Selvlysende udstilling for hele familien på Bora Bora

Udstilling i vinterferien: Gå på opdagelse i den nordiske natur og oplev nordlys, horisontens høje bjerge, sprudlende lava og kæmpe ismasser – i vandreudstillingen ’Lysstof – den magiske natur’, der kan opleves på Bora Bora 12.-16. februar

I vinterferien kan du tage hele familien med på en magisk vandring gennem den nordiske natur – uden at få forfrysninger og underskud i feriebudgettet. Udstillingen ’Lysstof – den magiske natur’ på Bora Bora giver dig nemlig mulighed for at opleve en iscenesættelse af tekstiler, der alle bevæger sig og lyser i mørke og fortolker den fascinerende nordiske natur.
Med inspiration fra nordiske naturfænomener og myter, har tekstilkunstneren Anna Rosa Hjort-Lorenzen og koreograf Kasper Daugaard Poulsen skabt en magisk verden af selvlysende tekstiler, tilsat lyd, lys og bevægelse.

Naturen på stoffer
Udstillingen består af otte værker/installationer, der alle er inspireret af den nordiske natur.
Det er fascinerende og bjergtagende fænomener som det pulserende nordlys, horisontens bjerge, brændende lava, kæmpe ismasser, langsomtvoksende mosarter og havets omskiftelighed.
De imponerende naturfænomener har de to kunstnere fortolket i et antal større og meget store tekstiler, der alle bevæger sig og lyser i mørke. Alle tekstiler er trykt med selvlysende farver, som, når de sættes i bevægelse (vha. luft) og lyset slukkes, ændrer markant stoflighed og karaktér.
Det er bogstavelig talt naturen på stoffer.

En vandring gennem lys og mørke

Som publikum kan man selv vandre gennem udstillingens værker, der skiftevis kan betragtes i lys og i mørke. De skiftende lysforhold er en forudsætning for at arbejde med selvlysende farver, der kræver lys for at lade op og mørke for at lyse – men de er også et udtryk for det ekstreme skift fra uafbrudt lys til fuldstændig mørke, som nordens lande er præget af.
Inspirationen kommer fra kunstnernes egne oplevelser og indtryk fra området omkring den nordislandske fiskerby Skagaströnd, der ligger syd for polarcirklen.
Her står solen først op kl. 12 og går ned kl. 16, og de lange, mørke nætter, de snebeklædte bjerge og solen, der aldrig kommer særlig langt over horisonten, skaber nogle helt særlige fænomener og fascinerende skift i lyset:
“Solen står op med blege, lyse farver og går ned i mørkerøde og violette farver. Stjerner dækker himlen og det føles som at stå på toppen af jordkloden under en buet himmelhvælving. På klare nætter er der nordlys, som samler og spreder sig som formationer i bevægelse hen over nattehimlen” fortæller de to kunstnere bl.a. om naturen i Skagaströnd.
’Lysstof – den magiske natur’ er en udstilling, der taler til både sanser og krop, og til den indre opdagelsesrejsende uanset alder (ca. 6 år op opefter).

Oplev den selv på Bora Bora i vinterferien – fra 11-16 hver dag, fra søndag d. 12. februar til og med torsdag d. 16. februar. Billetter købes ved indgangen for 30 kroner.

 

LYSSTOF [Lysstof er et stof, som udviser luminescens, det vil sige et stof, der afgiver synligt lys ved påvirkning fra f.eks. ultraviolet lys]
Om de to kunstnere

Anna Rosa Hjort-Lorenzen er uddannet tekstildesigner fra Danmarks Designskole.

Kasper Daugaard Poulsen er danser, performer og iscenesætter uddannet fra Amsterdam School of the Arts.

De to har netop ført det farverige univers fra Lysstof-udstillingen videre i en ny installation, der en del af Experimentariums nye Sansetunnel for børn og unge. Installationen leger, ligesom ’Lysstof –den magiske natur’, med selvlysende farver, lys og mørke og har fået rosende ord med på vejen af Politikens anmelder.

 

Mere information:

Kasper Daugaard Poulsen: http://www.clubfisk.dk/

Anna Rosa Hjort-Lorenzen: http://cargocollective.com/wwwrosadeer

Video-trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=BtBajp5_ji4
INFO:
LYSSTOF – Den magiske natur
/ Anna Rosa Hjort-Lorenzen & Kasper Daugaard Poulsen

Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 12. – 16. februar (Store og Lille Sal), åben i tidsrummet 11-16.
Pris: kr. 30,- . Billetter købes direkte ved indgangen.

Hvordan: Læs mere på http://bora-bora.dk/forestilling/lysstof-den-magiske-natur/
Pressefotos i høj kvalitet:
https://www.dropbox.com/s/ax01y9vi9e68u8t/BoraBora-Lysstof-pressebilleder.zip?dl=0

Kontakt:
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR Manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk
Kasper Daugaard Poulsen, kasper_daugaard_poulsen (a) hotmail.com