Pressemeddelelse fra Bora Bora, www.bora-bora.dk

Fodgængere, koreanere, babyer og meget mere på Bora Bora

Bora Boras efterårsprogram er præget af flere spritnye forestillinger, et koreansk tripel-program og dansegodter for de alleryngste. Det hele skydes i gang i festugen med to urpremierer og rundes af sidst på året med en skæv version af en juleklassiker. Det populære Aarhuskompagni Don Gnu barsler også med nyt.

 Aarhus dansescene Bora Bora inviterer indenfor til 18 forestillinger dette efterår. Flere af forestillingerne er del af to dansefestivaler: ”Dans Baby Dans” for de 0 til 4-årige og ”ROK IN DK”, der består af tre forestillinger fra Korea.
– Vi har travlt på Bora Bora. Og publikum får travlt, for det kan betale sig at se hver eneste af disse 18 forestillinger, det er lykkedes os at få i huse,” siger Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard.

Festuge med to urpremierer
To instruktører med base i København præsenterer helt nye forestillinger i Aarhus Festuge. Petra Berg og hendes kompagni Aber Dabei med internationale kunstnere har urpremiere på ”Utopias Lost And Found”, der med livemusik, fysiske billeder, dokumentarmateriale og objekter bragt til live skaber en rejse igennem europæiske utopier i en søgen efter drømme og håb. Publikum vil være på scenen sammen med performerne helt tæt på.
Jon R. Skulberg og hans kompagni Convoi Exceptionnel præsenterer ”For Ever Four Seasons”, der er et koreografisk og musikalsk værk, der insisterer på langsomheden i en accelererende verden og hvor dansere kropsliggør en natur, der ikke længere ligner sig selv. Jon R. Skulberg har tidligere arbejdet sammen med Hotel Pro Forma på flere forestillinger.

Scenekunst og dans for børn
I og omkring efterårsferien fra 12. til 24. oktober vender Dans Baby Dans-festivalen tilbage. Den så lyset første gang i kulturbyåret 2017, hvor den var så stort et tilløbsstykke, at det hurtigt blev besluttet festivalen fremover skulle foregå hvert andet år. Syv forestillinger fra fem forskellige lande (se faktaboks) vil vække børns nysgerrighed og berige deres fantasi gennem deltagelse, bevægelse, lyde, lugte og videoprojektioner. Festivalen præsenteres i år i samarbejde med teatret Filuren i Aarhus og Teater Nordkraft i Aalborg.
I slutningen af september præsenterer Den Jyske Opera to af sine forestillinger på sin GROWOP! Festival på Bora Bora: ”Hvor er du, Proserpin?” af Operaverkstan / Malmö Opera og ”Vølvens Dom” af Musikteatret Saum.

Don Gnu udfordrer forgængerovergang
I oktober er der igen to nye produktioner på programmet.
Et af landets mest populære dansekompagnier, Don Gnu, har produceret en lang række forestillinger på Bora Bora de seneste år og har en ny klar den 5. oktober. I ”Fodgænger” vil publikum opleve halsbrækkende hverdags-stunts, Don Gnu-poesi og kærlig sort/hvid humor, der kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner. Samtidig lover de, at publikum aldrig vil krydse gaden på samme måde igen.
Kirstine Fogh Vindelev, Signe Klejs og Petra Adlerberth-Wik indtager Herskind Forsamlings hus forestillingen ”Selskabssange”, hvor de vender netop disse sange på hovedet ved at gøre dem hudløst ærlige.

Tre-dobbelt op på Korea
Den 26. og 27. november står der ”ROK in DK” på plakaten – Republic Of Korea in Denmark. Et tripel-program med tre højenergiske og grænsesøgende koreanske danseforestillinger: ”Tail Language II” med Art Project Bora, ”Flight” med Melancholy Dance Company og ”Silentium” med Noname Sosu Company.
– I Sydkorea udvikler moderne dans sig med lynets hast. Derfor er det på tide, at vi viser den spændvidde, der repræsenteres af de tre meget forskellige forestillinger. Forestillingerne er samtidig spændende vidnesbyrd om koreanernes moderne liv og kultur. Det bliver et brag af en aften for elskere af dans, af underholdning og af nye indtryk,” siger Jesper de Neergaard.

