3D animation og dans mødes i vildt opgør på Bora Bora

I et virvar af martial arts og erotiske klichéer kaster danser Noora Hannula sig ud i en grotesk, men morsom kamp med sin virtuelle konkurrent i den spektakulære 3D-animerede danseforestilling ”Noora Hannula Vs. Soma The Augmented-Reality Girl”. Det sker på Bora Bora den 6. og 7. november.

Video:
Trailer: https://vimeo.com/277426074
Bag kulisserne på Bora Bora: https://vimeo.com/290247049

Kan et virtuelt forhold være utroskab? Og hvad sker der, når intimitet fusionerer med teknologi?
Det er meget aktuelle temaer, der tages op på Bora Bora, når forestillingen ”Noora Hannula Vs. Soma The Augmented-Reality Girl: The Ultimate Battle” spiller på Bora Bora den 6. og 7. november. Det er den København-baserede finske koreograf og danser Noora Hannula fra dansekompagniet The Nordic Beasts, der står bag.
– Vi har skabt et humoristisk bud på emnet. Men under det hele ligger spørgsmålet om virkeligheden versus det virtuelle. Mennesket mod maskinen. For mig handler forestillingen om hvor fantastisk virkeligheden er. Jeg elsker sved og skrammer. Det er det interessante. Virkeligheden er ikke perfekt, siger hun.

3D hologram på scenen
Historien i forestillingen tager sit udgangspunkt i, at Noora opdager, at hendes kæreste har et virtuelt forhold med den sexede mangategnefilms-lignende Soma. Noora vælger at opsøge hende og tage kampen op.
– Soma er inspireret af en blanding af computerspil som Street Fighter, Lara Croft fra Tomb Raider og de virtuelle japanske kærester fra et spil, der hedder LovePlus, fortæller hun.
I teatersalen er en gennemsigtig skærm er spændt ud i en 45 graders vinkel ind over scenen, som Soma så projekteres på. Hun fremstår som et tredimensionelt hologram på scenen sammen med Noora.
– Men det er kun publikum, der kan se hende. Jeg skal følge min koreografi minutiøst, så den passer til Soma og det må jeg gøre ud fra lydsiden til forestillingen. Lidt på samme måde er Facebook og andre teknologier i min telefon jo også usynlige. Så det er lidt symbolsk for mig, fortæller Noora Hannula.

Manga-karakter indfanget i Aarhus
Normalt tager det et år at skabe 20 minutters animation. Animator Belinda Larsen fra The Animation Workshop i Viborg har arbejdet hårdt med at skabe 45 minutters animation på bare 2,5 måned. Derfor brugte holdet en “motion capture suit” til at fange danseren Helena Wilhelmssons bevægelser. Det gjorde de på Bora Bora i foråret 2018, hvor Noora og hendes hold arbejdede med forestillingen.
Sidenhen havde den premiere på Click Festival i Helsingør tidligere i år og blev efterfølgende præsenteret på den store teknologi-festival Ars Electronica i Linz i Østrig.

Aarhus Universitet giver ekstra indblik
”Noora Hannula Vs. Soma The Augmented-Reality Girl: The Ultimate Battle” spiller kun to dage på Bora Bora. På andendagen – den 7. november – er det muligt at få et ekstra indblik i forestillingen og teknologien bag. Der er nemlig scenekantssamtale bagefter med Noora Hannula samt Jens Emil Grønbæk, Andreas Fender og Troels Rasmussen fra Aarhus Universitet, som arbejder specifikt med ”augmented reality” der.
Det århusianske publikum har tidligere kunnet oplevet den meget fysiske og energiske performer Noora Hannula på Bora Bora. Bl.a. i det lokale kompagni Don Gnus forestilling med et fem meter bredt vippebræt, ”N.A.R.G. – North Arena Rumble Game”, samt i Mute Comps ”The Conspiracy of Spring”.

PRESSEFOTOS:
https://www.dropbox.com/s/lypis2vde26ir3r/BoraBora-NooraHannula-pressefotos.zip?dl=0

VIDEO:
Trailer: https://vimeo.com/277426074
Bag kulisserne på Bora Bora: https://vimeo.com/290247049

LINKS:
https://www.noorahannula.com

INFO:
NOORA HANNULA VS. SOMA THE AUGMENTED-REALITY GIRL: THE ULTIMATE BATTLE
– The Nordic Beasts (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 6. & 7. november 2018 (Store Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på https://bora-bora.dk/forestilling/noora-hannula-vs-soma-the-augmented-reality-girl-the-ultimate-battle eller tlf. 86 19 00 79.

KONTAKT:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk