Pressemeddelelse

International Dans Baby Dans Festival for de yngste

Aarhus’ mest nuttede event Dans Baby Dans Festival løber af stablen i uge 41, 42 og 43. En sjov og sansende dansefestival med interaktive danske og udenlandske forestillinger for de alleryngste dansemus (fra 0 år). Foregår den 12. til 24. oktober i og efter efterårsferien.

VIDEOTRAILER:
https://vimeo.com/359750236

Dans og bevægelse er noget af det mest umiddelbare og naturlige, vi som mennesker kan gøre. Det forholder sig også sådan for de alleryngste. Dans Baby Dans Festival vil sikre, at dans bliver en naturlig del af alle menneskers liv – helt fra begyndelsen. Festivalen – der foregår i og efter efterårsferien fra den 12. til 24. oktober – præsenteres af Bora Bora i samarbejde med Teaterhuset Filuren i Aarhus samt Teater Nordkraft i Aalborg, hvor enkelte af forestillingerne også vises.

På festivalen er småfolkene med på scenen, når de kommer helt tæt på danserne, kravler ind i scenografier og danser med animerede figurer på gulvet. Festivalen sætter fokus på, at dans og bevægelse er medfødte og naturlige egenskaber, som alle mennesker på tværs af alle kulturer har til fælles.
De interaktive danske og udenlandske forestillinger er designet særligt, så de passer til de mindste kroppe. Også selv om de slet ikke har lært at gå endnu.

Bora Boras Dans Baby Baby Festival så første gang dagens lys i kulturhovedstadsåret 2017 og blev hurtigt døbt ”årets mest nuttede event”. Festivalen var så populær, at det hurtigt blev besluttet, at det skulle være en tilbagevendende begivenhed hvert andet år.
Lige som sidste gang vil Bora Bora og Børnekulturhuset indrette en hyggelig børnelounge til lejligheden. Her kan man hænge ud før og efter forestillingerne, spise sin madpakke, pusle og parkere sin barnevogn.

Se det fulde program, spilletidspunkter og videotrailere m.m. på www.dansbabydans.dk

Festivalen er støttet af Kulturarrangementspuljen i Aarhus Kommune, Spar Nord Fonden og Statens Kunstfond.

Forestillinger:
The Garden of the Spirited Minds – Dalija Acin Thelander (S) (0 – 12 mdr.)
Panda’s Home – Compagnia TPO (IT) (fra 4 år) (OBS! Spiller også i Aalborg)
Twinkles – Dansema Dance Theatre (LT) (4 – 24 mdr.)
Cloud Catcher – Šokio Teatras Judesio Erdvė (LT) (6 – 18 mdr.)
Natten – MYKA (DK) (4 – 18 mdr.)
Lulla – Dybwikdans (NO) (0 – 18 mdr.)
MiNi – Compagnia TPO (IT) (2 – 4 ÅR) (OBS! Spiller kun i Aalborg)

INFO:
DANS BABY DANS FESTIVAL 2019
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Samt Teaterhuset Filuren i Aarhus og Teater Nordkraft i Aalborg.
Hvornår: 12. – 24. oktober. Varierende spilletidspunkter mellem 09:30 og 15:30
Pris: 1 barn + 1 voksen – 150 kroner per forestilling.
Hvordan: Læs mere og køb billet på www.dansbabydans.dk eller tlf. 86 19 00 79.

Udvalgte pressefotos:
https://www.dropbox.com/s/b71hqy4ea75r54j/DansBabyDans-fotos.zip?dl=0

KONTAKT:

Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk

UDDYBENDE INFORMATION OM DE ENKELTE FORESTILLINGER:

12 & 13 OKT:
The Garden of the Spirited Minds – Dalija Acin Thelander (S) (0 – 12 mdr.)

Spillested: Bora Bora, Aarhus
“The Garden of Spirited Minds” præsenterer babyer og deres voksne for en usædvanlig fordybende og multi-sensorisk kunstnerisk oplevelse. Den opfordrer publikum til frit at bevæge sig, nyde flere perspektiver, udforske, være aktive og/eller slappe af – og vælge måder at engagere sig i med miljøet. Installationen er designet til at udfordre sædvanlige forestillinger om æstetik til babyer – et sted som er et audio-taktilt eller kinæstetisk sensorisk univers.
Scenerummet er inspireret af organiske former og giver uovertruffen æstetisk oplevelse, der blander bevægelse og dans, musik og lyd, visuel og taktil stimulering samt naturlige lugte. Forskellige former og deres positioner i rummet stimulerer publikums nysgerrighed, opmuntrer til udforskningen og skaber samtidigt et roligt og intimt rum til afslapning.
https://bora-bora.dk/forestilling/the-garden-of-the-spirited-minds/

13 – 15 OKT + 19 OKT:
Panda’s Home – Compagnia TPO (IT) (fra 4 år)

Spillested: Teaterhuset Filuren, Aarhus (13. – 15. oktober)
Spillested: Teater Nordkraft, Aalborg (19. oktober)

Med dansetrin følge vi en panda. Hans “hus” er i en skov så stor som hele Kina. I denne imaginære rejse vil vi rejse ind i Kinas historier, tradition og kultur. Vi vil støde på bambus skove, monstre, fyrværkeri, drager.
På en simpel og intuitiv måde vil vi komme til at forstå, hvordan naturelementerne ifølge kinesisk filosofi eksisterer i forhold til hinanden i en cirkulær bevægelse. Det er teorien om de “fem elementer” (Wu Xing), hvor hvert element omdannes og genererer det næste: træ – ild – jord – metal – vand.
Derfor er de fem elementer et spor der følges af de to dansere for at inddrage børnene i en rejse i tid og rum, på tværs af Kina og landskaberne lavet af natur, gammel kultur, traditioner, sange. På scenen omslutter billederne og lydene de unge tilskuere i farverige og interaktive indstillinger i hyggelige spil, der spilles i en gruppe med danserne, hvilket gør denne rejseoplevelse unik og fordybende.
https://bora-bora.dk/forestilling/pandas-home-aarhus/
https://bora-bora.dk/forestilling/pandas-home-aalborg/

15 & 16 OKT:
Twinkles – Dansema Dance Theatre (LT) (4 – 24 mdr.)

