Juleklassiker vendes på hovedet på Bora Bora

Den 11. og 12. december opstår der en nødsituation på Bora Bora. Den internationale gruppe musikere og kunstnere i John The Houseband kaster sig med tung ironi ud i Nøddeknækkeren – med nødden som udgangspunkt. Det bliver til en gakket og farverig tur rundt i galaksen.

VIDEOTRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=PIdlefYZgF0

Det er bestemt ikke ”Nøddeknækkeren” som man kender den, når Bora Bora for første gang nogensinde præsenterer en juleforestilling i december. Tchaikovskys elskede juleklassiker bliver udsat for humoristisk popmusik af det multinationale indiepopband John the Houseband, der er et bandprojekt, som blander performance og musik.
Den Amsterdam-baserede gruppe af musikere og kunstnere fra Sverige, Island, Belgien, Spanien og Tyskland har trukket de hvide tennissokker godt op over de stramme afvaskede jeans. Udstyret med pandesvedbånd fra 80’erne, vimpler og pastelfarvede t-shirts giver de deres musikalske bud på legetøjskeyboards og med rigtige nøddeknækkere som rytmesektion.
John The Houseband spørger ”What the nut?!” med et kitschet og ironisk glimt i øjet.

Rumekspedition til planeten Nutcracker
Væk er den oprindelige ballerina og musekongen. I stedet er nødden kommet i centrum – i en tre meter stort oppustelig udgave. Publikum inviteres med på en tur til en galakse langt, langt væk. Et rumfartøj med Hazel, Wal, Pea, Coco, Almond og Pistachio ombord lander på planeten Nutcracker. Efter en vanskelig landing og et dramatisk møde bliver ekspeditionen omdannet til en glædelig udforskning.
John the Houseband laver coverversioner af dele af Tchaikovskys musik og skaber nye koreografier baseret på det originale værk. Kunstnergruppen har sammen med Norrlandsoperans Symfoniorkester skabt en udgave af ”Nøddeknækkeren”, hvor det klassiske møder moderne pop og performance møder ballet.
Bora Bora har co-produceret forestillingen sammen med Norrlandsoperan i Umeå og Fabrik Potsdam i Berlin. Koreografien er bl.a. skabt af Alma Söderberg.

Forestillingen er egnet for aldersgruppen 8 år og opefter. Forestillingens sange og tale er på engelsk, men forestillingen er primært baseret på musik og visuelle elementer.
Forestillingen spiller på Bora Bora den 11. og 12. december kl. 19:30.

INFO:
THE NUTCRACKER
– John The Houseband (NL)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 11. & 12. december, kl. 19:30
Pris: Standard kr. 170 kr. / Early bird rabat 135 kr. / Studerende og unge u. 25 år 100 kr. / Seniorer og pensionister 120 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 70 kr. per person. KluBora-pris 70 kr. (1 års medlemskab 130 kr.).
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/noeddeknaekkeren eller tlf. 86 19 00 79.

Udvalgte pressefotos:

https://drive.google.com/file/d/1oTn4HaptyNQI0ymR5MzJYWF–TC1jtKG/view?usp=sharing

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk