Fransk youtube-satire og dansk ligestilling med medister

I Bora Boras dobbeltprogram møder humoren vores skæve skyggesider. Den franske ”Forecasting” overrumpler med vilde YouTube-fragmenter, mens den danske ”Dans, for Satan” reflekterer over ligestilling ved hjælp af dans, maling og medisterpølse.

Den 13. og 14. februar er både noget at grine og tænke over på Bora Bora. To forestillinger fra Danmark og Frankrig bruger humoren effektivt, men glemmer ikke at give et indblik i vores liv og hverdag, hvor vi kan genkende os selv.
Det drejer sig om ”Dans, for Satan” og ”Forecasting”, der begge i år er blevet udvalgt til at være blandt de 20 forestillinger af nye talenter, der skal præsenteres rundt i hele verden gennem netværket af dansescener kaldet Aerowaves.

YouTube for viderekommende
Fodrer du din kolibri med munden? Bliver du gerne slikket i ansigtet af din hund? Viser du verden hvordan du barberer dig? Eller tænder du på at blive trådt over fingrene eller måske skyde med en voldsom revolver? Der er hobbies og fetishes nok at finde via de glade amatører på YouTube og et underholdende virvar af dem bliver bragt til live i den franske forestilling ”Forecasting” af Premier Stratagème. Performeren i forestillingen smelter sammen med de mange skæve video-fragmenter og interagerer med dem.
”Det er morsomt og underholdende, men ikke bare en gimmick. Man kan ikke undgå samtidigt at få et kritisk blik på vores brug af medier og komme ind under huden på menneskehedens mere sære tilbøjeligheder, som vi altså gerne stiller til skue for hele verden”, fortæller Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard.

Energisk og humoristisk
Franskmændene får følgeskab af den danske forestilling ”Dans, for Satan” af Hilde I. Sandvold. En humoristisk refleksion over temaerne køn, seksualitet og ligestilling, og det at være fanget i sit eget udgangspunkt. Den energiske og ekspressive soloperformance bruger både dans, maling og medisterpølse i det ærinde.
”Hilde I. Sandvold er en fantastisk performer og det århusianske publikum har tidligere kunnet opleve hende med påklistret fuldskæg i den lokalt producerede ”WOMANhouse”, dansende med selvlysende alger i ”As I Collapse” og som optrædende i sidste års Aarhus 2017 mad-performance ”The Collapse of a Moment” på Non-Space. I ”Dans, for Satan” får vi hende i sin egen solo og for fuld skrue”, fortæller Jesper de Neergaard.
Billetten gælder til begge forestillinger i dette dobbeltprogram og kan købes på Bora Boras hjemmeside.

Pressefotos i høj kvalitet:
https://www.dropbox.com/s/508fztnbt7z18wg/Forecasting-DansForSatan-pressefotos.zip?dl=0

Mere information:
http://bora-bora.dk/forestilling/dans-for-satan
http://bora-bora.dk/forestilling/forecasting

Trailere:
https://vimeo.com/254454711
https://vimeo.com/254455200

INFO:
FORECASTING / DANS, FOR SATAN
– Premier Stratagème (FR) / Hilde I. Sandvold (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 13. & 14. februar 2018 (Store og Lille Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86 19 00 79.

Kontakt:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk