Dansekompagni sætter krop på ensomhed og ensomme mennesker

På baggrund af flere års researcharbejde om ensomhedens mange former og facetter skaber dansekompagniet dadadans nu forestillingen PEEPS, som har Aarhuspremiere på Bora Bora 6. oktober. I PEEPS inviterer dadadans publikum ind i en levende installation med ni fysiske monologer og endnu flere vinkler på det at være ufrivilligt alene.

VIDEO TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=o-R4oNgpe44

 

Den brede offentlighed har efterhånden fået øjnene op for, hvor udbredt ensomhed er – ikke én uge går uden en stor artikel i et dagblad om emnet. Mennesker i alle aldre er påvirkede af ensomhed, og nye undersøgelser viser, at hele 20 % af de unge føler sig ensomme. Men hvad gør vi ved den, ensomheden?

Det Aarhus-baserede dansekompagni dadadans har igennem flere år lavet omfattende research i ensomhedens anatomi og skabt en række konkrete aktiviteter, der sætter krop og perspektiv på ensomheden og mennesket bag de upersonlige fakta og statistikker.

Det er blevet til forestillingen PEEPS, som er et opråb om den ensomhed, der rammer de fleste på ét eller andet tidspunkt i livet. PEEPS har Aarhuspremiere på på Bora Bora den 6.-12. oktober, men inden da urpremiere i København på Copenhagen Distillery den 22. september.

Koreograf og kunstnerisk leder for dadadans, Helle Bach, fortæller:

– Med PEEPS vil vi gerne give rum for det, som ensomheden gør ved os. PEEPS er en billedliggørelse af følelserne og menneskene bag ensomheden. Det er smertefuldt, men også smukt. Det er en del af det at være menneske. For ensomhed er ikke en sygdom eller en diagnose. Det kan lige så godt være din nabo, der føler sig ensom. Eller dig selv? Ensomhed findes i et stort spektrum fra den studerende, der flytter til en ny by, til oldefar, der mister oldemor efter 70 års ægteskab. Vi vil give folk en kropslig oplevelse og håber, at det kan bidrage til større anerkendelse af ensomheden som en naturlig del af den menneskelige livscyklus.

 

En individuel oplevelse

I kontrast til den kollektive oplevelse, teatret normalt tilbyder, er det op til publikum selv, hvordan de bevæger sig rundt i og udforsker det absurde univers, som PEEPS udgør med tre menneskestørrelse kuber og en cirkusmanege.

PEEPS er en levende installation med forskellige peep shows, hvor publikum tæt på og helt uforpligtende kan lure ind i kaotiske og tabuiserede verdener og få brudt tabuet ved at møde alle de pinlige følelser som tomhed, mangel og desperation.

PEEPS er en co-produktion mellem dadadans, Bora Bora og Dansehallerne. Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Beckett-Fonden.

Info på Bora Boras hjemmeside:
https://bora-bora.dk/forestilling/peeps

 

Pressefotos:

https://www.dropbox.com/s/bcta8v7m4h8r7o9/BoraBoraPEEPSpressefotos.zip?dl=0
Fotograf: Gísli Dúa

 

For mere information kontakt:

Hannah Oxenvad Svarrer // hannah (a) dadadans.dk // 28 60 07 27

Sted og pris:
Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Pris: Standard kr. 150 kr. / Early bird rabat 110 kr. / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 50 kr. per person. KluBora-pris 60 kr. (1 års medlemskab 100 kr.).
Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86190079.

 

Spilletider:

Bora Bora

Lørdag den 6. oktober kl. 16 (Aarhuspremiere)

Mandag den 8. oktober kl. 17 og 19.30

Tirsdag den 9. oktober kl. 17 og 19.30

Onsdag den 10. oktober kl. 19.30

Torsdag den 11. oktober kl. 17 og 19.30

Fredag den 12. oktober kl. 19.30

Spiller også i København inden forestillingen kommer til Aarhus:

Copenhagen Distillery

Lørdag den 22. september kl. 20 (premiere)

Mandag den 24. september kl. 20

Tirsdag den 25. september kl. 20

Onsdag den 26. september kl. 17 og 20

Torsdag den 27. september kl. 20

Fredag den 28. september kl. 20

Lørdag den 29. september kl. 17 og 20

 

Om dadadans

dadadans er grundlagt af koreograf Helle Bach. dadadans’ forestillinger er produceret med et overordnet fokus på de menneskelige livsbetingelser samt en grundlæggende interesse for de historier, vores kroppe bærer. Helle Bach ønsker med sine forestillinger at få publikum til at grine og græde ved at vise livets banale realiteter og dets poetiske skønheder.

PEEPS er en del af et flerårigt arbejde om emnet ensomhed. Kompagniet dadadans har siden 2016 lavet omfattende research i ensomhedens anatomi og skabt en række konkrete aktiviteter: Soloen EN SOM HED, som havde premiere i efteråret 2017, den performative installation PEEPS, som blev vist under Aarhus Festuge 2017, og nu forestillingen PEEPS.