Tre-dobbelt dansebrag på Bora Bora i Aarhus Festuge


Nyt kunstnerisk firkløver fra Aarhus præsenterer den cubansk-iranske danse- og musikforestilling ”Trickster – made you look” på Bora Bora i Aarhus Festuge. I festugen kommer også den australske koreograf Lucy Guerin med ”Split” og
Marie Brolin-Tanis Black Box Dance Company med ”Fear”.


“TRICKSTER” VIDEO TRAILER: https://vimeo.com/286185793


På Aarhus’ dansescene Bora Bora skydes det kulturelle efterår i gang den 29. august netop som Aarhus Festuge så småt begynder. Denne gang med hele tre forestillinger på programmet under festlighederne.

Cuba og Iran møder Danmark
”Trickster – made you look” er ny forestilling skabt på Bora Bora af et nystartet århusiansk firkløver bestående af danser Aline Sánchez, sangerinde Samara Bahrami og musikerne Mikkel Uttrup og Kristian Skov Ravn. Det bliver en rejse igennem sang, levende musik og afro-cubansk dans fusioneret med mellemøstlige elementer. Den starter 29. august.
De to kvindelige initiativtagere er født i fjerne dele af verden og siden formet af et liv i Danmark. Med en identitet med en fod i hver lejr af ’fremmed’ og ’dansk’ kultur har de gennemlevet mødet og sammenstødet med danskerne og det danske samfund med polariserede holdninger og splittede nationalfølelser.

Deres livserfaringer, oplevelser og perspektiver mødes og udfordrer publikums egne perspektiver og giver anledning til selvransagelse igennem et spejl af modsætninger, humor, udfordringer, smerte, empati, optimisme og glæde.

Aline Sánchez og Kristian Skov Ravn har det århusianske publikum tidligere kunnet opleve i flere Granhøj Dans-forestillinger, mens de musikinteresserede kan have stødt på Samara Bahrami og Mikkel Uttrup via jazzorkestret Sam & The Soulmates og The Tarantino Twist Show. ”Trickster – made you look” er instrueret af Jesper Riefensthal, der i år var Reumert-nomineret som skuespiller.

 

Rost australsk koreograf
4. september præsenterer Bora Bora “Split”, der er en tankevækkende meditation gengivet i bevægelse, fra et af Australiens mest originale dansekompagnier. Den australske koreograf Lucy Guerin vender tilbage til Aarhus med sin nye tankevækkende og smukke duet, hvor en påklædt og en nøgen kvinde forhandler om et firkantet rum, der bliver mindre og mindre – til musik af den elektroniske musiker Scanner. Med delikatesse og kompleksitet svælger denne dans i Lucy Guerins skarpe, elegante, koreografiske undersøgelser, der udfolder et fascinerende drama.

 

Unge dansere tackler frygten
7. september tackler Marie Brolin-Tanis Black Box Dance Company frygt og angst i diverse tragiske og komiske afskygninger i ”Fear”, der er koreograferet af Thomas Bentin og Stephanie Thomasen fra Uppercut Dance Company.

Frygt kan ramme os alle og vidt forskelligt. Hvad end det er frygten for edderkopper, fremmede, det ukendte, eller angsten for at ikke kunne leve op til det perfekte ideal, så er frygten uundgåelig. Frygten og angsten kan ramme os som både et kraftigt lynslag af panik og gys eller blot en snigende tøven der holder os tilbage.
I ”Fear” konfronterer tre dansere publikum med den både tragiske såvel som komiske form for frygt, og hvordan den, i både sind og krop, påvirker vores adfærd og hvordan ved acceptere den, den måske kan overkommes.

 

 

Forestillinger og datoer:

Trickster – made you look (Urpremiere)
Aline Sánchez, Samara Bahrami, Mikkel Uttrup & Kristian Skov Ravn (DK)
29. august & 31. august – 2. september 2018
https://bora-bora.dk/forestilling/trickster-made-you-look/
Trailer: https://vimeo.com/286185793

Split
Lucy Guerin Inc (AUS)
4. – 6. september 2018
https://bora-bora.dk/forestilling/split/

Trailer: https://vimeo.com/212836744

Fear
Black Box Dance Company (DK)
7. & 8. september 2018
https://bora-bora.dk/forestilling/fear/

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=29WE3_fJ33g

 


Sted og pris:

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Pris: Standard kr. 150 kr. / Early bird rabat 110 kr. / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 50 kr. per person. KluBora-pris 60 kr. (1 års medlemskab 100 kr.).
Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86190079.


Pressefotos:

https://www.dropbox.com/s/mrvn55bm3yy55va/BoraBora-pressefotos-festuge2018.zip?dl=0

 

Kontakt:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk