I forbindelse med Himherandit Productions dobbeltforestilling “WoMAN & WOMAN”, som Bora Bora præsenterer den 26. til 30. september, vil ti unge skabe en udstilling med fokus på køn. Den vil kunne opleves de samme dage som forestillingen spiller – fra kl. 18.00. Entré til udstillingen er gratis.

Talking GENDERS Youth Exhibition præsenterer udforskningen og researchen af den diversitet og kompleksitet køn, seksualitet og identitet rummer set ud fra de ti unges perspektiver. De vil komme til udtryk i de unges individuelle kunstinstallationer og formgives som bl.a. videokunst, fotografi, skrivning, performance og lydinstallation.

Formålet med udstillingen er at bevidstgøre den diversitet begreberne køn og seksuel identitet indeholder. At skabe en platform og et rum for et autentisk udtryk, hvor de unges perspektiver på dem selv, deres køn og roller i dagens Danmark kommer til udtryk.

  • Hvordan oplever unge i dag begrebet køn?
  • Forstår de køn som noget, der er konstrueret og rammesat ude fra?
  • Hvordan påvirker køn, seksualitet og kønsroller opvæksten i dag? Er det foranderligt?
  • Skal køn forstås som en fast form, eller kan det dissekeres og deles op?
  • Kan det og skal det destilleres, renses og adskilles?
  • Har køn et skelet? Kan det tages fra hinanden? Taget af og tages på igen?

Talking GENDERS Youth Exhibition er resultatet af denne sommers intensive kreative kunstprojekt The Talking Gender Youth Project; et unikt kreativt udviklingsprojekt, der tilbyder unge individer muligheden for, gennem kreative workshops, performance-lærer, diskussioner og idéudveksling, at præsentere deres værker i et professionelt scenekunstmiljø.

De unge i alderen 16 til 26 år er udvalgt til at deltage i et kunstnerisk udviklingsprogram, der består af kunstnerisk læring og social og individuel refleksion gennem en kreativ proces. De unge kunstnere har i projektet arbejdet med teknikske kunst-workshops som videokunst, fotografi, performance, kreativ skrivning og lyd -og lyskunst. De unge har idéudvekslet, debatteret og budt ind med dem selv både som menneske og som kunstner. Dette har givet dem brændstoffet til at udvikle deres egne individuelle projekter.

Projekterne er støttet af en mentor-ordning, hvor to professionelle kunstnere, har vejledt og coachede de unge gennem hele processen.

The Talking Gender Youth Project er et Himherandit Productions community program, der har til formål at støtte unge talenter og individer til at engagere sig og involvere sig i kunsten og sociale emner for på den måde at fremme og videreudvikle kulturen i Danmark.