Gratis event på Spring Forward Festival i Aarhus:

Duet med origami-container på Dansens Dag

Lørdag den 29. april kl. 12.00 kan århusianere opleve et noget anderledes skue på Godsbanens arealer. En fransk performance, hvor en danser og en kæmpe bevægelig shippingcontainer mødes i en smuk duet. Det sker som del af den internationale dansefestival Spring Forward på Bora Bora.

Det er ikke hver dag, at man kan opleve en 12 meter lang shippingcontainer skille sig selv ad og åbne og lukke sig mens en kvinde danser rundt på den. Det er ikke desto netop det, at århusianerne kan få at se lørdag den 29. april klokken 12.00 middag ganske gratis på arealet bagved Godsbanen tæt ved Reuse. Meget passende på Dansens Dag.
Det er fransk-japanske Satchie Noro, der er koreografen og artisten bag forestillingen “Origami”, der opføres i Aarhus som del af dem internationale dansefestival Spring Forward i den kommende weekend. Forestillingen har hun skabt sammen med konstruktør og designer Silvain Ohl. Sammen har de turneret rundt i Europa og har også vist forestillingen i bl.a. Chile.

Industriel romance
Satchie Noro, der både har en baggrund som koreograf og cirkusartist, har ladet dig inspirere af den japanske papirfoldeteknik origami. Derfor vil den store container folde sig ud fra én form til en anden, fra trekant til firkant og rektangel. Alt imens hun danser rundt på den. “Origami” bliver en duet mellem maskine og danser. En industriel romance, hvor containeren som et symbol på globaliseringen lukker sig om en skrøbelig menneskelig skikkelse.
Satchie Noro og Silvain Ohl forbinder dansen med den bevægelige arkitektur og det omkringliggende landskabs nye bygninger ved Ceresgrunden og Ringgadebroen i en forbløffende visuel og dybt poetisk oplevelse.

Del af stor festival
“Origami” præsenteres som en af i alt 20 forestillinger fra hele Europa på den internationale Spring Forward Festival, som det lokale danseteater Bora Bora og teaternetværket Aerowaves står bag i weekenden 28. til 30. april. De resterende forestillinger spiller på Bora Bora, på Teatret Svalegangen, i Musikhuset og på Teater Katapult og Åbne Scene på Godsbanen. “Origami” er som sagt gratis, mens de andre forestillinger koster blot 60 kroner.
Spring Forward afholdes hvert år i en europæisk by, men har ikke før været i Danmark. Den er den største dansefestival for unge internationale talenter afholdt i Danmark siden 90’erne.
Udover det almindelige publikum vil 200 gæster fra dansefestivaler og dansescener fra hele verden (forventet mere end 40 lande) samles på Bora Bora og byens andre scener for at se de mange forestillinger. Alle forestillinger samt interviews m.m. bliver streamet live på nettet. Man skal blot følge med på Bora Boras Facebook-side.

Se det fulde program på www.bora-bora.dk

Origami videotrailer: https://vimeo.com/149434504

Begivenheden på Facebook:
https://www.facebook.com/events/1809745385959414

For yderligere information, kontakt venligst:
PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk

Origami pressefotos i høj kvalitet:
https://www.dropbox.com/s/hrxe6cym01ym2if/Origami-BoraBora-pressefotos.zip?dl=0

Fakta om Spring Forward Festival 2017
Dato: 28., 29. og 30. april 2017
Tidsplan og billetsalg: http://bora-bora.dk/festival/spring-forward-festival/
Teaser video: https://vimeo.com/199797452
Information om Aerowaves: http://aerowaves.org/about
Festival info: http://aerowaves.org/springforward/spring-forward-2017
Pris: 60 kroner per forestilling