Koreansk danse-extravaganza på Bora Bora

Den 26. og 27. november inviterer Bora Bora til en aften med hele tre højenergiske og grænsesøgende koreanske danseforestillinger under titlen ”ROK in DK” – Korea i Danmark. Det sker i anledningen af 60-året for de diplomatiske forbindelser mellem de to lande.

VIDEOTRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=WKCfterfCmY

– De tre forestillinger, vi præsenterer på Bora Bora udgør tilsammen et excellent vindue ind til den mangfoldighed moderne dans i Sydkorea har. Forestillingerne har meget forskellige æstetiske udtryk og kunstneriske mål. Fælles for dem er den ekstremt høje professionalisme og udtryksfuldhed. Der venter en fuld oplevelse af fjernøstens identitet på Bora Bora de to dage, siger kunstnerisk leder Jesper de Neergaard.
De tre højenergiske og grænsesøgende koreanske danseforestillinger ”Tail Language II”, ”Flight” og ”Silentium” har turnéret rundt i verden og bliver nu præsenteret i Danmark for første gang.
– Det sker i anledningen af 60-året for diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark og som gestus overfor SiDance, som i november i år har dansk fokus på sin festival i Seoul. Vi er glade og stolte over at cementere og markere denne relation ved at gengælde deres interesse for dansk dans og tilmed kunne præsentere noget af det bedste, som koreansk dans har at byde på i disse år, siger Jesper de Neergaard.

Information om forestillingerne:

Tail Language II – Art Project Bora
Forestillingen er opkaldt efter kattens kommunikation med halen og det symbolske system af gestusser gennem bevægelserne, den har. ”Tail Language II” udtrykker den komiske side af mennesket, beskrevet gennem dyr fra eventyr. Forestillingen beskriver fem tegn fra orientalske fabler og kommunikerer refleksionen af den moderne tid.
Koreograf: Bora Kim.

Flight – Melancholy Dance Company
Vi oplever utallige succeser og fiaskoer for at nå vores mål. Nogle gange falder vi, og andre gange udmatter vi os selv. Men i mellemtiden befinder vi os – langsomt – i retning af vores mål. Gennem dette spring og hoppende viser “Flight”, hvordan vi styrer mod vores mål. De to danseres flyvende bevægelser illustrerer det øjeblik, mennesket overvinder sin egen fysiske indespærring.
Koreograf: Jeong Cheol-In.

Silentium – Noname Sosu
Den dybeste følelse viser sig altid i stilhed. Denne stilhed kan være lydløsheden efter en lang kamp med sig selv. Det kan også være resultatet af at se bort og undertrykke. ”Silentium” undersøger, hvad der fylder vores sind og krop. Det undersøger kroppens strukturer og de konstante bevægelser og ændringer, som menneskekroppen udsættes for. Selvom vi ikke kan lide det vi ser, kan vi ikke gemme det, dække det eller få det til at forsvinde. Vi er hvad vi er.
Koreograf: Young-hyun Choi

Program:
19:30 Silentium – Noname Sosu
20:00 Flight – Melancholy Dance Company
(Pause)
20:30 Tail Language II – Art Project Bora
21:20 Slut på programmet – Reception efter forestillingerne den 26. november

INFO:
ROK IN DK
– Art Project Bora / Melancholy Dance Company / Noname Sosu (ROK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 26. & 27. november, kl. 19:30
Pris: Standard kr. 225 kr. / Early bird rabat 175 kr. / Studerende og unge u. 25 år 135 kr. / Seniorer og pensionister 150 kr. / Derudover grupperabatter til 90 og 100 kr. per person. KluBora-pris 100 kr. (1 års medlemskab 130 kr.).
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/rok-in-dk eller tlf. 86 19 00 79.

Udvalgte pressefotos:

https://drive.google.com/file/d/1yujSP1k47nrugj9xxmXhPNMcHCX_b-Bj/view?usp=sharing

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk