Legende danseforestilling viser to sider af samme historie

DANMARKSPREMIERE: Både scene og publikum bliver delt i to, når den schweiziske koreograf Philippe Saire 19. og 20. september leger med publikums fantasi i sin danseforestilling “CUT”, der handler om hans families flugt fra Algeriet, da han var barn.

Hvordan føles det, ikke at høre til nogen steder og flygte fra det sted, man er vokset op og skulle finde fodfæste i et nyt og fremmed land? Philippe Saire flygtede som fem-årig sammen med sin familie fra Algeriet og med “CUT” har den nu schweiziske koreograf skabt et koreograferet værk baseret på det øjeblik.
– Den mange gange prisbelønnede koreograf Philippe Saire er lige så meget billedkunstner som han er koreograf. Det skaber meget, meget skarp sammenhæng mellem krop og rum og handling. Det er vanvittig spændende!, siger Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater.

Publikum og scene deles
“CUT” er en danseforestilling, der benytter sig af en bestemt sceneopbygning og publikums placering. Philippe Saire deler bogstaveligt talt publikum og scenen i to og etablerer et meget usædvanligt forhold mellem publikum og forestillingen. Publikum bliver præsenteret for to forskellige sider af samme historie, da de ser forestillingen fra den ene side af tilskuerpladserne og så skifter side i pausen og ser forestillingen igen. Publikum får her et nyt perspektiv og samler selv de forskellige elementer i forestillingen som et puslespil. Mere end et simpelt danseshow leger “CUT” med vores opfattelse og fantasi. Publikum får en meget aktiv rolle i forhold til fortællingen og inviteres til et eksperiment i opbygningen af vores ​​tanker.

Det tabte paradis
Philippe Saire har brugt sine minder om denne hændelse til at skabe en fiktion, der holder sig væk fra faktisk genfortælling. Begreber som afsked, rodløshed, Eldorado og det tabte paradis er dog kernen i forestillingen.
Efter familiens flugt i en ustabil periode og med en hastig afgang plejede hans forældre derefter minderne om et himmelsk paradis, hvor livet var blidt og sociale forbindelser var stærke. Stedet hvorfra de blev forvist.
Den delte scenes ene side bliver et stærkt symbol på forsøget på at opretholde relationer og samfundet, mens den anden side behandles som et latent sted, en forestående afgang og ustabilitet. De to områder af scenen udspiller en spændende fortælling baseret på delvise og modstridende informationer.
Det er første gang at forestillingen spiller i Danmark og senest har den turneret rundt i Schweiz, hvor Philippe Saire bor og arbejder.

Pressefotos i høj kvalitet:
https://www.dropbox.com/s/a5irg5xr2ep40d9/CUT-BoraBora-pressefotos.zip?dl=0

Mere information:
http://bora-bora.dk/forestilling/cut-philippe-saire/

Trailer:
https://vimeo.com/187151290
https://vimeo.com/196734827 (udvalgte uddrag, 4 min.)

INFO:
CUT
– Cie Philippe Saire
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 19. & 20. september (Store Sal), kl. 19.30.
Pris: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ Gruppe 10+ samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/cut-philippe-saire/ eller tlf. 86 19 00 79.

Kontakt:
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk