Pressemeddelelse

Bora Bora i højeste gear i kulturbyåret

5 års fødselsdagsfest med det internationale topnavn Hofesh Shechter, tre dages festival med 20 europæiske forestillinger samt masser af dans fra ind- og udland. Bora Bora skruer yderligere op for ambitionerne og skyder kulturbyåret godt i gang.

– Det er med sved på panden og et glad grin om munden, at vi på Bora Bora tager fat på den første halvdel af Kulturbyåret. Ser man på vores program er det tydeligt, at vi har fokuseret meget på udveksling i alle afskygninger. Udveksling mellem Aarhus og udlandet, mellem land og by i Danmark, mellem hovedstaden og provinsen og mellem publikum og kunstnere. Altså om kraftige møder mellem mennesker, fortæller Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora.

Et scoop fra England

– Det er allerførste gang, at Hofesh Shechter optræder i Danmark. Det er et scoop, at vi har kunnet skaffe Barbarians til Aarhus lige i starten af Kulturbyåret netop for at markere vores fem års fødselsdag i februar. Det er lykkedes og vi er rigtig stolte over det. Der venter publikum en massiv danseoplevelse, siger Jesper de Neergaard.
Forestillingen hedder “Barbarians” og er den uendeligt uforudsigelige og roste koreografs medrivende udforskning af intimitet, lidenskab og kærlighedens banaliteter. Tilsat både barokmusik og eksplosive elektroniske dubstep grooves samt tætsiddende gule gummiagtige dragter og bayeriske lederhosen.

Europæisk overflødighedshorn
Spring Forward Festival er Europas førende festival for unge talentfulde koreografer. Hvert år udvælger det europæiske netværk af danseteatre Aerowaves 20 forestillinger ud fra et ansøgerfelt på over 600. Størstedelen af disse 20 præsenteres på denne festival i en europæisk by. De seneste to år har det være Barcelona og Plzen. I år er det Aarhus, der har æren med Bora Bora som vært og arrangør, fortæller Jesper de Neergaard.
Over tre dage vil 20 forestillinger fra hele Europa blive præsenteret på Bora Bora samt Åbne Scene Godsbanen, Teater Katapult, Teatret Svalegangen og Musikhuset. Festivalen tiltrækker danse-opkøbere fra hele verden, der vil se de udfordrende og kraftige nye bud på, hvad europæisk dans og scenekunst kan lige nu. De skal derfor bl.a. også se “WOMAN” af århusianske HimHerAndIt, der for andet år i træk er blevet udvalgt med en forestilling.
Senere på året er det igen tid til ILT Festival, som Bora Bora lægger hus til en del af. Forestillingerne offentliggøres i marts.

Nye lokale produktioner
Der sker dog meget andet i foråret end de førnævnte store events. Årets første programpunkt er urpremieren på Convoi Exceptionnels “Den 4. Morgen” den 31. januar. En forestilling og videoværk af Jon R. Skulberg og Signe Klejs – sidstnævnte senest kendt for den nye lyskunst på Ringgadebroen. Forestillingen handler om skabelse og genskabelse og har bl.a. en præst og en transkønnet på rollelisten.
En anden lokal produktion står Kassandra Produktion for. “OmniPresence” spiller for et lille publikum i en overvågningsbil rundt omkring i byen og handler om overvågning, kryptering og privatliv og om selfies og (selv)censur. To dobbeltagenter retter blikket mod fluen på væggen. Hvem overvåger hvem?
Don Gnu tager desuden på en stor Danmarksturné i foråret med “M.I.S. Natten Lang”, hvilket betyder, at den morsommme og meget populære forestilling får repremiere på Bora Bora.

Mennesker og lysende mikrober
Foråret byder også på indslag fra hovedstaden. En af dansk dans’ største navne Kitt Johnson kommer med soloforestillingen “Post No Bills”, der indbragte hende Reumert-prisen for bedste danser i 2015. Ligeledes roste og Reumertvindende Recoil Performance Group med koreograf Tina Tarpgaard præsenterer den helt nye forestilling “As I Collapse”. Gruppen er kendt for visuelt spektakulære forestillinger og denne gang er ingen undtagelse: I et plastic landskab oplyser millioner af mikroskopiske alger scenen, som et strålende svar på dansernes berøring. Et møde mellem menneske og mikrobe.

Vinterferie på stoffer
Allerede i vinterferien venter en oplevelse for familien inspireret af arktiske naturfænomener som pulserende nordlys, horisontens bjerge og knagende isbræer. Som noget nyt præsenterer Bora Bora en udstilling: “Lysstof – den magiske natur” af Anna Rosa Hiort-Lorenzen og Kasper Daugaard Poulsen. Her får publikum en smuk oplevelse af lyd og  mønstrede, selvlysende tekstiler, der bevæger sig i både lys og mørke. Udstillingen er åben i dagtimerne 11.00-16.00 og koster 30 kroner.
– Vi prøver altid at rykke grænserne for hvad vi kan og vil med et teater som Bora Bora. Et hus med muligheder og oplevelser for både publikum og kunstnere. Jeg synes, at vores forårsprogram afspejler det og vi får skudt kulturbyåret i gang på bedste vis, siger Jesper de Neergaard.
Efter sommeren har Bora Bora ud over sit vanlige program to specielle Aarhus 2017 events: “Dans Din Nabo” i Favrskov Kommune og “Dans Baby Dans“, der er en interaktiv dansefestival for de allermindste i efterårsferien.

Info:
Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Pris: Standard kr. 150 kr. (early bird rabat 20 %) / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90 kr. / Derudover grupperabatter. KluBora-pris 60 kr. (medlemskab 100 kr.). Forhøjet billetpris til Hofesh Shechter. “Lysstof”-udstillingen koster 30 kroner.
Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86190079.


Udvalgte pressefotos fra sæsonen i høj opløsning:
https://www.dropbox.com/s/5s2zhzjy4hzuhe2/BoraBora-Barbarians-HofeshSchechter-1-foto-GabrieleZucca.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/6wg6owz5y240xey/BoraBora-Barbarians-HofeshSchechter-2-foto-GabrieleZucca.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/d2nqfd0k3tg3l44/BoraBora-SpringForwardFestival-foto-MortenFauerby-MontgomeryDK.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/a0ipzc7zigatek1/BoraBora-AsICollapse-RecoilPerformanceGroup-foto-S%C3%B8renMeisner.jpg?dl=0 

Kontakt:

Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (at) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (at) bora-bora.dk

Oversigt:
BORA BORA FORÅR 2017

31. januar – 3. februar
Den 4. morgen (Urpremiere)
Convoi Exceptionnel (DK)
(Bora Bora co-produktion)

12.-16. februar
Lysstof – Den Magiske Natur (Udstilling)
Anna Rosa Hiort-Lorenzen & Kasper Daugaard Poulsen (DK)
Åbent kl. 11.00-16.00. Billetter 30 kroner

21. & 22. februar
Barbarians (Bora Boras 5 års jubilæum)
Hofesh Shechter (UK)

1. & 2. marts
Post No Bills
Kitt Johnson X-act (DK)

13. & 14. marts
M.I.S. natten lang (Repremiere)
Don Gnu (DK)
(Bora Bora co-produktion)

28.-30. marts
As I Collapse
Recoil Performance Group (DK)

28.-30. april
Spring Forward Festival
Over 20 forestillinger på 3 dage

16.-24. maj
OmniPresence (Urpremiere)
Kassandra Production (DK)
(Bora Bora co-produktion)

17.-21. maj
ILT Festival
Forestillinger offentliggøres i marts

Yderligere information, fotos og videotrailere på www.bora-bora.dk

 
Spring Forward Festival line-up:
Anastasia Valsamaki – Sync (Grækenland)
Mithkal Alzghair – Displacement (Frankrig)
Company Furinkaï / Satchie Noro – Origami (Frankrig)
Timothy and the Things – Your Mother At My Door (Ungarn)
Hege Haagenrud – The Rest Is Silence (Norge)
Himherandit Productions – WOMAN (Danmark) (Bora Bora co-produktion)
Francesca Foscarini – Vocazione all’Asimmetria (Italien)
Inside Out – Shapeshifting (Frankrig)
Žigan Krajnčan and Gašper Kunšek – Alien Express (Slovenien)
Location X / Taneli Törmä – Classical Beauty (Danmark)
Martin Hansen – Monumental (Tyskland)
Botis Seva – Rek (Storbritannien)
Alessandro Schiattarella – Altrove (Schweiz)
Daniele Ninarello – Kudoku (Italien)
Luke Baio & Dominik Grünbühel – Ohne Nix (Østrig)
Jesús Rubio Gamo – Bolera (Spanien)
Vera Ondrasikova – Guide (Tjekkiet)
Renata Piotrowska-Auffret – Death. Exercises and Variations (Polen)
Kristin Helgebostad & Laura Marie Rueslåtten – Me Too (Norge)
Kuan-Hsing Liu & Chin-Ying Chien – Kids (Taiwan)

Sidstnævnte præsenteres som del af Aerowaves’ udveksling med The Taiwan Dance Platform.