Smukke og foruroligende italienske billeder på Bora Bora

En kæmpe flyvende plasticskulptur sluger mennesker hele i stemningsfuld performance på Bora Bora, mens en solodanser fremmaner skabninger med imponerende kropskontrol. To nye italienske talenter byder på unikke oplevelser i dobbeltprogram den 24. og 25. april.

Den århusianske dansescene Bora Bora har igen været ude i verden og finde eksotiske specialiteter til det nysgerrige publikum. Denne gang er det to italienske talenter, der er udvalgt af det europæiske netværk af dansescener, Aerowaves, til at være blandt de bedste nye forestillinger i 2018. Bora Boras kunstneriske leder Jesper de Neergaard er selv med i det internationale udvalg, der har skullet vælge 20 favoritter ud blandt hundreder af konkurrerende forestillinger
”Europæisk dans er inde i en rivende udvikling i disse år. Alle steder i Europa tager man dansen til sig som det helt rigtige kommunikationsmiddel om den globale hverdag. De unge dansere oplever stor medvind”, fortæller han.
Om de to aktuelle forestillinger tilføjer han:
”I mine øjne er dobbeltprogrammets tema natur. Den natur, vi ødelægger. Den natur, vi tager hensyn til. Og ikke mindst den natur, vi er i krop og tanke. Begge forestillinger stiller skarpt på mennesker og deres biologi på blændende vis.”

Dansere ædes af intetheden

Pietro Marullos “WRECK – List of Extinct Species” er en koreografisk performance, der blander bevægelse, lydkunst og visuel kunst. En kæmpestor sort, syntetisk og pude-agtig skulptur svæver rundt i rummet. Som en jæger. Et magtfuldt, abstrakt objekt, der sluger mennesker og spytter dem ud igen. De står nøgne foran det store, ubegribelige mørke.
Pietro Marullo forklarer: ”Vi bliver nødt til at stå nøgne overfor de essentielle spørgsmål. Hvorfor er vi her? Hvordan er vi her? Skal vi være her sammen?”
Jesper de Neergaard tilføjer:
”Det er en danseforestilling, der griber dybt i italiensk teatertradition og rækker langt ud over, hvad moderne dans plejer at bruge som virkemidler. Den er smuk, grafisk spændende og meget foruroligende.”

Hypnotisk kropskontrol
“KOKORO” er et japansk ord, der kan oversættes som vores ‘indre væsen’. Koreograf og performer Luna Cenere omdanner sin nøgne krops specifikke arkitektur til et poetisk medium. Gennem en total kontrol af kroppens detaljerede bevægelser – knogler, muskler og hud – skaber hun konstant skiftende billeder gennem hypnotiske såvel som krampagtige, bølgende kropsbevægelser. Muskelsammentrækninger, vejrtrækning og en uhørt imponerende balance bruges til at skabe levende og ofte ansigtsløse, symmetriske og asymmetriske organismer. Publikum vil opleve forskellige karakterer og billeder fra både den virkelige og uvirkelige verden. Hendes krop ledsages af stemningsfulde lydbilleder skabt af naturlige lyde, elektronik og korstemmer.
”Luna Cenere insisterer på med stor præcision at lede os gennem biologiens mangfoldighed bare ved sin egen krop. En dans, en sonate i krop, lys og bevægelse udført med stor, professionel virtuositet,” siger Jesper de Neergaard.
Forestillingerne spiller 24. og 25. april i et dobbeltprogram, hvor begge vises sammen hver aften. Billetten gælder til begge forestillinger.

Pressefotos i høj kvalitet:
https://www.dropbox.com/s/7a5u5lxy6x5ekc4/BoraBora-KokoroWreck-pressefotos.zip?dl=0

Videotrailere:
Wreck: https://vimeo.com/261490600
Kokoro: https://vimeo.com/251624362

Mere information:
http://bora-bora.dk/forestilling/wreck-list-of-extinct-species
http://bora-bora.dk/forestilling/kokoro

INFO:
WRECK / KOKORO – Pietro Marullo / Luna Cenere (ITA)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 24. & 25. april 2018 (Store Sal og Lille Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86 19 00 79.

Kontakt:


Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / [email protected]
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / [email protected]