Århusianske Uppercut-dansere går i panik på Bora Bora

Koreograf Stephanie Thomasen og danser Raphaël Eder-Kastling, begge med rødder i Aarhus, optræder på deres gamle hjemmebane den 4. og 5. marts. Bora Bora præsenterer den poetiske, morsomme og højenergiske danseforestilling ”Panic Day” af det roste Uppercut Danseteater.

Videotrailer: https://vimeo.com/304119058

Det er svært at få vejret, hjertet banker, musklerne strammer sig sammen. Det er som om verden trykker dig mod jorden. Alle forventer noget af dig, du skal brillere i alt, være den bedste – panikken breder sig, og du falder.
Den 4. og 5. marts omsætter Uppercut Danseteater i ”Panic Day” disse følelser til højenergisk dans med et glimt i øjet. Panikdagen er dagen, hvor du skal nå det hele: Bage speltboller til morgenmad, være en god søn, en endnu bedre mor, bestå din eksamen og blive månedens medarbejder.
På Bora Boras store scene vil man som publikum kunne opleve to tidligere århusianere: Koreograf Stephanie Thomasen og danser Raphaël Eder-Kastling.

Fra Aarhus og ud i verden
Stephanie og Raphaël tog begge deres grundlæggende danseuddannelse på Dansestudiet i Aarhus og var en del af dansegruppen Ground-Elements, der bl.a. er kendt for akrobatisk breakdance. Elementer der stadig er at finde i koreografien til ”Panic Day”.
Efter deres tid i Aarhus fortsatte de deres uddannelser i udlandet – Stephanie i New York og Raphaël i Amsterdam. Han endte med at danse i 7 år i Holland. Senere krydsede de to danseres veje igen og de begyndte at arbejde sammen. De har nu base i København, hvorfra Raphaël har arbejdet som projektbaseret danser siden 2012.
– Men Danmark er ikke større end at jeg stadig føler mig en del af miljøet i Aarhus. Jeg turnerer rigtig meget, fortæller Raphaël, der udover at have danset for flere udenlandske kompagnier også har optrådt i forestillinger af de århusianske kompagnier Granhøj Dans og Dadadans.
Han har desuden trådt sine barnesko i Grønnegade på Teaterskolen Move’n’Act, der i dag stadig drives af hans forældre.

Hvad er det vi skal nå?
Stephanie Thomasen er i dag en prisbelønnet koreograf og del af den kunstneriske ledelse i Uppercut Danseteater. I ”Panic Day” tager hun livtag nutidens panik og har skabt en danseforestilling, der trækker på den moderne dans og de mere urbane street stilarter. Som i hendes og Uppercuts tidligere forestillinger er det dans for fuld skrue.
Hun er selv på scenen sammen med fire mandlige dansere. Ud over Raphaël Eder-Kastling er det Mark Philip, Lukas Larsen og Vitor Hamamoto. Sammen danser de det groteske og det komiske i den menneskelige sårbarhed, når det planlagte kolliderer med det uforudsete: Latterligt hysteri, monumentale angstanfald og ukontrollabel aggression, men også skrøbelige pusterum og eftertanke.
Når publikum forlader salen efter forestilling kan det måske være, at nogle spørgsmål trænger sig på: Men hvad er det egentlig, vi vil opnå? Og er der overhovedet grund til at gå i panik?
Billetter koster 150, 90 eller 60 kroner og kan købes på www.bora-bora.dk.

 


ANMELDELSER:

“Det er her, Stephanie Thomasen som kvindelig koreograf rykker ind i ligaen af kunstnere, som tør grave i sindets natsider og investere sig selv.”
– Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen
https://www.weekendavisen.dk/2018-37/kultur/vild-panik

“Der er heller ingen ende på opfindsomheden i Stephanie Thomasens knivskarpe koreografi (…). Alt sammen intenst og udtryksfuldt danset af det ustyrligt dygtige ensemble, der også tæller koreografen selv som eneste kvinde.”
– Randi K. Pedersen, Teateravisen
http://www.teateravisen.dk/knivskarp-koreografi.html

* * * * * –
“Uppercut Danseteater bekræfter deres vedvarende kunstneriske nysgerrighed med den ret forrygende forestilling PANIC DAY.”
– Michael Søby, CPHCulture
http://www.cphculture.dk/b730praesidentinderne.html


Information om de medvirkende:
https://uppercutdanseteater.dk/pages/ensemblet

INFO:
PANIC DAY
– Uppercut Danseteater (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 4. og 5. marts 2019 (Store Sal), kl. 19.30 (døre kl. 19.00)
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/panic-day/ eller tlf. 86 19 00 79.

PRESSEFOTOS:
https://www.dropbox.com/s/2kydkjjiu188bqn/BoraBora-PanicDay-fotos.zip?dl=0
Zip-fil indeholder både forestillings-fotos og portræt.

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk

 

OM UPPERCUT DANSETEATER

Uppercut Danseteater blev grundlagt af i 1985 af Cher Geurtze og Sheila de Val, og har siden da haft børne- og ungdomsforestillinger samt danseworkshops for børn og unge som sit varemærke. Som et af de første moderne kompagnier i Danmark modtog Uppercut Danseteater offentlig støtte fra Statens Kunstråd. Sidenhen er kompagniets forestillinger blevet set af mere end 250.000 børn og unge i Danmark og i udlandet.

Uppercut Danseteaters stil ligger i grænselandet mellem urban contemporary dans og fysisk teater. Forestillingerne bryder ofte med den gængse opfattelse af moderne dans og skaber et spændingsfelt og en dramaturgisk linje, som er relevant for nutidens og fremtidens børn og unge. Kompagniet har en lang tradition for at samarbejde med forskellige gæstekunstnere, film- og teaterinstruktører, komponister og udenlandske koreografer.

Uppercut Danseteater har gennem årene skabt en lang række børne og ungdomsforestillinger, som er blevet vist i teatre, kulturinstitutioner, teaterforeninger, skoler og gymnasier landet rundt. Kompagniet opfører årligt ca. 120 forestillinger i Danmark. Derudover turnerer det med stigende aktivitet internationalt, bl.a. som Danmarks repræsentant i forbindelse med danske statsbesøg. Andre turnéer har bragt Uppercut Danseteater til bl.a. Shanghai, Paris, Budapest, New York, Berlin og Bologna.

Uppercut Danseteater har mange års erfaring med afholdelse af workshops for børn og unge. Her introduceres moderne dans til elever og deres lærere gennem forskellige undervisningstilbud i skoler og i børne- og ungdomsinstitutioner.

Website: Uppercutdance.dk