OBS! Sæsonpræsentation for presse og publikum tirsdag den 21. august kl. 17.00-18.30.
Info: https://bora-bora.dk/forestilling/saesonpraesentation/

Bora Bora skyder efteråret i gang med tre festuge-events og en gender-festival

Bora Bora inviterer i efteråret til både 3D manga battle, ensomheds-peepshows og dukker for voksne, samt et plejehjem i overhalingsbanen, en kombination af jazz, filosofi og dans og ikke mindst en hel festival om køn. Efterårets internationale gæst, australske Lucy Guerin, optræder under Aarhus festuge, hvor en ny lokal cubansk-iransk forestilling også er på programmet. Gratis sæsonpræsentation den 21. august.

– Den sprælske, den undersøgende, den empatiske, den oprørske og den inderlige dans er til stede i stor stil i efterårets program. Og fælles for dem alle er, at forestillingerne tager fat i interessante temaer og samtidig er personlige. Publikum kan godt glæde sig, siger Jesper de Neergaard, der inviterer alle interesserede til en præsentation af hele Bora Boras program den 21. august. Arrangementet starter kl. 17 og er gratis, men man skal booke en plads via Bora Boras hjemmeside. Flere af kunstnerne vil være til stede.

Festuge med tre gange dans
Efterårets program på Aarhus’ dansescene Bora Bora skydes i gang 29. august netop som Aarhus Festuge så småt begynder. Denne gang med hele tre forestillinger på programmet under festlighederne.
”Trickster – made you look” er ny forestilling skabt på Bora Bora af et århusianske firkløver bestående af danser Aline Sánchez, sangerinde Samara Bahrami og musikerne Mikkel Uttrup og Kristian Skov Ravn. Det bliver en rejse igennem sang, levende musik og afro-cubansk dans fusioneret med mellemøstlige elementer og handler bl.a. om at være splittet mellem ’fremmed’ og ’dansk’ kultur. Kan vi integrere danskerne i resten af verden?
Aline Sánchez har det århusianske publikum tidligere oplevet i flere Granhøj Dans-forestillinger, mens de jazzinteresserede kan have stødt på Samara Bahrami på byens spillesteder.
4. september vender den australske koreograf Lucy Guerin tilbage til Aarhus med sin nye tankevækkende og smukke duet ”Split”, hvor en påklædt og en nøgen kvinde forhandler om et firkantet rum, der bliver mindre og mindre – til musik af den elektroniske musiker Scanner.
7. september tackler Marie Brolin-Tanis Black Box Dance Company frygt og angst i diverse tragiske og komiske afskygninger i ”Fear”, der er koreograferet af Thomas Bentin og Stephanie Thomasen fra Uppercut Dance Company.

Hel måneds festival om køn
I festugen skydes også The GENDERhouse Festival i gang. Først med udstillinger rundt i byen og fra 11. september med forestillinger på både Bora Bora og Godsbanen. Festivalen, der adresserer temaer af køn, seksualitet og identitet med frygtløse og provokerende forestillinger, talks m.m. fra ind- og udland rundes af den 27. september. Bag festivalen står det århusianske kompagni HimHerAndIt Productions.
– I Aarhus har f.eks. Pride-paraden flot opbakning, men der er plads til og brug for megen mere offentlig debat om kønsidentitet. GENDERhouse Festival er sin første af sin slags og den byder på generøs vis absolut ALLE velkomne til at opleve et væld af personlige og ærlige vidnesbyrd og diskussioner om køn og identitet, siger Jesper de Neergaard.

