Natur og migration udsat for dyrisk dans og absurd Bee Gees-humor

Bora Bora får den 6. og 7. december besøg fra Island og Kroatien. Bára Sigfúsdóttir bruger dyrisk dans og en scenografi i opløsning til sit billede af mennesket, der fortærer naturen, mens Jasna L. Vinovrski tager fat på migration med absurd humor og en insisterende ipad og giver Bee Gees’ tekst til “Staying Alive” en helt ny mening.

The Lover trailer: https://www.youtube.com/watch?v=tWkiobqpc_8
Staying Alive trailer: https://www.youtube.com/watch?v=QAmsBSenn1Q
Bora Bora recidency interview med
Bára Sigfúsdóttir: https://vimeo.com/115965805

Aarhus’ dansecene Bora Bora runder året af med et islandsk-kroatisk dobbeltprogram den 6. og 7. december. Det sker med forestillingerne “The Lover” og “Staying Alive”.

Naturen i opløsning
Islandske Bára Sigfúsdóttir, der har base i Bruxelles, skildrer i “The Lover” menneskets forhold til naturen. Vi elsker naturen så meget, at vi med tiden vil konsumere og fortære den indtil der ikke er noget af den tilbage. Vi ønsker at kortlægge verden og kontrollere naturen. Men naturen vil altid finde vej og bygge nye landskaber, mener Bára Sigfúsdóttir.
I forestillingen benytter hun sig af en koreografi, hvor man som publikum fornemmer dyriske træk stikke deres hoved frem. Samtidig kombineres bevægelserne med en kæmpe fotografisk scenografi langsom opløst af vand, som er skabt af kunsteren Noémie Goudal. De smukke og dystre musikalske landskaber er skabt af den islandske musiker Borko.
Bára Sigfúsdóttir arbejdede på forestillingen på Bora Bora i december 2014 er nu tilbage for at vise det færdige resultat. Siden dengang har forestillingen på sin belgiske hjemmebane fået flotte ord med på vejen af bl.a. avisen De Morgen: “En fortryllende koreografi, som begynder med en dirrende arm – jeg har sjældent set noget mere fascinerende end disse simple bevægelser af musklerne. Du vil blive fortryllet af dette magiske menneskeskabte dyr”.

Migration via Bee Gees
Publikum til “Staying Alive” vil uden tvivl efterfølgende kunne sige, at sådan har de vist aldrig fået serveret Bee Gees før. Med absurd humor bruger kroatiske Jasna L. Vinovrski, der har base i Berlin, den kendte disco-sang som udgangspunkt for sit fokus på migration. Med sin komiske underspillede og embedsmand-påklædte karakter, en insisterende ipad og en vaklende stabel bøger skaber hun skrøbelige og usikre situationer for sig selv. Gradvist bevæger hun sig ind i en undtagelsestilstand.Staying Alive” er en brændende aktuel solo performance, der reflekterer over orden og kontrol i migration. Forestillingen blev i år udvalgt af det europæiske Aerowaves-netværk til at være blandt de 20 bedste nye danse- og performance-forestillinger fra unge kompagnier i Europa.
OBS! En “site specific” nedskaleret udgave af “The Lover” vises også på Icehot Nordic Dance Platform denne weekend i København, lørdag d. 3. december.


INFO:
The Lover / Staying Alive
– Bára Sigfusdottir (ISL) / Jasna L. Vinovrski (CRO/DE)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 6. & 7. december 2016 (Store og Lille Sal), kl. 20.
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på:

The Lover

Staying Alive


Eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefoto i høj kvalitet (32 mb):
https://www.dropbox.com/s/neasdtjmri0dvkv/BoraBora-TheLover-StayingAlive.zip?dl=0

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper (a) bora-bora.dk