Reumertvindende forestilling på Bora Bora

En af landets mest kompromisløse og roste dansere Kitt Johnson vender i marts tilbage til Bora Bora med den Reumert-vindende forestilling “Post No Bills” og det meget aktuelle spørgsmål: Kan vi finde tilbage til vores medmenneskelighed på den anden side af krisen?

“Kitt Johnson slår med POST NO BILLS fast, at hun er en ener i den danske danseverden.”
Så klart lød det fra Politikens anmelder Kristian Husted, da han gav forestillingen absolut topkarakter.
Ved forrige visning på Bora Bora var forestillingen da også helt udsolgt, men nu har du chancen igen, når den reumertvindende forestilling om krisen som en skabende kraft kan opleves på Bora Bora 1.-2. marts.

Et hovedværk om krisen
Forestillingen har fået særdeles gode anmeldelser, og foruden en Reumert for bedste danser har forestillingen også modtaget én af de prestigefulde præmieringer fra Statens Kunstfonds Legatudvalg.
I Berlingske fremhævede anmelder Vibeke Wern forestillingens evne til at understrege budskabet om, at “tiden er inde til at sadle om og gå nye veje”, og Politiken skrev bl.a.:
“Det ligner et hovedværk i de seneste års krisekunst. Værket minder os om, at vi er blevet immune over for den andens lidelse og smerte. At kurere vores immunitet er et arbejde, en anstrengelse, ja en etisk fordring. Og det arbejde gør Kitt Johnson. Med et enestående nærvær, en opvakt ånd og en nådesløs disciplin.”

Elefanthue og heldragt
Selv kalder Kitt Johnson det for en arte povera-forestilling. På en helt bar scene, er Kitt Johnson alene klædt i en mørk heldragt og hendes ansigt dækket af en sort elefanthue, imens hun fortæller historien om mennesket på det sted, vi ikke længere kan vende om, men er nødt til at erkende verdenens og vores tilstand: Krisen.
Ifølge danserinden bør krisen nemlig ikke kun være en passiv tilstand, men skal også ses som en mulighed for at skabe forandring:
”Vi har brug for at gentænke vores eksistens på denne her planet. For vi har i årevis lidt under, at vi forveksler ekspansion med udvikling” siger hun.

En ener på den danske dansescene
Kitt Johnson er en af Danmarks meste roste dansere og er kendt for sin særegne stil, som både er minimalistisk og ekspressiv. Hun har arbejdet med dansen i mere end 25 år og er efterhånden blevet en ener i den danske danseverden. Hendes arbejde er karakteriseret ved en ekstrem kropskontrol og en enestående fornemmelse for enkle, men effektive sceniske virkemidler.
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, tilføjer:
”Kitt Johnsons kunstneriske verden er en skarp, kompromisløs, hudløs – og generøst ærlig verden, som man som publikum lader sig kærligt omslutte af. Hun siger sandheden, og er altid vigtig at se.”

Krisen i billeder
Til forestillingen har Kitt Johnson skabt en tilhørende udstilling og et manifest, der skal give publikum en mere konkret indgangsvinkel til forestillingen.
Udstillingen består af en række fotografier, hun har taget igennem de sidste 10 år, der støttes op af forskellige citater om krisen som fænomen – blandt andet finder man et citat af Aarhus-digterne Peter Laugesen.
Oplev ”Post No Bills” 1.-2. marts på Bora Bora i Aarhus.

Mere information om Kitt Johnson:
www.kittjohnson.dk/ 

INFO:
Post No Bills
Kitt Johnson X-act
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 1.-2. marts (Store Sal), kl. 20.00
Pris: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / Gruppe 10+ samt KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på bora-bora.dk/forestilling/post-no-bills-2017/ 

Kontakt:
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen på lars(a)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora: jesper(a)bora-bora.dk