DON GNU // TANELI TÖRMÄ // LISE LØNSMANN

Kom til gratis fyraftensarrangement torsdag d. 19. april kl. 17.00:

DON GNU har inviteret to spændende filmkunstnere til en fælles visning, når de har urpremiere på deres helt nye dansefilm Manfada. Vi byder på lidt at drikke – og der vil være præsentationer og Q&A’s med kunstnerne undervejs.

​Oplev tre vidt forskellige udtryk fra tre forskellige kunstnere, der hver især præsenterer en dansefilm!

NB! Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding:
https://goo.gl/forms/uYGUdghVDvKCWPsg2

Læs mere om de tre film på www.dongnu.dk/manfada-film

Facebook event

Premiere: DON GNU – ‘Manfada’ (2018):
Manfada – det arabiske ord for ‘tæppebanker’ – er skabt af DON GNU i samarbejde med tre egyptiske dansere og koreografer på flere forskellige locations i Egypten. Filmen kigger nærmere ind på individet i et Egypten, der for tiden gennemgår store forandringer.
Om kunstneren: DON GNU – Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Filmen har siden begyndelsen haft en stor betydning for kompagniet, både i forestillinger og i udviklingsarbejdet. Kompagniet har turneret bredt både nationalt og internationalt – og deres forrige film AS A START blev udvalgt til en lang række internationale dansefilmfestivaler.

Taneli Törmä – ’Black Side Movie 11’30’ (2016):
Black Side er filmet i Norge, Finland og Danmark. Det er en abstrakt historie om et isoleret menneske, der lever i ét med naturen – i et forhold, der rejser spørgsmålet ”hvem styrer hvem?”
Om kunstneren: Taneli Törmä er en finsk artist, der arbejder indenfor moderne dans, film og tværfaglighed. Han er både koreograf samt kunstnerisk leder for LOCATION X, der siden 2010 har lavet dansefilm i en lang række forskellige lande og deltaget i en lang række internationale samarbejder. LOCATION X seneste dansefilm EPILOGUE og JUMP har begge modtaget internationale priser.

Lise Lønsmann – ’2’ (2018):
I ’2’ stilles der skarpt på lagene i den menneskelige psyke og på et menneskes forbindelse til sig selv og sin indre følelsesverden og til et andet menneske. Filmen er et nærgående portræt af en mand og en kvinde i et dysfunktionelt parforhold og zoomer ind på det svære i menneskelig kommunikation – både kommunikationen indad med vores indre selv og kommunikationen udad med andre mennesker.
Om kunstneren: Koreograf Lise Lønsmann’s arbejde er drevet af nysgerrighed og af et ønske om at ville forstå; forstå verden, mennesker, mønstre, adfærd. Hendes værker er oftest portrætter, der undersøger og belyser, hvad der rører sig inden i os, og hvad der får os til at handle, som vi gør. Værkerne er ment som en abstrakt kommentar på det moderne samfund og individet og har altid rod i et følelsesmæssigt univers. Lise’s forrige film ’Rush’ har klaret sig godt på de internationale filmfestivaler og hvor den bl.a. blev udvalgt til Cinedans’ officielle program. Filmen ’2’ er co-produceret af DON GNU.