Dans til lyden af cello og granit på Bora Bora

Den århusianske dansescene Bora Bora præsenterer urpremieren på ”For Ever Four Seasons” den 4. til 7. september i Aarhus Festuge. Et koreografisk og musikalsk værk, hvor to dansere kropsliggør en natur, der ikke længere ligner sig selv. Bag det står kompagniet Convoi Exceptionnel med koreograf Jon R. Skulberg i spidsen.

– Mennesket er nu en geologisk kraft på lige fod med vulkaner, floder og forskydninger af tektoniske plader. Vi har fjernet os fra naturen. Måske ser vi ikke os selv som en del af den eller måske må hele begrebet ‘natur’ redefineres.
Sådan siger instruktør og koreograf Jon R. Skulberg om udgangspunktet for sin nye forestilling ”For Ever Four Seasons”, der har urpremiere på Bora Bora den 4. september under Aarhus Festuge og spiller i alt fire dage.
Jon R. Skulberg iscenesætter de erfarne dansere Marianna Kavallieratos og Kenzo Kusuda i ”For Ever Four Seasons”, der vil have nyskrevet musik af den kritikerroste celloduo Soma & Lil (Soma Allpass og Lil Lacy) og komponist og lyddesigner Kristian Hverring, der bl.a. bruger granit i sin lydside til forestillingen. Kort sagt et hold af internationale kræfter med pondus og stor tilknytning til Norden, Danmark og Aarhus.

Naturen efter katastrofen
Under forberedelserne til forestillingen har det kunstneriske team undersøgt forskellige former for syn på naturen igennem historien. ”For Ever Four Seasons” er bl.a. inspireret af nobelprisvinder Svetlana Aleksijevitjs interviews med overlevende og fastboende tæt på Tjernobyl samt hendes refleksioner over livet og naturen efter katastrofen. Et fremtidsbillede der stiller etiske, moralske og metafysiske spørgsmål til det moderne menneske. For med atomteknologien har mennesket givet os selv det instrument, der kan agere i samme skala som naturen. En menneskeskabt naturkraft.

Menneskets påvirkning
”For Ever Four Seasons” undersøger menneskets rolle i vor tidsalder – den antropocæne – hvor vi direkte påvirker hele vores verden.
– Publikum får et velfortjent rum til refleksion. Vi vil skabe en eftertænksom modstand mod en accelererende verden. Med præcise og langsomme bevægelser vil de to dansere kropsliggøre en natur, der ikke længere ligner sig selv. Forestillingen er et eksistentielt og sanseligt ræsonnement, hvor vi med kunstens virkemidler vil give et bidrag til vor tids diskussion om klodens tilstand og arven til kommende generationer, siger Jon R. Skulberg.

Dobbelt festuge-program
Det århusianske publikum har tidligere kunnet opleve Jon R. Skulbergs arbejde, da han i 2017 lavede forestillingen “Den 4. Morgen” på Bora Bora sammen med Aarhus-kunstneren Signe Klejs. Han har tidligere også arbejdet flere gange med forestillinger af Hotel Pro Forma i København.
”For Ever Four Seasons” er en del af Bora Boras program i Aarhus Festuge side om side med en anden urpremiere: Aber Dabeis ”Utopias Lost And Found”, der spiller i dagene inden den 31. august til 3. september.

INFO:
FOR EVER FOUR SEASONS
– Convoi Exceptionnel (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 4.-7. september 2019 (Store Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 170 kr. / Early bird rabat 135 kr. / Studerende og unge u. 25 år 100 kr. / Seniorer og pensionister 120 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 70 kr. per person. KluBora-pris 70 kr. (1 års medlemskab 130 kr.).
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/for-ever-four-seasons eller tlf. 86 19 00 79.

Udvalgte pressefotos:
https://www.dropbox.com/s/s9g3tvdryjx65fy/ForEverFourSeasons-pressefotos.zip?dl=0  


Credits:
Koncept, koreograf, lys, scenograf: Jon R. Skulberg
Producent: Lene Bang
Lydkunstner: Kristian Hverring
Cello duo: Soma & Lil (Soma Allpass & Lil Lacy)
Performer: Marianna Kavallieratos
Danser: Kenzo Kusuda
Dramaturg: Astrid Hansen Holm
Kostumer: Mads Dinesen
Kommunikation: Kirstine Bauning

Mere info om Convoi Exceptionnel: www.convoiexceptionnel.space
Mere info om Jon R. Skulberg: www.jonskulberg.com

Kontakt:
Convoi Exceptionnel / om forestillingen: Kirstine Bauning ,kirstine_bauning (a) hotmail.com
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora,  jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk