Stumfilmsklovnene Don Gnu tilbage på Bora Bora

Midt i deres kæmpe Danmarksturné bringer Don Gnu ”A Snowball’s Chance In Hell” tilbage til Bora Bora i Aarhus, hvor deres roste og populære forestilling først blev skabt. Det århusianske publikum kan den 10. til 13. april se eller gense danseduoens 1920’er-inspirerede slapstick, der for nylig modtog den lokale Publikumsprisen.

Aarhus’ har i de seneste par år kunne bryste sig af at være hjem for et af Danmarks mest turnerende dansekompagnier. Med fast arbejdsrum på byens dansescene Bora Bora har Don Gnu produceret den ene charmerende og originale danseforestilling efter den anden. Seneste skud på stammen var ”A Snowball’s Chance In Hell”, der første gang blev vist i november 2016.
I skrivende stund er det populære dansekompagni på landevejen rundt i hele landet med hele 42 forestillinger på turnéplanen. Overalt i landet kan publikum derfor opleve de to elegante fortidsskikkelser DON Strømgren og GNU Cunninghams kamp for at lave den perfekte stumfilm.


Et underholdende blik på os selv

Med glimt i øjet hylder forestillingen det uperfekte og vores allesammens fejlbarlighed. Simple menneskelige konflikter og fejl får liv på scenen gennem nærvær og uovertruffen situationskomik, inspireret af de allerstørste komiske klovnefigurer som Chaplin, Joe Jackson jr., George Carl og ikke mindst Buster Keaton.
Det er dans, fysisk teater, Chaplin-slapstick, drillerier og det anderledes skæve tilsat det ikoniske sort-hvide stumfilmsunivers. Og så er det ikke mindst et underholdende billede på os selv og den sårbare klovn, vi alle sammen bærer rundt på:

”Jeg tror, publikum kan genkende sig selv i de to figurer. Ingen af os er perfekte, vi laver alle sammen fejl indimellem. Når vi kan grine af det sammen, giver det os en følelse af, at det er okay – at vi er okay, som vi er, og det er okay at træde ved siden”, siger kunstnerisk leder Kristoffer Louis Andrup Pedersen.   

Populær blandt publikum og anmeldere

Måske er det på netop grund af genkendeligheden, at forestillingen for nylig vandt den århusianske publikumspris, der tildeles på baggrund af flest publikumsstemmer.

Også anmelderne var begejstrede. Den udenlandske avis The Herold gav fem stjerner og beskrev det som en ”Smart, stilfuld og hylende morsomforestilling, da Don Gnu for anden gang indtog Fringe Festival i Edinburgh med deres nyeste påfund.

Aarhus Stiftstidende kvitterede ved den danske urpremiere på Bora Bora ligeledes med fem stjerner og skrev blandt andet:

“Don og Gnu gebærder sig på mange måder som to Chaplin-klovne tilsat nutidstunet kropslig råstyrke. Underfundigt charmerende og med turbo på det fysiske dirigerer, tjatter og slås de sig gennem en række episoder, som på en eller anden måde hylder stilhed, pauser, kærlighedslængsel, fyrige energiudladninger, fejltrin og fortræd”.

 

Anmeldelser:

★★★★★
“Smart, stilfuld og tilmed hylende morsom.”
– The Herald Scotland

★★★★★
“Dristig, fræk og forbløffende.”
– SGFringe, Scotland

★★★★★
“Det er ikke bare kaffekanden som sprutter, men hele forestillingen som bobler af fryd og glæde. (…) Det kan varmt anbefales at opleve hvordan alle disse løjer begået af Don Gnu (som i øvrig er huskunstnere på Bora Bora) hænger sirligt sammen, og til hvilken skøn musik og sang af Alice Carreri det hele bliver til.”
– Århus Stiftstidende (læs hele anmeldelsen)

★★★★★★
“En lille, men mesterlig teaterperle – herligt underholdende! Og Don Gnu beviser med deres fysiske udfoldelser, at vi stadig har brug for ærlige og nysgerrige klovne, som vi kan spejle os selv i, og le af vores fejl og fiaskoer.”
– Kulturtid (læs hele anmeldelsen)

★★★★
“Drengerøvsattitude med et kækt og veloplagt glimt i øjnene – og eminent dans på et meget højt niveau, der på en eller anden magisk vis kommer til at se legende let ud. (…) Formen er en skøn blanding af film, klovneagtige og stumfilmsinspirerede sekvenser samt pragtfuld og kraftfuld dans. (…) … hold øje med det særegne kompagni.”
– KOP Kultur

★★★★
“Nok fjoller de to dansere rundt på scenen, men det sker med en præcision og ynde, som er en sand fornøjelse at se på. (…) En munter forestilling, der formår at løfte det klassiske fra stumfilmen, mens de stadigvæk overrasker os.”
– Bloggen 5stjerner

“Et forfriskende, komisk bud moderne dans og visuelt teater; en dejlig performance til at drillende hive grinet frem i os alle.”
– Jutland Station

 

Video trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=XbdUf6kOKmU

Pressefotos i høj kvalitet:
https://www.dropbox.com/s/kuptkgzmitek9i5/DonGnu-Snowball-presse.zip?dl=0

Mere information:
http://bora-bora.dk/forestilling/a-snowballs-chance-in-hell

 

INFO:
A SNOWBALL’S CHANCE IN HELL
– Don Gnu – Physical Theatre & Film (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 10.-13. april 2018 (Lille Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86 19 00 79.

 

Kontakt:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk

 

Credits:
Performance & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen
Dramaturg & visuelle medier: Christoffer Brekne
Musik: Alice Carreri
Dramaturgisk konsulent: Bjørn Brinch
Teknik & Lys: Peer Mariboe
Producent: Sigrid Aakvik
PR: Malene Cathrine Pedersen
Co-produktion: BORA BORA – Dans og Visuelt Teater
Støttet af: Statens Kunstfond og Aarhus Kommune
Tak til Sten Baadsgaard for hjælp til scenografi