Dobbelt danseaften klæder stripteasen helt af

Den 12. og 13. oktober præsenterer Bora Bora to meget forskellige solodanseforestillinger. Danske Marie Topp undersøger i et kalejdoskopisk lysbillede hvordan legemer påvirkes af den usynlige kraft, mens spanske Pere Faura humoristisk og højenergisk dykker ned i den klassiske striptease, vender den på hovedet i analysen og ender med at klæde den helt af.

Marie Topp: https://www.youtube.com/watch?v=wX1CFmdTbfg
Pere Faura:
https://www.youtube.com/watch?v=vL6k21OXXNg
Pere Faura interview: https://vimeo.com/135685956

Det århusianske publikum får både et godt grin og noget at tænke over, når Bora Bora onsdag og torsdag d. 12. og 13. oktober præsenterer dans fra Danmark og Spanien i et spændende dobbeltprogram. Det er Marie Topp og Pere Faura, der står på scenen. Begge to i deres egne soloforestillinger.

Den usynlige kraft
Marie Topp modtog i 2015 CPH Cultures pris som ‘Årets Danser” for “The Visible Effects of Force”. Forestillingen handler om hvordan legemer påvirkes, bevæger sig og efterlader spor. Selv om kraften i sig selv ikke er synlig. I et krydsfelt mellem fire blæsende ventilatorer forstærkes Marie Topps afmålte bevægelser af lys, der skaber kalejdoskopiske mønstre af kroppens skygger. Marie Topp har skabt forestillingen i samarbejde med lydkunstner Julia Giertz og lysdesigner Mårten K. Axelsson.
Hamburger Abendblatt skrev om den: “En radikal anti-dans, robust og jordnær, pausende, langsomme og minimale bevægelser, som er kontrolleret ned til mindste detalje.”

En anderledes afklædt striptease
Anderledes livlig er spanske Pere Fauras “Striptease”. En striptease, en performance og et foredrag, der humoristisk og ironisk sammenligner den teatralske begivenhed med kunsten at klæde sig af. Hvad forventer vi at se, når vi gå i teatret? Hvad forventer vi af en striptease? Og hvornår skal vi gå i teatret og se en performance kaldet “Striptease”?
“Striptease” leger med disse forventninger og med den mekanisme af begær og det forførende forhold, der er mellem performer og tilskuer. Med et glimt i øjet vender Pere Faura det hele på hovedet og med sin smittende energi og humor ender han – ironisk nok – med at klæde selve stripteasen helt af.
Forestillingen er udvalgt blandt de tyve bedste nye forestillinger i 2016 af danseteater-netværket Aerowaves. Det samme netværk, der også valgte de lokale dansekompagnier Don Gnu og HimHerAndIt ud blandt de bedste i år.

Soloperformance
Netop i denne efterårssæson har Bora Bora fokus på soloperformere.
– Med den enlige danser, der også er koreograf, få vi et helt og sluttet univers, der ikke er skabt sammen med andre. Det er meget fascinerende, siger Bora Boras kunstneriske leder Jesper de Neergaard.
Det er heller ikke den eneste gang i denne sæson, at Bora Bora præsenterer et dobbeltprogram, hvor publikum får to forestillinger på én billet. Interesserede kan læse mere på Bora Boras hjemmeside www.bora-bora.dk.

INFO:
The Visible Effects of Force / Striptease
– Marie Topp (DK) / Pere Faura (ES)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 12. og 13. oktober 2016 (Store og Lille Sal), kl. 20.
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på:
http://bora-bora.dk/forestilling/striptease/
http://bora-bora.dk/forestilling/the-visible-effects-of-force/
Eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos i høj kvalitet (20 mb zip-fil):
https://www.dropbox.com/s/3csddxr0nviosvf/BoraBora-MarieTopp-PereFaura-fotos.zip?dl=0

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars(a)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, jesper(a)bora-bora.dk