Anmelderrost dukketeater for voksne på Bora Bora

Bora Bora byder den 12. til 14. november på poetisk og sanseligt dukketeater for voksne, når det roste Bådteatret kommer til Aarhus med ”Jernring”. Til musik af Shostakovich fortælles historien om belejringen af Leningrad under Anden Verdenskrig – med bl.a. Stalin som poledanser og Døden i groteske skikkelser.

VIDEOTRAILER: https://vimeo.com/154744654

Med udgangspunkt i Shostakovichs 7. symfoni fra 1941 – “Leningrad Symfonien” – skaber Bådteatret med ”Jernring” et musikalsk billeddigt over krigens rædsler. I denne forestilling fortæller et af landets mest roste dukketeatre den poetiske og sanselige historie om en familie i Leningrad under belejringen af byen under Anden Verdenskrig.
Det fantastiske musikværk bærer publikum igennem hele historien i et bombardement af groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og Døden i groteske skikkelser. Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk, som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side.
Forestillingen spiller på Bora Bora den 12. til 14. november kl. 19:30.

Anmeldelser:
“Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter. (…) Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem.”
– Anne Middelboe Christensen, Information.

* * * *
“Når man sidder i Bådteatrets bund, kommer lidelserne for alvor tæt på. Dukkerne virker ikke sjældent mere levende end mennesker. Historiens egentligte stjerner forbliver de fire førere – ikke sjældent i gang med én og samme dukke. (…) Men mødet med Shostakovichs musik og sultens kulsorte konsekvenser gør Bådteatrets prisbelønnede forestilling gennemført gribende.”
– Søren Schauser, Berlingske Tidende.

* * * *
“Man sidder med beundring for gruppens fire dukkeførere, der utroligt dygtigt formår at lade egne arme og ben levendegøre de markante dukker. (…) Oplevelsen er sjælden og særegen.”
– Knud Cornelius, Frederiksborg Amts Avis.

INFO:
JERNRING
– Bådteatret (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 12.- 14. november, kl. 19:30
Pris: Standard kr. 170 kr. / Early bird rabat 135 kr. / Studerende og unge u. 25 år 100 kr. / Seniorer og pensionister 120 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 70 kr. per person. KluBora-pris 70 kr. (1 års medlemskab 130 kr.).
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/jernring eller tlf. 86 19 00 79.

Udvalgte pressefotos:

https://drive.google.com/file/d/1AGHDzn3mQdFFWTKJM3H8KHwz76sZ3IPx/view?usp=sharing

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk

 

CREDITS

Instruktør
Rolf Heim

Dukkemager og scenograf
Rolf Søborg Hansen

På scenen
Bo Carlsson
Pernille Nedergaard Haugesen
Astrid Kjær
Yulia Lystbæk

Lysdesign
Raphael Solholm

Musik
Shostakovich 7. Symfoni (Leningrad Symfonien)
Leningrad Symfonien er indspillet med dirigenten Mariss Jansons og Leningrad Philharmonic Orchestra i Oslo 1988. Udgivet af ‘EMI classics’ i 1995.