Koreograf udfordrer hvordan du oplever dine følelser

Bestemmer du selv hvad du føler eller gør andre det? Bora Bora starter 2019 med urpremieren på Adriano Wilfert Jensens ”feelings”, hvor publikum sidder på scenen helt tæt på danserne. Forestillingen er bl.a. resultatet af teatrets samarbejde med flere jyske højskoler om at give koreografer nye muligheder.

Publikum sidder på scenen spredt rundt på farverige memoryfoam-madrasser. Omkring dem bevæger dansere sig. Helt tæt, langt fra og i forskellige tempi og former. Nogle gange søger de direkte øjenkontakt. Andre gange forsvinder de imellem de siddende publikummer for senere at dukke op igen på uforudsigelige tidspunkter.
Publikum sidder ikke bare passivt og tager imod i ”feelings” – den danseforestilling og kunstinstallation, som koreograf Adriano Wilfert Jensen præsenterer sin urpremiere på den 24. og 25. januar på Bora Bora.
– Du bliver som publikum bevidst om, hvor du ser hen og hvordan du betragter. Du får et ansvar, når du vælger hvad du kigger på. Du bliver konfronteret med din egen tilstedeværelse midt i det hele sammen med resten af publikum og danserne omkring dig. Og måske vigtigst af alt: Hvilke muligheder har du for at forandre hvad du føler?, fortæller Adriano Wilfert Jensen.
Hans ambition er at få publikum til at reflektere over hvordan de oplever deres følelser: Som noget de selv skaber eller som noget de får serveret eller bliver påduttet af deres omgivelser og medmennesker.
– Situationen med de farverige madrasser, danserne helt tæt på og lydsiden skabt af Dean Blunt er et meget mættet miljø, men samtidig får du ikke noget forærende, fortæller han.

Skabt på jysk højskole
En del af arbejdet med ”feelings” er foregået som del af et ophold arrangeret af Bora Bora. Teatret startede i 2018 sit Bora Bora Residency Centre for at forbedre produktionsforholdene for koreografer og dansere. Det projekt er et samarbejde med flere jyske højskoler. Adriano Wilfert Jensen, der har base i København, arbejdede i 10 dage med sine dansere og sin scenograf på Vestjyllands Højskole. Her viste de forestillingen i sin første form for eleverne.
Efterfølgende var responsen bl.a. at de netop begyndte at undre sig over hvordan følelser opstår – i dem selv eller ved at se danserne. Nogle mente, at de følte sig nøgne i den tætte relation, mens andre gav udtryk for, at de aldrig har koncentreret sig så meget om noget.
– Det har været meget værdifuldt at kunne arbejde sådan et sted og få den respons inden vores urpremiere på Bora Bora, siger Adriano Wilfert Jensen.
Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard, siger om koreografen:
– Adriano er et helt specielt talent i Danmark med sin meget personlige og konsekvente tilgang til koreografi og dans. Han betragter bevægelsen og det rum, den foregår i, både som et psykisk rum og som billedkunst: former, skulpturer og farver. Publikum skaber selv historier ud fra de situationer, der tilbydes, og altså i denne forestilling: følelser.


INFO:
FEELINGS
– Adriano Wilfert Jensen (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 24. & 25. januar 2019 (Store Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/feelings eller tlf. 86 19 00 79.

PRESSEFOTOS:
https://www.dropbox.com/s/4qkf06t4nw9o2v9/BoraBora-Feelings-fotos.zip?dl=0

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / [email protected]
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / [email protected]