“Stereo” på Bora Bora: 3D skal ses i teatret

Jamen, en danseforestilling på en scene er da allerede 3D? Jovist, men når et af landets mest roste dansekompagnier står bag, så får du en ekstra dimension. Så tag 3D-brillerne på til Recoil Performance Groups “Stereo” på Bora Bora den 24.-26. januar.

Scenerummet bliver levende omkring dansernes kroppe. Det kollapser, udvider sig uendeligt og krøller sig sammen eller smyger sig ud over scenekanten. Så tæt på publikum, at de fristes til at række ud. En heftig danseduet mellem en mand og en kvinde omgives af videoprojekterede figurer og skaber et kraftfuld sansesnyd, der opløser grænsen mellem virkelighed og illusion.
Dansescenen Bora Bora har 3D-brillerne klar, når det århusianske publikum inviteres indenfor til “Stereo” af den Reumert-vindende Recoil Performance Group. 3D-konceptet er på sin vis det samme, som man kan opleve i biografen, men her kombineres det med performere på scenen.

Koreografi møder videoscenografi
Mødet mellem dans og teknologi er Recoil Performance Groups varemærke. Dansekompagniet og koreograf Tina Tarpgaard er et af landets mest roste og har gentagne gange haft succes med at smelte koreografi og interaktiv videoscenografi sammen.
Det har to gange resulteret i en Reumert-pris og flere nomineringer. Seneste pris fik kompagniet for “Living Room”, der også tidligere har været vist på Bora Bora.

Duet på flere planer
På scenen vil publikum opleve de to dansere Fanny Barrouquere og Jonas Örknér i en duet. Deres bevægelser danser også sammen med den svævende 3D-grafik og de grafiske elementer rækker samtidig ud efter publikum. Samspillet mellem dansere, rum og publikum skaber på sin vis flere duetter på samme tid.
Det er softwarekunstnerne Ole Kristensen og Johan Bichel Lindegaard, der har stået for den 3D-tekniske del, mens musikken er komponeret af Deborah Vlaeymans.

Flotte anmeldelser
Recoil Performance Group har det med at vinde både anmeldernes og publikums gunst. I Information skrev Anne Middelboe Christensen den visuelle oplevelse i “Stereo”:
“På et tidspunkt var jeg i hvert fald sikker på, at jeg fik et isbjerg i hovedet – og dukkede mig i 3D-rædsel.”
Teater1 gav forestillingen fem stjerner og beskrev det således:
“I værket leges der med publikums sansninger. For det er faktisk snyd, at vi ser dybder i scenografiens projektioner, ligesom koreografien også snyder os til at tro, at danserne trodser tyngdekraften.”
Og Ungt Teaterblod skrev:
“Er du sulten efter en forestilling, der tager fat i teknologien og måden, den kan påvirke scenekunst på, skal du tage ind og se “Stereo”. Forestillingen udfordrer din måde at tænke på scenekunst, men handler samtidig også om det tidsløse møde mellem to mennesker. “Stereo” er en udfordrende sanseduet, der ryster sceneposen, og kræver din opmærksomhed.”

www.bora-bora.dk kan man få en video-smagsprøve på forestillingen. Men hvis man man vil have den rigtige sugende 3D-fornemmelse må man altså købe billet til den 24., 25. eller 26. januar. Prisen varierer mellem 60 til 150 kroner.
Anmeldelser:
https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2016/06/svedige-kroppe
http://www.teater1.dk/stereo
http://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-stereo-teater-v-recoil-performance-group

Pressefotos i høj kvalitet:
https://www.dropbox.com/s/p1npvj05i6wtui5/Stereo-BoraBora-pressefotos.zip?dl=0

Mere information:
http://bora-bora.dk/forestilling/stereo/

Trailer:

INFO:
STEREO
– Recoil Performance Group (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 24.-26. januar 2018 (Store Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Early bird rabat 110,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/stereo/ eller tlf. 86 19 00 79.

Kontakt:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk