Køn, seksualitet, identitet:
The GENDERhouse Festival indtager Aarhus for første gang

Der er en række inspirerende og tankevækkende oplevelser i vente for alle, når The GENDERhouse Festival for første gang nogensinde indtager Aarhus. I en måned vil byen være fyldt med dristige, provokerende og frygtløse kunstværker, performances og andre aktiviteter – alle med forskellige perspektiver på køn, seksualitet og identitet.

The GENDERhouse Festival er en mangfoldig kulturfestival for alle. Festivalen sætter fokus på de marginaliserede; dem, der bliver ignoreret, dem, der er anderledes, og dem, der er queer. Fra den 31. august til den 27. september 2018 præsenterer The GENDERhouse Festival et kunstnerisk program fyldt med performances, udstillinger og aktiviteter. Et program der strækker sig fra det umiddelbare og nuancerede til det provokerende og tankevækkende. Et humoristisk, surrealistisk og refleksivt program, der stiller skarpt på det maskuline, det feminine og alt det, der er midt imellem.

Teatre, museer, biblioteker, lokale kunstskoler og produktionshuse sætter køn, seksualitet og identitet på dagsordenen, når de med The GENDERhouse Festival giver temaerne et kulturelt og kunstnerisk perspektiv. Det er det dansk/engelske performancekompagni fra Aarhus Himherandit Productions, der står bag festivalen, som er skabt i samarbejde med det internationalt anerkendte danseteater Bora Bora – dans og visuelt teater. 

 

Et alsidigt program

Der er altså en række kunstneriske oplevelser i vente, når The GENDERhouse Festival løber af stablen med et program, der uanset seksuel orientering og identitet, kunstnerisk præference og tid byder på noget for alle.

Besøgende kan bl.a. blive draget ind i en surrealistisk eventyrverden, der byder på intime 1-1 møder i GARDENs drømmeagtige labyrint. De kan blive underholdt, når fire kvindelige performere i The WOMANhouse forvandler sig til mænd og sætter spørgsmålstegn ved, hvor det maskuline begynder, og det feminine slutter. De kan se frem til at opleve unikke performances af bl.a. de provokerende og humoristiske performancekunstnere Lucy McCormick (UK), Travis Alabanza (UK), Dagmara Bilon (PL/UK), Cunts Collective og Hilde Sandvold (NO/DK). Og så kan de se Talking GENDERS Youth Exhibition, der er et kunstnerisk take-over af Kvindemuseets kroge, gange, trapper, toiletter og meget mere, ligesom The Talking GENDERS Senior Exhibition viser videoinstallationen ”Landscapes” på DOKK 1. 

 

Om Himherandit Productions

Himherandit Productions er et in-house kompagni, der ledes af kunstnerisk leder, performer og koreograf Andreas Constantinou og som co-produceres af Bora Bora – dans og visuelt teater. 

Himherandit Productions kunstneriske vision er at lave ambitiøse performances, der skubber, provokerer og engagerer publikum ligesom der sigtes mod at skabe en stemme for de marginaliserede, ignorerede, anderledes og queer. Visionen bæres videre i produktionen af den nye festival The GENDERhouse Festival, som både rummer Himherandit Productions egne forestillinger samt en bred vifte af aktiviteter, der har hver deres unikke greb på køn, seksualitet og identitet. 

I 2013 begyndte Himherandit Productions et seksårigt kunstnerisk projekt med titlen The GENDERhouse Projects. Et projekt, der berører temaer indenfor maskulinitet, femininitet og alt der imellem indenfor identitet og seksualitet. 

I 2017 blev Himherandit Productions nomineret til en Reumert i kategorien Årets danseforestilling med deres performance WoMAN & WOMAN, og i december 2017 blev Himherandit Productions performative oplevelse GARDEN rangeret som én af Danmarks ti bedste forestillinger af Den 4. Væg.

Læs mere om festivalen, og se det fulde program på www.thegenderhousefestival.com