Nye forestillinger fra Aarhus-kompagnier
Der bliver produceret mange nye forestillinger af de lokale Aarhus-kompagnier på Bora Bora for tiden. Foruden ”Trickster” i festugen og ”MANhouse 2.0” på GENDERhouse Festivalen er der yderligere tre nye urpremierer.
Den 6. oktober præsenterer Dadadans sin nye forestilling ”Peeps”. En levende installation med forskellige peepshow-konstruktioner på scenen, hvor publikum går rundt mellem dem og helt uforpligtende kan lure ind i kaotiske og tabubelagte verdener. Nænsomt og med humor dissekerer ”Peeps” den menneskelige ensomhed.
Den 28. november er de populære Don Gnu tilbage med en ny morsom danseforestilling. I ”Jagten på det grå guld” bliver Don og Gnu skarpt forfulgt af en 110 kg tung lettisk sosu-assistent. På deres rejse mod fortidens tinder og minder langer de ud efter fordommene om ældrebyrden.
Kassandra Production har urpremiere på ”Happiness Unltd” den 4. december. Et pop-up bureau for eskapistiske lykkerejser, sanselig performancekunst, feel-good musik og endorfin-stimulerende smagsbomber, der sender lykkebarometeret til tops. Koreograf Annika Lewis lover at publikum kommer derfra med et smil på hjernen.

Jazz, manga-battle og dukkekroppe
Igennem efteråret er der også besøg fra hovedstaden.
Jazzmusikeren Mikkel Ploug og den amerikanske danser Tilman O’Donnell smelter dans og jazzguitar sammen med den underfundige sprogmelodi og rytmik af filosoffen Alain Badious stemme i forestillingen ”In Some Sense” 23. oktober.
Sæsonens højteknologiske indslag kommer fra den The Nordic Beasts med ”Noora Hannula Vs. Soma The Augmented-Reality Girl – The Ultimate Battle” den 6. november. I et virvar af martial arts og erotiske klichéer kaster danser og koreograf Noora Hannula sig ud i et grotesk, men morsomt opgør med sin virtuelle konkurrent i et vildt møde mellem moderne dans og 3D animation. Soma projekteres som computeranimeret karakter ind på selve scenen.
Den 21. november præsenterer Bådteatret ”Kroppen”. En dukke- og danseforestilling af Rolf Heim, der gør op med det kommercielle syn på kroppen. Den lækre krop, den dovne, den dysfunktionelle, den syge krop, den seksuelle og den gamle krop. De fordrejes alle og forandres, når dukker og dansere smelter sammen.
Jesper de Neergaard siger:
– I det hele taget kommer vi i store cirkler rundt om menneskekroppen og det menneskelige liv i denne sæson. Jeg er sikker på, at man ikke kan undgå at blive berørt af disse forestillinger. Og det er lige præcis det, vi gerne vil have på Bora Bora.


Info:
Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Pris: Standard kr. 150 kr. / Early bird rabat 110 kr. / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90 kr. / Derudover grupperabatter til 60 og 50 kr. per person. KluBora-pris 60 kr. (1 års medlemskab 100 kr.).
Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86190079.


Udvalgte pressefotos fra efterårssæsonen:
Samlet fil:
https://www.dropbox.com/s/v0oaoz4il8iq7uc/BoraBora-Pressefotos-Efteraar2018.zip?dl=0


Kontakt:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk

 

Oversigt:

BORA BORA EFTERÅR 2018

21. august 2018
Sæsonpræsentation
Gratis. Kræver tilmelding.

29. august & 31. august – 2. september 2018
Trickster – made you look
Aline Sánchez, Samara Bahrami, Mikkel Uttrup & Kristian Skov Ravn (DK)
Urpremiere i Aarhus Festuge

4. – 6. september 2018
Split
Lucy Guerin Inc (AUS)
I Aarhus Festuge

7. & 8. september 2018
Fear
Black Box Dance Company (DK)
I Aarhus Festuge

11. – 27. september 2018
THE GENDERhouse Festival
Diverse forestillinger fra ind- og udland m.m.
Bora Bora, Godsbanen, Dokk1, Kvindemuseet m.fl.
Udstillinger starter 31. august.

6. – 12. oktober 2018
Peeps
dadadans (DK)
Aarhuspremiere

23. & 24. oktober 2018
In Some Sense
Mikkel Ploug & Tilman O’Donnell (DK/USA)

6. & 7. november 2018
Noora Hannula Vs. Soma The Augmented-Reality Girl
The Nordic Beasts (DK)

21. & 22. november 2018
Kroppen
Bådteatret (DK)

28. – 30. november 2018
Jagten på det grå guld
Don Gnu (DK)
Urpremiere

4. – 9. december 2018
Happiness Unltd
Kassandra Production (DK)
Urpremiere

Yderligere information, fotos og videotrailere på www.bora-bora.dk