Pressemeddelelse

Don Gnu inviterer til vejfest

Du vil aldrig krydse gaden på samme måde igen! DON GNU’s nye forestilling kigger kærligt på vores fælles normer og uskrevne regler for hvordan, vi er sammen som mennesker. Kom til vejfest og urpremiere lørdag d. 5. oktober på Bora Bora i Aarhus

Der bliver masser af rå fysik, halsbrækkende hverdagsstunts, slapstick, poesi og kærlighed, når DON GNU sender fire mænd på gåtur ud i verden og ind i vores måde at være sammen på som mennesker. I WALK-MAN kaster det populære aarhusianske kompagni nemlig et kærligt blik på én af hverdagens kedsommelige rutiner: at gå

Mødet mellem mennesker
I et poetisk sort/hvid univers inspireret af fodgængerfeltets rektangulære felter møder vi i WALK-MAN fire karismatiske mænd på hver deres vej, med hver deres mål og hver deres måde at komme dertil på:
”Vi stiller i virkeligheden skarpt på fusionen mellem mennesker – mellem forretningsmanden, yoga-læreren, folkeskolelæreren, ungdommen og alle de mange andre typer af mennesker, der hver dag bevæger sig tæt op ad hinanden på gaden – men uden nogensinde rigtigt at kigge op” fortæller Kristoffer L. A. Pedersen, den ene af de to kunstneriske ledere bag DON GNU.
”Det fungerer jo umiddelbart ret godt – men spørgsmålet er, om det er meningsfyldt, og hvad der sker, når nogen træder ved siden af den måde, vi alle sammen ubevidst har defineret, vi bevæger os på?” spørger Jannik Elkær, den anden halvdel af duoen DON GNU, smilende.
Det kaster DON GNU med deres velkendte charme og poesi et kærligt blik på, hvor man som publikum kan glæde sig til et underholdende og hæsblæsende mash-up af Bollywood, tango og rå mandlig fysik.

Fest på vejen
Op til premieren har DON GNU været på gaden i Aarhus for at kigge lidt nærmere på, hvordan vi bevæger os i byrummet – og ikke mindst hvad der sker, når danserne bryder med den måde, man ’normalt’ bør opføre sig på.
Det har budt på en masse uventede møder med andre ’walkers’, der både er blevet overraskede, glade, inspirerede og i enkelte tilfælde også vrede:
”Det sjove opstår jo, når nogen snubler på vejen – men det kan også være en ubehagelig oplevelse for nogle, når den sociale orden brydes, det har været rigtig interessant at dykke ind i” fortæller Jannik Elkær.
”Med forestillingen håber vi på, at få folk til at kigge lidt ironisk på sig selv og den måde, vi er tæt sammen på som mennesker, så forhåbentligt går man derfra med en større lyst til at være mere opmærksom på hinanden og på omverdenen i hverdagen – og til at kigge op næste gang, du krydser gaden!” siger Jannik Elkær.
Forestillingen har premiere 5. oktober, hvor DON GNU efterfølgende inviterer til vejfest med grill, kolde øl:
”Nu har vi holdt en fest på vejen – så synes vi også, det er på sin plads at invitere vejen til fest” siger Kristoffer L. A. Pedersen.
WALK-MAN spiller 5.-9. oktober 2019 på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater.


Interview og pressebilletter
For mere information, interview med de medvirkende eller pressebilletter, kontakt venligst producent Malene Cathrine Pedersen, malene (a) dongnu.dk

Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=MLI21MxS0G8

Pressefotos:
https://www.dongnu.dk/presserum

Credits:
Koncept & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen
Performance & koreografi: Petras Lisauskas, Jeppe Kaas Vad, Jesper Møller Hermansen & Kasper Buus
Musik: Alice Carreri
Koncept, lys & video: Christoffer Brekne
Scenografi: Mattias Umaerus
Dramaturg & kunstnerisk sparring: Vahid Evazzadeh
Tango coach: Camilla Maria Dahlgren & Linus Aabye Jensen
Co-produceret af: Bora Bora – Dans og Visuelt Teater
Støttet af: Statens Kunstfond & Aarhus Kommune
Tak til: Teaterøen & DDSK

Spilletider:
5. oktober kl. 16.00
7. oktober kl. 19.30
8. oktober kl. 19.30
9. oktober kl. 19.30

Billetter:
Priser fra 60 kr.
Køb billet på www.bora-bora.dk

Om Don Gnu
DON GNU – Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film.
Kompagniet blev etableret i 2010 af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der i fællesskab står for den kunstneriske ledelse. I dag er DON GNU et af landets mest turnerende kompagnier, der udover omfattende turnevirksomhed herhjemme, også har turneret med forestillinger i store dele af verden, bl.a. alle de nordiske lande, Sydkorea, Canada, store dele af Europa samt Cuba.

www.dongnu.dk