Der er måske en danseforestilling på Bora Bora

Eller nærmere: Der er en måske-danseforestilling. Når Bora Bora over tre aftener åbner dørene til ”We Are Dancers” er publikum med til at forme forestillingen. Det er ikke sikkert hvad der skal ske, men Danserkollektivet Fanclub inviterer til en poetisk og intim oplevelse, der er forskellig fra aften til aften.

– Måske.
Svaret hænger stort og rungende i luften, når man forsøger at komme med forskellige bud på hvad man tror, der måske skal ske den 27. februar til 1. marts på dansescenen Bora Bora.
Det manglende svar er nemlig meningen, når det København-baserede skandinaviske danserkollektiv Fanclub præsenterer ”We Are Dancers” over tre aftener.
Det handler om danseren og om publikum. Og alle de spørgsmål og svar, der kan opstå i de spillerum.
– I ”We Are Dancers” leger vi med formen og publikums forventninger om en forestilling. Vi inviterer publikum helt tæt på danseren i et uformelt scenerum og i det intime møde kan der opstå sanselighed og poesi, fortæller danser Andrea Deres.

Kreativt samspil med publikum
Stikker man hovedet indenfor i den store sal på Bora Bora i disse dage vil man hurtigt få indtrykket af, at der er nogen her, der har gang i en kreativ proces. Øjet følger en tennisbold, der triller henover et mikrofonkabel og forbi et hav af bøger om alverdens ting, der er spredt over gulvet. Et hurtigt hiv i kablet får en flok papirlapper med ord på til at flyve op.
En videoprojektor viser billeder på den sorte væg, mens fragmenter af monologer, sange og dansende bevægelser flyder ind og ud mellem hinanden. Alt sammen opleves af beskuerne fra stole på scenen midt imellem det hele. Men kommer publikum til at opleve lige præcis dette? Det vides ikke.
Eventuelt blufærdige publikummer kan være rolige. Ingen tvinges til at danse. Graden af deltagelse er op til én selv. Men man kommer helt sikkert tæt på det, der sker. Den skabende proces inddrager publikum undervejs med samtaler og oplevelser, der åbner for fantasien. Processen slutter ikke før den sidste publikummer er gået ud af døren.
– Og måske fortsætter den. Vores forhåbning er at publikum vil forlade Bora Bora med en ny og personlig erfaring, måske endda en udvidet kropslig fornemmelse, som bliver ved. Vi er interesserede i at undersøge hvordan mødet i en scenisk situation kan være med til at inspirere nye og anderledes måder at være i verden på, siger Andrea Deres.

Bliver det en danseforestilling?
I løbet af en to år lang proces har de fire dansere i Fanclub – Andrea Deres, Carolina Bäckman, Ellesiv Selseng og Sofia Karlsson – indsamlet en bred vifte af materiale, der på forskellig vis omhandler danseren som figur. ”We Are Dancers” har i løbet af 2016 og 2017 været forbi dansescener, galleri-scener m.v. i bl.a. København samt steder i Sverige og Frankrig. Hver gang er resultatet blevet forskelligt, fordi det blev påvirket af stedet og af publikum. Bl.a. har publikum oplevet performance-foredrag, koncerter, åbne danseworkshops og auditive rejser.
Fanclub har i Bora Boras firkantede, tomme ”blackbox” scene en ny renvasket tavle at slå sig løs på. Måske bliver det en tilbagevenden til mere fokus på dansen. Måske. Det er publikum også med til at påvirke.
Fanclub var senest på Bora Bora med forestillingen ”DEATH” i 2014 og var senere en del af dansescenens kunstner-residency Inspirationsrummet, hvor en del af kimen blev lagt til deres undersøgende kunstform. Resultatet – eller de forskellige resultater – kan du nu opleve og skabe sammen med dem over tre aftener den 27. februar til 1. marts.

 

Pressefotos i høj kvalitet:
https://www.dropbox.com/s/jfjkcmyuy32gs30/WeAreDancers-pressefotos.zip?dl=0

Mere information:
http://bora-bora.dk/forestilling/we-are-dancers
http://www.blacklisted.dk/performance/fanclub-presents-we-are-dancers

INFO:
WE ARE DANCERS
– Fanclub (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 27. februar – 1. marts 2018 (Store Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86 19 00 79.

Kontakt:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / [email protected]