Utopiske idealer under lup på Bora Bora

Bora Bora præsenterer urpremieren på ”Utopias Lost And Found” den 31. august til 3. september i Aarhus Festuge. En international gruppe kunstneres personlige rejse igennem de utopier, der har formet dem i Skandinavien, Storbritannien og eks-Jugoslavien. Gennem fysisk performance, livemusik og objektanimation søger de nye drømme og håb.

Hvad sker der, når den utopiske drøm møder virkeligheden? Når den utopi du tog for givet, ophører at eksistere? Kan vi leve uden den fremtidstro og forandringskraft som utopiske projekter giver os?
Teaterkompagniet Aber Dabei har skabt en ny forestilling, der tager udgangspunkt i disse spørgsmål. “Utopias Lost And Found” tager publikum med på rejse gennem de utopier, der har formet og former os: Fra efterkrigstidens ekspansive, optimistiske samfundsvisioner baseret på tanker om ligestilling, solidaritet og retfærdighed til de seneste årtiers fokus på individualitet og konkurrence i samfund, hvor mange har mistet troen på, at forandring er mulig.

Publikum helt tæt på
I et levende, eksperimenterende univers, der blander livemusik, dokumentarisme, fysiske billeder og objektanimation undersøger ”Utopias Lost And Found” utopiens betydning for det liv, vi lever og den verden, vi bygger.
Publikum veksler mellem at bevæge sig rundt i scenerummet og sidde på stole tæt på performerne. Der er derfor kun 50 billetter til hver forestilling.

Velfærdstat og Brexit
Forestillingen skabes af syv scenekunstnere fra fem forskellige lande i Skandinavien, Storbritannien og eks-Jugoslavien. Den og tager afsæt i kunstnernes egne længsler, tabte idealer, kampe og drømme for fremtiden. De kommer fra vidt forskellige kulturelle og geografiske baggrunde og gennem deres stemmer tegnes kontrasterende billeder af Europa fra dengang og nu – fra den Socialistiske Føderale Republik Jugoslavien til skandinaviske velfærdsmodeller til Brexit.

Dobbelt festuge-program
”Utopias Lost And Found” er en del af Bora Boras program i Aarhus Festuge side om side med en anden urpremiere: Convoi Exceptionnels ”For Ever Four Seasons”, der spiller i dagene efter: Den 4. – 7. september.

OM ABER DABEI
Aber Dabei er en scenekunstnerisk platform, der arbejder med udgangspunkt i dokumentarisme, visualitet og musik – og ofte med inddragelse af publikum i det færdige værk. Aber Dabei afsøger former hvor den fysisk sansende krop, den personlige fortælling og den politiske og samfundsmæssige overbygning mødes. Aber Dabei ledes af instruktør Petra Berg og scenograf Igor Vasiljev og samarbejder internationalt og interkulturelt med et kollektivt skabende fokus.

Tidligere produktioner:
“På vej” (2015) – site specific på Nørrebro i København. En binaural vandringsforestilling baseret på interviews med afrodanske piger. Forestillingen modtog prisen som Årets særforestilling af CPH Culture.
“Afgang 04.00” (2017) – site specific på Helsingør Banegård. En lyd/musik-, lys- og stemmeinstallation, der tog udgangspunkt i deportationen af 175 danske jøder fra Helsingør banegård i 1943. Baseret på dokumentarkilder med ny skrevet kompositionsmusik.

INFO:
UTOPIAS LOST AND FOUND
– Aber Dabei (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 31. august – 3. september 2019 (Lille Sal), varierende spilletidspunkter.
Pris: Standard kr. 170 kr. / Early bird rabat 135 kr. / Studerende og unge u. 25 år 100 kr. / Seniorer og pensionister 120 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 70 kr. per person. KluBora-pris 70 kr. (1 års medlemskab 130 kr.).
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/utopias-lost-and-found eller tlf. 86 19 00 79.

Udvalgte pressefotos:
https://www.dropbox.com/s/nldeq4qygwb346w/UtopiasLostAndFound-pressefotos.zip?dl=0


Kontakt:

Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk


Credits:
Instruktører:
Petra Kovačić Pavlina
Petra Berg

Scenograf og kostumedesigner:
Igor Vasiljev

Performere:
Rebekah Caputo
Kathleen Yore
Matko Botić
Matias Hedegård Andersen
Petra Kovačić Pavlina
Igor Vasiljev

Musikere og komponister:
Matko Botić
Igor Vasiljev
Kathleen Yore
Matias Hedegard Andersen

Dramaturger:
Matko Botić
Lisbeth Sonne Andersen

Lysdesign:
Clementine Waldelius

Idé & koncept:
Petra Berg

Produktionsleder, bygger og afvikler:
Peder Flarup

Assistent:
Babette Hejlskov McPhillips

Producent:
Gitte Nielsen

Co-producent:
Bora Bora

Støttet af
Statens Kunstfond
Knud Højgaards Fond
Oticon Fonden
Aarhus Kommune
Københavns Kommune

Tak til
Aarhus Teater
REUSE Aarhus