Pressemeddelelse fra Bora Bora – www.bora-bora.dk

OBS! Se nederst i mailen omkring presse/anmelder-akkreditering.
ultra-forsworks-borabora

Gruppens magt under lup på Bora Bora

Hvor er det skønt af give efter for gruppefølelsen. Eller er det? Hvad kan det ende med? Det gode fællesskab eller grim fascisme? Fors Works’ højaktuelle danseforestilling ULTRA ser på dilemmaet, når Bora Bora lægger scene til den 15. og 16. april.

OBS! Spiller også i Dansehallerne, København. 5.-9. april.

Landskampe, marcherende militærparader, folkedemonstrationer og storbyens travle menneskemylder er stederne, hvor fællesskabet pludselig kan få magt. Gruppens magt over det enkelte mennesker er både dragende og fascinerende, mens det samtidig vækker gysende associationer til fascisme og ekstremisme. Den 15. og 16. april præsenterer Aarhus’ dansescene forestillingen “ULTRA”, der spørger hvad der sker med individet, når vi bliver en del af gruppen.

Rost og højaktuel

Bag forestillingen står kompagniet Fors Works med koreografen Martin Forsberg i spidsen. “ULTRA” havde for nyligt premiere i Sverige, hvor den fik roser med på vejen af anmelderne, der samtidig også stemplede forestillingen “højaktuel” og kaldte den “et skulpturelt voldsorgie”. Den svenske avis Sydsvenskan skrev bl.a. om “ULTRA”: “Forsberg peger på en enkel men genial måde på massens modbydelige væsen, hvor den enkeltes ansvar forsvinder bag kollektivets anonymitet.”
Bora Boras kunstneriske leder Jesper de Neergaard siger om Martin Forsberg:
– Han hører til blandt nogle af de skarpeste kunstnere og koreografer, vi har boende i Danmark lige nu – og vi er så heldige, at han og hans kompagni kommer tilbage til Aarhus. Dette er moderne dans, som virkelig rammer publikum.
Martin Forsberg og hans hold arbejdede på forestillingen i Aarhus i februar og Bora Bora er derfor co-producent på den.

Den totale overgivelse
I ULTRA oplever man ti hvide mænd på scenen, som gennem støtte, bevægelse og modstand undersøger den insisterende kraft, der er ved at bevæge sig med gruppen. De bevæger sig synkront og dykker ned i deres egen frygt og nydelse ved den totale overgivelse til gruppen.
Västerbottens-Kuriren skrev:
“Når gruppen bevæger sig som en fiskestime, uden at tage individuelle beslutninger eller retning, indser man, at trygheden ved at tilhøre noget større, ligger faretruende tæt på viljen til at blive styret og instrueret. ULTRA er højaktuel, men tilstrækkeligt kunstnerisk til ikke kun at blive politisk.”

Om Fors Works
Det uafhængige københavner-baserede kompagni Fors Works har eksisteret siden 2009 og ledes af den svensk-fødte koreograf Martin Forsberg (Den Danske Scenekunstskole, 2005), som bl.a. står bag forestillingerne In the Pretty Boy’s Mouth, Doppelgänger og STITCH.
Martin Forsbergs forestillinger er sjældent kun én ting. Det er ikke altid muligt at kategorisere dem, men den genre der kommer nærmest er “contemporary dance” (ikke at forveksle med moderne dans). Hans forestillinger er baseret på dans, men bringes ofte til en anden kontekst end dans, og danserne presses altid til det ekstreme.

ULTRA – Dansere
Jernej Bizjak / Samuel Denton / Joel Fritzon / Snorre Jeppe Hansen / Nathanael Larsson / David Price / Louis Richard / Antoine Roux-Briffaud / John Wannehag / Declan Whitaker

ULTRA – Iscenesættelse
Koreograf Martin Forsberg / Scenograf & Kostumedesigner Jenny Nordberg / Lysdesigner Mads Nielsen / Lyddesigner Mitja Nylund / Prøveleder Mattias Sunesson / Dramaturg Birgit Berndt / Producent Marie Schulz / Teknisk producent Madeleine Lind Hoppe / Tekniker Emil Odler

Fors Works’ hjemmeside:
www.forsworks.com

Trailer:
www.vimeo.com/158890096

Interview:
www.vimeo.com/158890775 (Out And About)

Anmeldelser:
http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/scenkonst/scenrecensioner/skulpterad-valdsorgie/
http://www.vk.se/plus/1672537/styrkan-och-svagheten-i-massan

INFO:
ULTRA – Fors Works 

Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 15. & 16. april (Store Sal), fredag kl. 20, lørdag kl. 17.
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,- / KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/ultra eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos i høj kvalitet:

http://bora-bora.dk/2016/03/ultra-pressebilleder/
77 mb zip-fil: https://www.dropbox.com/s/docg1j4z0eumf1c/ultra-pressebilleder.zip?dl=0

 

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk
Koreograf Martin Forsberg kan kontaktes ang. interviews m.v.