Gæstespil fra nær og fjern
Bora Boras efterårsprogram tæller også tre gæstespil. Københavnske Next Zone kommer i oktober med ”Super Human”, der er energisk streetdance, elektronisk musik og farverig lyssætning inspireret af science fiction og superhelte.
Bådteatret – også fra København – kommer med ”Jernring” i november. Poetisk og sanseligt dukketeater for voksne om belejringen af Leningrad under Anden Verdenskrig med musik af Shostakovich.
Julen på Bora Bora fejres med en juleklassiker. Dog ikke som de fleste kender den. John The Houseband, der er en flok internationale kunstnere og indiepop-musikere med base i Holland, genopfinder ”Nøddeknækkeren” med skæv humor, en oppustelig nød, pastelfarvede svedbånd, sang, ukulele og legetøjskeyboards. Ballerinaen og rottekongen er væk. I stedet tager vi på opdagelsesrejse til planeten Nutcracker. Udover at være et gæstespil er forestillingen også en Bora Bora co-produktion.

Info:
Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Pris: Standard kr. 170 kr. / Early bird rabat 135 kr. / Studerende og unge u. 25 år 100 kr. / Seniorer og pensionister 120 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 70 kr. per person. KluBora-pris 70 kr. (1 års medlemskab 130 kr.).
Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86190079.

Udvalgte pressefotos:
https://www.dropbox.com/s/4d2i2dof8cz7ryh/BoraBoraEfteraar2019-udvalgte-fotos.zip?dl=0

Kontakt:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora,  jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk

 

Oversigt:

BORA BORA EFTERÅR 2019

31. august – 3. september
Utopias Lost And Found
Aber Dabei (DK)
Urpremiere / Co-produktion
Spiller under Aarhus Festuge

4. – 7. september
For Ever Four Seasons
Convoi Exceptionnel (DK)
Urpremiere / Co-produktion
Spiller under Aarhus Festuge

19. – 22. september
GROWOP! Festival
Den Jyske Opera (DK)
Hvor er du, Proserpin? – Operaverkstan / Malmö Opera (S)
Vølvens Dom – Musikteatret Saum (DK)

1. – 2. oktober
Selskabssange
Kirstine Fogh Vindelev / Signe Klejs / Petra Adlerberth-Wik (DK)
Urpremiere / Co-produktion

5. & 7. – 9. oktober
Fodgænger
Don Gnu Physical Theatre & Film (DK)
Urpremiere / Co-produktion

12. – 24. oktober
Dans Baby Dans Festival
The Garden of the Spirited Minds – Dalija Acin Thelander (S) (0 – 12 mdr.)
Panda’s Home – Compagnia TPO (IT) (fra 4 år) (Spiller også i Aalborg)
Twinkles – Dansema Dance Theatre (LT) (4 – 24 mdr.)
Cloud Catcher – Šokio Teatras Judesio Erdvė (LT) (6 – 18 mdr.)
Natten – MYKA (DK) (4 – 18 mdr.)
Lulla – Dybwikdans (NO) (0 – 18 mdr.)
MiNi – Compagnia TPO (IT) (2 – 4 ÅR) (Spiller kun i Aalborg)

29. & 30. oktober
Super Human
Next Zone (DK)
Gæstespil

12.- 14. november
Jernring
Bådteatret (DK)
Gæstespil

26. & 27. november
ROK IN DK – koreansk tripel-program
Tail Language II – Art Project Bora (ROK)
Flight – Melancholy Dance Company (ROK)
Silentium – Noname Sosu Company (ROK)
Internationale gæstespil

11. & 12. december
Nøddeknækkeren
John The Houseband (NL)
Danmarkspremiere / Co-produktion

Yderligere information, fotos og videotrailere på www.bora-bora.dk