Når ensomhed ender med crossfit og skinkesmagning

URPREMIERE:
Ensomhed er et ubehageligt tabu, der udspiller sig i larmende stilhed. Aarhus-kompagniet dadadans og koreograf Helle Bach sætter de upersonlige statistikker i scene i fem fysiske monologer med solo performer Bo Madvig i “EN SOM HED”, der har urpremiere på Bora Bora den 10. oktober.

Viggo ved ikke helt om han synes, at det er smukt eller pisseirriterende, når andre kysser i det offentlige rum. Jens fylder sin kalender med alt fra crossfit til skinkesmagning for ikke at sidde derhjemme. Og så er er der Nicklas, Palle og Mark. Fem ensomme mennesker, som publikum møder i forestillingen “EN SOM HED”.
– Vi har skabt et enkeltmandscirkus, hvor vi inviterer tilskueren ind i de fysiske og psykiske reaktioner, som den enkelte oplever, når de bliver stillet ansigt til ansigt med ensomheden. Vi nærmer os tabuet og forsøger nænsomt at dissekere det med humor, fortæller koreograf Helle Bach, dadadans.

At turde dvæle ved ensomheden 
– Ensomheden har rigtig mange ansigter, og ensomme bliver ofte skåret over én kam. Vi taler om ensomheden gennem tal og statistikker for at generere hurtige løsninger, siger Helle Bach og fortsætter:
– Ensomhed er et ubehageligt tabu, der udspiller sig i larmende stilhed. Inde bag vores masker opfører ensomhedens anatomi sig som et omrejsende tivoli af insisterende kampe, voldsomme reaktioner og længsler. Med “EN SOM HED” prøver vi at tage ensomheden seriøst og turde dvæle ved den.
Forestillingen er en del af dadadans’ 3-årige arbejde med ensomhed. I dette års festuge transformerede kompagniet fem kuber på Skt. Knuds Torv til en håndfuld “peepshows”, hvor forbipasserende uforpligtende kunne lure på ensomme mennesker.
– Nysgerrigheden var stor og det var tydeligt på folks reaktioner, at alle kan relatere til ensomheden på den ene eller anden måde, siger Helle Bach.

Reumert-modtager i fem roller
Bo Madvig, der i år modtog Reumert-prisen for bedste danser, lægger krop til Jens, Nicklas, Palle, Viggo og Mark. De fem fysiske monologer er blevet til i et samarbejde mellem Bo Madvig som medskabende performer og Helle Bach som instruktør og koreograf.
– Det er vigtigt at vi ser individet bag ensomheden, fremfor ensomhedens maske. For hvordan kan vi ellers nå hinanden?, siger hun.
“EN SOM HED” har urpremiere på Bora Bora den 10. oktober og spiller tre dage frem til 12. oktober. Billetter koster 150, 90 eller 60 kroner og kan købes på www.bora-bora.dk


Pressefotos i høj kvalitet:

https://www.dropbox.com/s/twqfqsarjsg2ij0/borabora-dadadans-ensomhed-fotos.zip?dl=0

Mere information:
www.bora-bora.dk/forestilling/en-som-hed
www.dadadans.dk 
www.facebook.com/dadadans

INFO:
EN SOM HED
– dadadans (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 10.-12. oktober (Lille Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ Gruppe på 10+ personer samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/en-som-hed/ eller tlf. 86 19 00 79.

Kontakt:
For kontakt til koreograf Helle Bach, som yderligere info og anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk