Mikkel Ploug på Bora Bora: Live jazz og dans smelter sammen

Den roste duo bestående af den danske jazzguitarist og komponist Mikkel Ploug og den amerikanske danser og koreograf Tilman O’Donnell sætter lyd og bevægelse til den franske filosof Alain Badious underfundige sprogmelodi og rytmik. Det sker i ”In Some Sense” på Bora Bora den 23. og 24. oktober.

Det bliver ikke en jazzkoncert, som man kender den. Ej heller en danseforestilling som vanligt. Og da slet ikke en filosofi-forelæsning, som man kunne forvente. For den 23. og 24. oktober står den danske jazzguitarist og komponist Mikkel Ploug og den amerikanske danser og koreograf Tilman O’Donnell på scenen på Bora Bora. Til lyden af den franske filosof Alain Badious stemme skaber de et smukt og energisk møde af alle disse elementer i forestillingen ”In Some Sense”.

Rytmik og harmoni
Badious underfundige sprogmelodi, harmonik og rytmik fungerer som byggesten for forestillingens lydside bygget op af solo-guitar fra Mikkel Ploug, der spiller unisont med Alain Badiou og derved åbenbarer sprogets underfundige musik.
Den prisvindende Tilman O’Donnell lægger krop til den dobbelte lydside og fortolker og bearbejder Alain Badious filosofi-foredrag gennem koreografi og dans. Det har han bl.a. tidligere gjort i værker skabt til Cullbergbaletten i Göteborg og Corpus på Det Kgl. Teater i København. Han arbejder ligesom Mikkel Ploug med sin kunst i mange forskellige lande.
”In Some Sense” bevæger sig derved i grænselandet mellem koncert, dans og filosofi-forelæsning, og inviterer publikum ind i et smukt, nørdet univers fyldt med nærhed og refleksion.

Sprognørd med guitar
Mikkel Ploug – rost for sin musik i både ind- og udland – har udover sit guitarspil også fokus på netop sprog og tale. Danmarks Radios lyttere har bl.a. kunne stifte bekendtskab med ham i programmet Sproglaboratoriet på P1. Han har også holdt foredrag under titlen “The Hidden Composition” om hvordan vi som lyttere påvirkes musikalsk, når dygtigere og dårlige talere forsøger at forføre os. Og han har bl.a. oversat sprogmelodien hos Angela Merkel og Donald Trump til musikalske instrumenter.

Filosofisk koreograf
– Alain Badiou beder os om at se anderledes på tingene, og det, tror jeg, er noget, som vi er blevet stadig dårligere til i vores kultur lige nu. Vi har virkelig brug for at huske på, at andre ting er mulige både i forhold til vores kroppe, sociale relationer og også rent politisk, har Tilman O’Donnell tidligere sagt om sit arbejde med at omsætte filosofien til bevægelse.

Den første udgave af ”In Some Sense” havde premiere ved Køge Modern Jazz Days i 2016, men bliver nu videreudviklet på Bora Bora inden Aarhus-premieren den 23. og 24. oktober.

OBS!
I ugen op til Aarhus-premieren den 23. oktober arbejder Mikkel Ploug, Tilman O’Donnell og teknikere på Bora Bora med at skabe den nye version af forestillingen. Der vil derfor være mulighed for interview i Aarhus, hvis det ønskes.

VIDEO
Videoklip fra en tidlig version af forestillingen, hvor man kan se samspillet med livemusikken, dansen og optagelserne af Alain Badious stemme:
https://vimeo.com/284893049

 

LINKS:
http://www.mikkelploug.com/bio
http://www.tilmanodonnell.com
https://en.wikipedia.org/wiki/Alain_Badiou


INFO:
IN SOME SENSE
– Mikkel Ploug & Tilman O’Donnell (DK/USA)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 23. & 24. oktober 2018 (Lille Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/in-some-sense eller tlf. 86 19 00 79.

PRESSEFOTOS:
https://www.dropbox.com/s/2ejxbqg8ezwvchw/BoraBora-InSomeSense-pressefotos.zip?dl=0

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk