Pressemeddelelse fra Bora Bora – www.bora-bora.dk

 

Don Gnu vender tilbage med vild balance-dans

Don Gnus Reumert-nominerede danseforestilling ”Human In Balance” vender tilbage til Bora Bora den 4.- 6. juni. Livemusik, humor og halsbrækkende dans på en vild vippescene har høstet store roser fra både anmeldere og publikum siden premieren i 2017.

Videotrailer: https://vimeo.com/337780847

Der er både kunstnerisk og kulturel fusion på programmet den 4. til 6. juni på Bora Bora. Danmarks mest turnerende dansekompagni Don Gnu vender tilbage til hjembyen med deres succesforestilling ”Human In Balance”, der blander både dans, nycirkus og livemusik med inspiration fra Danmark og Cypern. Det sker med en halv ton tung vippescene som medspiller og dansere svævende rundt i luften med wirer.

Forestillingen blev oprindeligt skabt i 2017 i et samarbejde mellem Aarhus og Pafos på Cypern, der begge var kulturhovedstæder det år. De fire dansere fra Danmark, Cypern og Litauen startede med gadeperformance på den brandvarme ø og endte på teaterscenen i det kolde nord. Resultatet blev en kraftfuld og poetisk visualisering af de menneskelige relationer. Balancerende på det gigantiske balancebræt opstår magien og fortællingen om magt, balance og ubalance mellem mennesker. En poetisk, fysisk og musikalsk historie, der minder os om, at vi ikke kan bevæge os – uden vores adfærd påvirker andre.

Det er koreografduoen Jannik Elkær (Don) og Kristoffer Louis Andrup Pedersen (Gnu), der har instrueret danserne Evi Karsera, Alexia Nicolaou, Petras Lisauskas og Frederik Pors Jakobsen. De får følgeskab af sangerinden Alice Carreri, der har lavet musik og sange til forestillingen. Filmskaberen Christoffer Brekne har stået fra resten af den visuelle del.

Holdet gjorde det så godt, at forestillingen efterfølgende blev nomineret til en Reumert-pris for bedste danseforestilling. Det er faktisk ikke første gang, at det er sket for det populære dansekompagni, der utrætteligt turnerer rundt i Danmark og udlandet med deres morsomme, overrumplende og poetiske forestillinger.

Forestillingen blev skabt af Don Gnu i samarbejde med cypriotiske Dance House Lemesos og Bora Bora – Dans og Visuelt Teater i Aarhus.

Den ene af aftenerne – den 5. juni – suppleres forestillingen af madkunsteren Jakob Vinkler (Smag, Det Grænseløse Køkken, Det Gastronomiske Turistkontor, Fish A Deli Circus), der har skabt en kulinarisk event, der på flere måder er inspireret af aftenens forestilling. Der er pt. kun få billetter tilbage til mad-eventen. Der er pt. stadig billetter til Don Gnus forestilling.

ANMELDELSER:

★★★★★★
“Et festfyrværkeri af en danseforestilling.”
– Aarhus Stiftstidende

“Det er dans, gøgl og humor i en genial blanding. DON GNU rocker!”
– Weekendavisen

​★★★★★★
“En utrolig kraftfuld oplevelse.”
– Den 4. væg

​★★★★
“DON GNU som står bag forestillingen, har altid været gode til at få mig til at grine, og denne forestilling er ingen undtagelse.”
– 5stjerner

 

Mere info:
https://bora-bora.dk/forestilling/human-in-balance-2019

www.dongnu.dk


INFO:
HUMAN IN BALANCE
– Don Gnu (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 4.-6. juni (Store Sal), kl. 19.30 (døre kl. 18.30)
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/human-in-balance-2019 eller tlf. 86 19 00 79.

PRESSEFOTOS:
https://www.dropbox.com/s/4m65czq213pgdhh/DonGnu-HumanInBalace-fotos-af-ChristofferBrekne.zip?dl=0

KONTAKT:
Don Gnu: Malene Cathrine Pedersen:  malene (a) dongnu.dk.
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk