Selvlysende danseforestilling med millionvis af alger

Millioner af lysende mikroskopiske alger er på scenen sammen med fem dansere i forestillingen “As I Collapse”, når et af Danmarks mest roste dansekompagnier Recoil Performance Group kan opleves på Bora Bora den 28. til 30. marts 

Det er den Reumertvindende koreograf Tina Tarpgaard og Recoil Performance Group, der står bag den sanselige og selvlysende danseoplevelse, der rammer Aarhus sidst i marts. I “As I Collapse” optræder fem dansere sammen med millioner af lysende alger i et gennemsigtigt plastikunivers. 

Mennesket er ikke alene på planeten
”As I Collapse” er en nærværende og energisk danseteateroplevelse, der fokuserer på menneskets forståelse af at være andre organismer overlegne.
“Forestillingen handler om menneskets selvsyn i en tid, hvor det er et faktum, at intet på denne planet er uberørt af vores eksistens. Måske er det på tide, at vi selv tager os mindre højtidelige i erkendelse af, at vi blot er en af de tusindvis af arter, som vi deler planeten med”, fortæller Tina Tarpgaard.
Derfor er det i “As I Collapse” en mikroskopisk alge, der er helten. En alge, som producerer store mængder af ilt, og som vi mennesker, faktisk ikke kan leve uden.  

De mikroskopiske medvirkende
Algen hedder Pyrocystis Fusiformis og er opdyrket i store mængder i samarbejde med biologer og forskere på Teknologisk Institut. Det specielle ved algen er, at den lyser ved berøring. Som en ellers usynlig organisme, der kommunikerer tilbage på berøring med et fortryllende blå skær, hvilket publikum selv får lov at opleve, når de får deres egen lille plastikpose med algen i hånden.
Efter deres medvirken i forestillingen flyttes algerne til det nyetablerede KRAFT – center for interaktion med mennesker i Vestjylland, der åbner i 2020. Her vil de fortsætte deres interaktion med mennesker i form af en permanent installation, hvor de med deres lys vil være et poetisk udtryk for naturens kræfter.

Et gennemsigtigt plastikunivers
Publikum på Bora Bora vil i “As I Collapse” opleve en underfundig og smuk scenografi. Det gennemsigtige univers er lavet af plastik – som et konkret og genkendeligt element i menneskets overforbrug. De vandfyldte plastikelementer, fungerer som hjemsted for de millioner af alger, der på en og samme tid både er præmissen for dansernes bevægelser, men også fungerer som algekoloniernes plastikkroppe.
I et poetisk møde med liv i mikroskopisk størrelse udviskes skellet mellem synligt og usynligt, mikro og makro, menneske og mikrobe, og individet forsvinder i mørket og erstattes af én lysende fælles organisme.

Anerkendt kompagni
Recoil Performance Group blev etableret i 2003 af koreografen Tina Tarpgaard og har siden nydt stor anerkendelse både nationalt og internationalt. Kompagniet er blandt andet blevet tildelt en Reumert to gange. Forestillingen “As I Collapse” er den første i en kommende en trilogi, hvor Recoil Performance Group stiller spørgsmålstegn ved vores forståelse af mennesket og det menneskelige – nu og i en hypotetisk fremtid.
”As I Collapse” kan opleves på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater tre dage fra den 28. til 30. marts kl. 20 alle dage. Onsdag d. 29. marts vil der være artist talk med koreograf Tina Tarpgaard og de øvrige medvirkende efter forestillingen.

Trailer/teaser:
https://vimeo.com/207317068

Mere information om Recoil Performance Group
http://www.recoil-performance.org/

INFO:
As I Collapse
Recoil Performance Group
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 28. – 30. marts kl. 20.00 alle dage (Store Sal)
Pris: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/as-i-collapse/ eller tlf. 86 19 00 79.
Kontakt:
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Didriksen på lars(a)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora på jesper(a)bora-bora.dk