Dansende domkirke-vovehals vender tilbage til Aarhus

Balancen og tyngdekraften udfordres den 20. og 21. februar med dans hængende fra wirer og imellem balancerende rør. Esther Wrobel, der tidligere har tacklet Aarhus Domkirkes tårn, vender tilbage til byen med mere luftdans og livemusik, mens engelske Elinor Lewis gør hende følgeskab i et dobbeltprogram på Bora Bora.

”Myopic Time” videotrailer: https://vimeo.com/307230422
”Orchard” videotrailer: https://vimeo.com/307673345

En danser svinger i luften som et pendul. Tiden går.
Det er den israelsk-danske vertikaldanser Esther Wrobel, der i et sirligt balancesystem udforsker naturens love og udfordrer tyngdekraften alt imens tiden løber ud. Den 20. og 21. februar kan hun med sit kompagni Sparrow Dance opleves på Bora Boras scene sammen med musiker Camilla Barratt-Due og et timeglas.
Forestillingen “Myopic Time” er et helt nyt greb om den såkaldte ”vertikale dans” som nycirkusgenre og ikke mindst som dansedisciplin. Esther Wrobels nye balancesystem med snore, veksler og taljer gør, at hun påvirkes af en skiftende modvægt i stedet for blot at hænge i en wire.
Det kræver styrke, smidighed og ikke mindst vovemod. De evner har det århusianske publikum tidligere kunne opleve Esther Wrobel vise frem i 2014, da hun på dansede på siden af Aarhus Domkirkes tårn på Dansens Dag (TV2 Østjylland indslag: https://www.tv2ostjylland.dk/nyheder/29-04-2014/1930/vertikal-dans?autoplay=1#player ).

Ny svæve-teknik
Esther Wrobel har arbejdet på sit nye balancesystem i nogle år. Blandt andet under et ophold på Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund, arrangeret som del af Bora Boras arbejde med at give kunstnere nye muligheder for at udvikle deres kunst.

Hun har senere ført sin nye balancerende svæve-teknik videre i et ophold i Italien hos Il Posto Danza Verticale – dansekompagniet med speciale i vertikal dans, som Bora Bora præsenterede dansende i wirer fra en kran på Bispetorv i Aarhus i sommeren 2018. Kompagniets kunstneriske leder Wanda Moretti siger:
– Esther Wrobels ”Myopic Time” er utvivlsomt en ny milepæl, der skubber til grænserne for vertikal dans. Det er en kompleks og fascinerende dramatisk komposition!

Præcisions-dans i rør-plantage
Balance er ligeledes i højsædet i anden del af aftenens dobbeltprogram. Fra Storbritannien kommer Elinor Lewis og Nuria Legarda Andueza med ”Orchard”. I en skov af rør, sårbare over for den mindste berøring, navigerer to performere med stor præcision deres usikre miljø. Ind og ud imellem rørende med den evigt nuværende risiko for, at den mindste fejl i bevægelserne kan vise sig katastrofal. “Orchard” udforsker hvordan mennesket kan overvinde sit miljøs begrænsninger.
Forestillingen er udvalgt af Aerowaves – netværket af europæiske danseteatre som Bora Bora er en del af – til i år at være blandt Twenty19 – årets 20 bedste danseforestillinger fra nye europæiske talenter.
Billetten (150 / 90 / 60 kr.) gælder til begge forestillinger. Altså, 2 forestillinger på 1 aften til 1 billets pris.


Billeder fra Esther Wrobel på Aarhus Domkirke i 2014.

INFO:
MYOPIC TIME / ORCHARD
– Sparrow Dance (DK) / Elinor Lewis with Nuria Legarda Andueza (UK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 20. & 21. februar 2019 (Store Sal og Lille Sal), kl. 19.30 (døre kl. 19.00)
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/orchard/ og https://bora-bora.dk/forestilling/myopic-time/ eller tlf. 86 19 00 79.

PRESSEFOTOS:
https://www.dropbox.com/s/d7lsp4nwpdbw44b/BoraBora-MyopicTime-Orchard-fotos.zip?dl=0

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk