter og kraftfulde gruppekoreografier skaber han en poetisk hymne og en dyster, katarsisk fejring, der forsøger at bringe lys til verden, der har mistet sin retning i overinformeret håbløshed. Det er danseforestilling og rå rockkoncert i skønneste forening, hvor der også bruges både klassisk og elektronisk musik. Centre Stage Vancouver kaldte bl.a. forestillingen for “et mesterværk til sanserne.”
Frédérick Gravel var senest på Bora Bora i 2014, hvor han blæste publikum bagover med forestillingen ”Usually Beauty Fails” (se Bora Bora interview).

Startskud med to urpremierer
Bora Bora skyder året i gang med to lokale urpremierer. Den 21. – 25. januar byder Annika B. Lewis og Kassandra Production indenfor til ”The Soul Catcher”. En forførende og dybt foruroligende forestilling om psykisk vold, manipulation og magt. Forestillingen udspiller sig i et hårdtslående mix af performance, dans, spoken word og elektronisk musik, og kaster lys over de usynlige mekanismer, der har relation til narcissistisk personlighedsforstyrrelse.
HIMHERANDIT Productions og Andreas Constantinou – Reumertnominerede i både 2017 og 2018 – præsenterer et ambitiøst dobbeltprogram den 4. – 7. februar. ”Champions” er en performanceinstallation med mange videoelementer omkring temaerne homoseksualitet, familie og hjem, og handler bl.a. om mental udholdenhed. Den fysiske udholdenhed kommer i fokus i den sveddryppende ”Mass Effect”, hvor syv atletiske dansere deler deres åndedræt, sved, formationer og rytmer i én fælles udfordring: overgå fysiske begrænsninger og transcendere som gruppe til ukendt formåen af kropslig kapacitet.

Moderskab og mekanisk minimalisme
Bora Boras ambition om at bringe ny international scenekunst til Aarhus fortsætter denne gang med besøg fra henholdsvis Polen og Ungarn den 19. og 20. februar. Bag den kryptiske titel ”The Pure Gold Is Seeping Out Of Me” skaber koreograf Renata Piotrowska-Auffret med to andre kvinder en vild performance om længslen efter moderskab i en bureaukratisk verden. Góbi Dance Company præsenterer ”Volitant”, der er en eksplosiv, minimalistisk og minutiøs dansesolo, hvor det mekaniske og naturlige mødes til tonerne af morsekode-musik og robotagtige støjlyde. Som et science fiction remake af Den Døende Svane.

Engleakrobatik og kropstransformation
Ligeledes fra udlandet kommer den 15. og 16. april den norsk-hollandske duo Marta & Kim. De præsenterer en danseduet med en cirkusakrobat og en danser, hvor en mand jages af en engel og skal forsøge at slutte fred med de ting, der er vanskelige at forklare. Forestillingen hedder passende nok ”Engel” og præsenteres i et dobbeltprogram med ”Stigma” af og med dansk dans’ ener Kitt Johnson. Denne roste og Reumertnominerede moderne klassiker genopsættes i forbindelse med sit 20 års jubilæum. Se eller gense Kitts primale og urovækkende transformationer, når hun skaber overrumplende illusioner gennem den totale kropskontrol.

Det glade dansevanvid
Der er masser af humor og danseglæde i marts og april.
Den 24. – 26. marts holder den Reumert-talentpris belønnede Gunilla Lind Danseteater fra København et spejl op mod skønhedsdyrkelsens botox-stivnede ansigt i den silikonepumpede danseforestilling ”Vanity Of Modern Panic – V.O.M.P.”. Det bliver en grotesk hilsen til barokkens pudrede parykker og sarte sæbebobler.
Finske Taneli Törmä, der har base i Danmark, fyrer den 28. og 29. april op under en gruppe lokale unge dansere, når han sammen med dem skaber den sjov og medrivende forestilling ”Open Your Heart”. Han vil sammen med finde tilbage til den oprindelige glæde ved at danse disco og danse som et barn igen.
Forårets program rundes af den 26. og 27. maj med den minimalistiske forestilling ”Of All Its Parts: From Darkness” af kunstnerne Ida-Elisabeth Larsen og Marie-Louise Stentebjerg, der arbejder under navnet Two-Women-Machine-Show.

INFO:
Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Pris: Standard kr. 170 kr. / Early bird rabat 135 kr. / Studerende og unge u. 25 år 100 kr. / Seniorer og pensionister 120 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 70 kr. per person. KluBora-pris 70 kr. (1 års medlemskab 130 kr.). Enkelte forestillinger kan have forhøjede billetpriser.
Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86190079.


PRESSEFOTOS TIL ALLE FORESTILLINGER:
https://drive.google.com/open?id=1REIOrrub-SJs9qVmWYUPcomYgquBV1jm

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk

 

Oversigt:
BORA BORA FORÅR 2020

21. – 25. januar
The Soul Catcher
Kassandra Production (DK)
Urpremiere / Co-produktion

4. – 7. februar
Champions / Mass Effect
HIMHERANDIT Productions (DK) VIDEO 1 / VIDEO 2
Urpremiere / Co-produktion
Dobbeltprogram

19. – 20. februar
Volitant
Góbi Dance Company (UNG) VIDEO
The Pure Gold Is Seeping Out Of Me
Renata Piotrowska-Auffret (POL) VIDEO
Aerowaves dobbeltprogram

11. – 13. marts
Some Hope For The Bastards
Frédérick Gravel (CAN) VIDEO
Internationalt gæstespil

24. – 26. marts
Vanity Of Modern Panic – V.O.M.P.
Gunilla Lind Danseteater (DK) VIDEO
Gæstespil

15. & 16. april
Stigma
Kitt Johnson X-act (DK) VIDEO
Engel
Marta & Kim (N/NL) VIDEO
Dobbeltprogram / Gæstespil

28. & 29. april
Open Your Heart
Location X – Taneli Törmä (FIN/DK) VIDEO
Gæstespil

26. & 27. maj
Of All Its Parts: From Darkness
two-women-machine-show (DK)
Gæstespil

Yderligere information, fotos og videotrailere på www.bora-bora.dk