Pressemeddelelse fra Bora Bora

Dans, foto og video sætter fokus på transkønnet skønhed

Bora Bora inviterer 6. og 7. februar indenfor til både kraftfuld danse-soloperformance, fotoudstilling og kunstinstallation. Den spanske koreograf og danser Daniel Mariblanca fortolker i ”71Bodies 1Dance” 71 transkøn-kroppe for at vise nye måder at værdsætte skønhed på og skabe lyst og længsel.

Så snart du træder ind ad døren på Bora Bora den 6. og 7. februar starter oplevelsen ”71Bodies 1Dance”. I foyeren kan du kigge ind i en række sorte kasser med forskellige videoer og deltage i et øjeblik i af en transkøn-persons liv. Derefter oplever du en stærk, fysisk danseperformance på scenen med den transkønnede spanske danser og koreograf Daniel Mariblanca. Det hele rundes af med en fotoudstilling med portrætter af de 71 europæiske transkøn-personer, som netop er blevet fortolket i danseforestillingen.

De store spørgsmål om køn
”71Bodies 1Dance” er et multidisciplinært og koreografisk initiativ skabt af Daniel Mariblanca i samarbejde med fotografen Mar C. Llop og filmskaberen Ursula Kaufmann. De tre formater vil i dialog med hinanden berøre kompleksiteten i ​​det brede spektrum af (trans)kønsidentiteter.
Sammen vil de tre kunstnere præsentere nye måder at værdsætte skønhed på og skabe lyst og længsel. Samtidig vil de stille spørgsmålene: Hvad er køn? Hvad betyder det at være transkøn? Hvad er forskellen mellem en “transgender” person og en “cisgender” person? Hvilke forskelle er der mellem kønsidentitet, kønsudtryk, biologisk køn og seksuel orientering? Hvad betyder det at leve i skabet? Hvad betyder det at komme ud af skabet?

Fra kvinde til mand
Det århusianske publikum har tidligere kunnet opleve Daniel Mariblanca på Bora Bora som danser i det lokale Aarhus-kompagni HimHerAndIts forestillinger “The WOMANhouse” og “WOMAN”. Sidstnævnte blev i 2017 nomineret til en Reumert-pris. Daniel er – foruden sit eget virke som koreograf – også danser i det anerkendte norske nationalkompagni for moderne dans, Carte Blanche. ”71Bodies 1Dance” er en meget personlig forestilling.
– Da jeg begyndte min overgang fra kvinde til transmand havde jeg et uopsætteligt behov for at skabe et koreografisk arbejde, hvor jeg kunne udtrykke mine stærke følelser samt de ændringer, jeg begyndte at opleve i min krop, fortæller Daniel Mariblanca.
– Det føltes så befriende at komme ud og åbne mit hjerte for mennesker omkring mig. Jeg kunne ikke lyve mere for mig selv mere. Jeg havde megen tvivl og frygt for at komme ud af skabet. For at blive diskrimineret eller afvist af min familie, min partner eller mine venner. Jeg frygtede at miste mit job og var bekymret over, hvordan min åbenhed ville påvirke min fremtid, fortsætter han.
– Men jeg vidste, at jeg ikke var den eneste, der oplevede denne frygt og dette pres. Mange andre transkønnede mennesker går igennem lignende kampe. Men hvis jeg kun talte ud fra mit eget perspektiv ville det blive et meget begrænset billede af, hvad det er at være en “transgender” person. Derfor har vi baseret dette projekt på 71 transpersoner, fortæller han.
Forestillingen starter kl. 19:30, men videoinstallationen kan opleves i foyeren fra kl. 19:00, hvor dørene åbner. Billetpriserne varierer fra 150 kroner og ned til 60 kroner.


INFO:
71BODIES 1DANCE
– 71Bodies / Daniel Mariblanca (ES/NO)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 6. & 7. februar 2019 (Store Sal), kl. 19.30 (døre/installation 19.00)
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/71bodies-1dance eller tlf. 86 19 00 79.

PRESSEFOTOS:
https://www.dropbox.com/s/ji55s0hmb1lkhxr/71bodies1dance-fotos.zip?dl=0

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / [email protected]
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / [email protected]