Et efterår fyldt med overraskelser på Bora Bora

Flamenco i festugen, århusiansk stumfilmsdans, omvendt spansk striptease, dansende og syngende klokkespillere fra Norge, omvendte kønsroller og insisterende iPads. Det og meget mere kan opleves, når Bora Bora i efteråret igen byder på overraskende dans og scenekunst fra ind- og udland.


– Det århusianske publikum har i efteråret virkelig mulighed for opleve de mange stilarter, der er inden for moderne dans og visuelt teater. Kunstarten udvikler sig enormt på verdensplan. Vi forsøger hele tiden, at finde den perfekte balance i vores lokale og globale engagement. Der er indtil flere lokale produktioner på programmet side om side med en bred vifte af udenlandske kunstnere, fortæller Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard, der har 12 forestillinger på programmet dette efterår.

Festuge med flamenco
Bora Bora skyder efterårssæsonen i gang i Aarhus Festuge med den talentfulde flamencostjerne Selene Muñoz. Som det første sted overhovedet præsenteres hendes nyeste forestilling “Presence” i Aarhus. Sammen med en balletdanser, en contemporary-dancer og en musiker omgiver Selene sig med reflekterende flader og undersøger moderne kommunikation, empati og flirten med narcissisme.
Bora Bora præsenterede senest Selene Muñoz ved “Verdensbilleder – Explore The World With Aarhus” i juni. Her så tusindvis af århusianere hende optræde på Bispetorv i det spanske danseindslag, der også inkluderede vertikal dans på Domkirken med Barcelona-truppen Delrevés.

Bee Gees, strip og klokkespil
I efteråret kommer de internationale indslag bl.a. fra Norge, Spanien, Kroatien og Island.
Norske Helgobostad/Rueslåttens fire dansere fylder rummet med energi i “Me Too” og får rytmiske trampende fødder, korsang og smukt klokkespil til at gå op i en højere enhed.
Kroatiske Jasna L. Vinovrski udsætter migration og kontrol for absurd subtil humor i samspil med en insisterende ipad og Bee Gees i forestillingen “Staying Alive”.
I december kommer islandske Bára Sigfúsdóttir med en dyrisk solokoreografi og en fotografisk scenografi, der langsomt opløses af vand. “The Lover” fortæller om mennesket, der elsker naturen så meget, at det fortærer den. Samme aften kan publikum opleve “Striptease” af spanske Pere Faura, der med højenergisk humor dykker ned i den klassiske erotiske dans, vender den på hovedet i analysen og ender med at klæde den helt af.

Berejste århusianere præsenterer nyt
Efteråret byder på hele tre urpremierer med lokale kunstnere. Først HimHerAndIt Productions “WoMAN & WOMAN”, der er en dobbelt solo, som vender kønsrollerne på hovedet og undersøger: Hvad er kvindelighed? Sideløbende med forestillingen præsenterer ti unge udstillingen “Talking Genders” på Bora Bora.
Kompagniet har i år turneret heftigt i Europa med deres forrige forestilling “The WOMANhouse”. Samme efterspørgsel kan århusianske Don Gnu bryste sig af. Med to forskellige forestillinger er de nået helt fra Nordnorge til Cypern. Midt i november præsenterer de deres seneste forestilling “En Kinamands Chance”. Med inspiration fra stumfilmens univers graver de sig dybt ned i den store fiasko i en tragikomisk forestilling om at fejle.
Ligeledes Aarhus-baserede koreograf Helle Bach præsenterer med dadadans forestillingen “SPI – a simple portrait of intimacy”, som hun beskriver som en omvendt bolero. Ligeledes får publikum en smagsprøve på hendes kommende forestilling “Helt i Ensomhed”.

De ældre og de unge
I november præsenterer Nønne Svalholm sin forestilling “Circuit”, hvor en gruppe performere på over 60 år reflekterer over aldring. I den helt anden ende af skalaen rent aldersmæssigt finder vi “Kirana”. Her skaber professionelle kunstnere fra Malta sammen børn fra Engdalskolen den musikdramatiske forestilling Kirana om urgamle skabelsesmyter fra Kina, Indien og Mesopotamien. Ruben Zahra og Den Jyske Opera står bag denne børneforestilling for de 6 til 12-årige.

Alene på scenen og dobbelt op
I flere af den sæsons forestillinger er der kun én danser på scenen.
– Dette efterår fokuserer vi på dansekunsten gennem den kombinerede skaber og udøver. Publikum vil opleve en række dansere, der optræder i deres egne solo-koreografier, hvor man kommer helt tæt på det mest personlige i moderne dans – én kunstners ufortyndede vision. Det er en direkte kommunikation mellem ét menneske og hver enkelt i publikum, fortæller Jesper De Neergaard.
Blandt sæsonens soli er bl.a. den roste danske danser Marie Topp og hendes forestilling “The Visible Effects of Force”. Derudover førnævnte dobbelte solo fra HimHerAndIt Productions samt flere af de udenlandske forestillinger. Flere af disse soli kan opleves sammen med andre forestillinger. Hele fem gange i løbet af efteråret er det altså muligt at få to forestillinger for én forestillings pris.

Nyt medlemssystem
Det har længe været muligt at købe et såkaldt KluBora medlemsskab for 100 kroner. Som medlem koster billetter kun 60 kroner helt frem til sommeren 2017. Nu er det gjort lettere at være medlem, idet man nu selv kan styre det hele via Billetlugen-hjemmesiden og købe billetter til sig selv og andre.


Info:
Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Pris: Standard kr. 150 kr. (early bird rabat 20 %) / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90 kr. / Derudover grupperabatter. KluBora-pris 60 kr. (medlemskab 100 kr.).
Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86190079.


Udvalgte pressefotos fra sæsonen i høj opløsning:
Download zip-fil med alle (38 mb):
https://www.dropbox.com/s/49u4vik5s90o4l2/BoraBoraEfteraar2016-pressefotos.zip?dl=0
Kontakt:
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk


Oversigt:

BORA BORA EFTERÅR 2016

27.-31. august
Presence

Selene Muñoz (ES/DK) (urpremiere)
(Bora Bora co-produktion)

26.-30. september
Dobbeltprogram:
WoMAN & WOMAN
HimHerAndIt Production (urpremiere)
(Bora Bora co-produktion)

12.-13. oktober
Dobbeltprogram:
The Visible Effects of Force
Marie Topp (DK)
Striptease
Pere Faura (ES)

24.-25. oktober
Dobbeltprogram:
Me Too
Helgobostad/Rueslåtten (NO)
HELT i Ensomhed

dadadans

28. oktober
Kirana
Ruben Zahra (MT) & Den Jyske Opera Den Jyske Opera
(Børneforestilling 6-12 år)

2.-3. november
Dobbeltprogram:
Circuit
Svalholm
Spi
(urpremiere)
dadadans
(Bora Bora co-produktion)

15.-17 & 21.-25. november
En Kinamands Chance
(urpremiere)
Don Gnu
(Bora Bora co-produktion)

6.-7. december
Dobbeltprogram:
The Lover
Bára Sigfúsdóttir (ISL)
(Bora Bora co-produktion)
Staying Alive
Public In Private / Jasna L. Vinovrski (CRO/DE)

Yderligere information, fotos og videotrailere på www.bora-bora.dk