Vild performance vil udfordre dit syn på femininitet

Begrebet “køn” som de fleste kender det – mand og kvinde – er under forandring for tiden. I den nye performance “WoMAN & WOMAN” udfordrer en mand og en kvinde de gængse stereotyper i en vild og visuel omgang fysisk teater. Urpremiere på Bora Bora den 26.-30. september.

Video, forestillingstrailer: https://www.youtube.com/watch?v=4Y6KnaKo0Ks
Video, Talking Genders udstilling:
https://www.youtube.com/watch?v=X2ryjs15hfE

Skal man stå ved sin kærlighed til én af det modsatte eller samme køn?
Svaret man får er ikke det samme over hele kloden. Debatten er brændende aktuel. Ikke blot m.h.t. homoseksualitet, men også transkøn. Medierne fortæller om forfølgelser af homoseksuelle i Rusland og Afrika, over 400 har i Danmark skiftet køn de seneste to år, heftig debat om kønsneutrale børnehaver og for nylig også nyheder om OL-atleters udfordringer, når de har skiftet køn. Der er rig mulighed for at reflektere over køn for tiden.
Nu tager en mand og en kvinde fat på temaet femininitet fra to forskellige perspektiver på Bora Bora. Det sker i “WoMAN & WOMAN”, der er den nyeste performance fra koreograf Andreas Constantinou og HimHerAndIt Productions.
Dobbeltforestillingen er seneste skud på stammen af hans forestillinger, hvor sidste års populære “The WOMANhouse” og “Redoing GENDER” har spillet rundt om i store dele af Europa.

Dobbelt soloperformance
“WoMAN & WOMAN” består af to solo-performances, som krydser fysisk teater og dans i en vild og visuel performance. “WoMAN” er en stærk og rørende solo, hvor Andreas Constantinou er på en mission efter at finde sit feminine jeg. Andel del, “WOMAN”, er et yderst personligt svar på spørgsmålet ”Hvad betyder femininitet for dig?” og er sprængfyldt med modstand og håb. “WOMAN” er levendegørelsen af én persons forhold til den sociale opfattelse af feminin­itet, og performes af helholdsvis spanske Danni Mariblanca i tre dage de fem spilledage og amerikanske Alice Tatge i to af spilledagene.

Kærlighed mellem mennesker, ikke køn
“WoMAN & WOMAN” lægger sig i lige midt i den verserende debat om køn, maskulinitet, femininitet, transkøn og homoseksualitet. Vi er ikke længere berøringsangste for at snakke og diskutere kønnets mange ansigter. Der sker en langsomt en accept af, at der findes andre måder at definere kønnet på mellem disse to poler. Unge i Vesten udforsker deres seksualitet, men uden at ville kalde sig hetero- eller homoseksuel, og anerkender i stedet det individ, de forelsker sig i: Kærlighed mellem to mennesker frem for to køn. Andre steder i verden forfølges mennesker for retten til at elske en af samme køn, og vise sin kærlighed.

Unge talenter laver udstilling
Forestillingerne suppleres af udstillingen “Talking Genders Youth Exhibition”. Hen over sommeren har ti dygtige unge talenter arbejdet med deres egne forhold til temaerne køn, sex og identitet, og formidlingen af deres tanker gennem kunsten. Udstillingen er gratis og kan ses før forestillingerne fra kl. 18.00-20.00.

 

INFO:
WoMAN & WOMAN
– HimHerAndIt Productions
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 26.-30. september (Store Sal), kl. 20.
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/woman-woman eller tlf. 86 19 00 79.
Forestillingens varighed: 40 + 40 minutter + 20 minutters pause.

Pressefotos i høj kvalitet (20 mb zip-fil):
https://www.dropbox.com/s/mjncc4w2b18bwe6/BoraBora-WoMAN-WOMAN-pressefotos-foto-Christoffer-Brekne.zip?dl=0

 

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars(a)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(a)bora-bora.dk
For interviews m.v. kontakt koreograf og instruktør Andreas Constantinou, andreas(a)himherandit.com
Credits:
Instruktør, koreograf & performer
Andreas Constantinou

Koreografer & performere
Danni Mariblanca (26+27+30/9)
Alice Tatge (28+29/9)

Tekniker
Jeppe Cohrt

Co-producent
Bora Bora