Spillested: Bora Bora, Aarhus
Tindre, tindre, lille Stjerne, hvem er du? Jeg tænker på, hvad du er, oppe over verden så høj som en diamant på himlen. Hvad hvis den lille stjerne tindrer på jorden eller indeni nysgerrige babyer, der opdager verden og dem selv. Danseforestillingen “Twinkles” er fuld af forskellige skinnende genstande, der motiverer det unge publikum sammen med danserne til at udforske lys på scenen. Forestillingen bliver et laboratorium for babyer, hvor de kan nyde kilder til lys og bevægelse.
https://bora-bora.dk/forestilling/twinkles/

16 & 17 OKT:
Cloud Catcher – Šokio Teatras Judesio Erdvė (LT) (6 – 18 mdr.)

Spillested: Bora Bora, Aarhus
“Cloud Catcher” er en interaktiv forestilling med dans og bevægelse, der er skabt specielt for babyer fra 6 til 18 måneder, og deres forældre.
Historien følger livets rejse fra starten til fødslen, fra vuggesange og eventyr, sunget og fortalt for det ufødte barn af dets mødre og fædre, indtil barnets allerførste fornemmelser, bevægelser, berøring, bevidsthed, leg og væren. Konceptet med forestillingen er at skabe et sted, der er varmt og blidt, hvor babyer kan være som de vil, hvor de bliver underholdt af lyd, billede og berøring.
https://bora-bora.dk/forestilling/cloud-catcher/

20 – 23 OKT:
MiNi – Compagnia TPO (IT) (2 – 4 ÅR)

Spillested: Teater Nordkraft, Aalborg (OBS! Spiller kun i Aalborg)
Rummet består af hængende geometriske former, der svæver som en “mobile” over den tomme scene. To dansere er født af disse figurer, en rund, den anden spids, den ene blå, den anden rød…
To modsatte karakterer, hver med deres særlige karakter og bevægelse, kolliderer, møder og præsenterer sig selv. Begge er bange for og tiltrukket af hinanden.
Der er ingen lineær historie, bare en “mini” handling, der bruger dans til at udtrykke de følelsesmæssige reaktioner hver gang, der er et møde.
Mødet mellem de to tegn inspirerer straks til leg og scenen åbner op til publikum og bliver et sted, hvor børn kan eksperimentere: udforske rummet, formerne, lydene og farverne, der er til spil for dem og omkring dem. Former, lyde og farver reagerer og kommer til liv som følge af deres bevægelser.
I denne opdagelse opfordres forældrene også til at deltage sammen med barnet. Faktisk er rummet arrangeret på en sådan måde, at der skabes et uformelt rum uden en klar opdeling mellem publikum og scenen og giver dermed liv til en begivenhed, som alle kan deltage i.
https://bora-bora.dk/forestilling/mini-aalborg/

22 & 23 OKT:
Natten – MYKA (DK) (4 – 18 mdr.)

Spillested: Bora Bora, Aarhus
De fleste forældre kender den udmattende følelse af manglende søvn om natten. I MYKAs interaktive danseforestilling “Natten” får natten en ny klang. Her bliver den forbundet med en positiv og fantasifuld oplevelse, hvor babyer og voksne slipper fantasien og sanserne løs i et magisk nat-univers.
Månens lys, skygger, kroppe og glitrende stjerner danser indrammet af et organisk klanglandskab. Gulvet er beklædt med et blødt tæppe, og babyerne kan bevæge sig frit rundt i natterummet eller lægge sig ned og nyde oplevelsen. To lysende dansevæsener vågner og inviterer forældre og spædbørn med på en sanserejse ind i en harmonisk og tryg natteverden. Her kan de sanse stjernerne helt tæt på. De kan røre dem, se dem og høre dem.
https://bora-bora.dk/forestilling/natten/

23 & 24 OKT:
Lulla – Dybwikdans (NO) (0 – 18 mdr.)

Spillested: Bora Bora, Aarhus
“Lulla” formidler en verden af sang, bevægelse og musik, hvor vuggesange forekommer både i ny og i traditionel form. Et musikalsk møde, der åbner for deltagelse af børn og voksne på deres egne vilkår. “Lulla” fortæller ikke en konkret historie. Med udgangspunkt i vuggesange inviteres der til kropslige og musikalske interaktioner, hvor tilstedeværelse, lytning og leg er centrale. “Lulla” udforsker et udtryk, der opstår i sin helhed i scenerummet, hvor kunstnerne, børnene og de voksne udgør den kunstneriske og sociale helhed. Både lyd og bevægelse er præget af en åben og indbydende form, hvor målet er at opnå dialog og interaktion med børnene.
https://bora-bora.dk/forestilling/lulla/