De syv dødssynder danses på Bora Bora

Marie Brolin-Tanis Black Box Dance Company kommer til Aarhus med en cypriotisk koreografi, 7EVEN, der udfordrer de syv dødssynder i et moderne perspektiv. Er de blot vejen til lykken i konkurrencesamfundet?

Vrede, frådseri og ladhed… og så videre. Vi kender dem godt, de syv dødssynder. Hvad må vi, hvad kan vi og hvordan modstår vi fristelser. Er der i vores tid overhovedet tale om synd – at føle misundelse, griskhed og frådseri? Eller er de bare en del af vejen til lykke og en succesfuld tilværelse i dagens konkurrencesamfund?

Det er omdrejningspunktet, når Black Box Dance Company fra Holstebro, kommer til Bora Bora. Kompagniets kunstneriske leder Marie Brolin-Tani har hentet den cypriotiske koreograf Fotis Nikolaou ind til opgaven. Fotis er grundlægger af X-it Dancetheatre i Athen. I 2004 stod han bl.a. for koreografien til åbningen af De Olympiske Lege i byen.

Med et poetisk og meget personligt koreografisk sprog udforsker han de gamle religiøse syndere og dyder i en ny kontekst. I samarbejde med danserne, komponisten Christian Tronhjem og kostumedesigner Charlotte Østergaard har Fotis skabt en helt nutidig forestilling set ud fra et ungt menneskes perspektiv.

Den helt nye forestilling havde premiere i Holstebro d. 3. marts og har siden været i København og kommer nu til Aarhus. 7EVEN er i to akter og er inspireret af bl.a. tegnefilm, eventyr og brugen af masker. Maskerne er skabt af Martha Foka.

Dagbladet Holstebro skrev om premieren:
“Med smuk, gennemtænkt og ikke mindst skarp koreografi af græske Fotis Nikolaou, der i særlig grad formåede at bringe det bedste frem i hver danser, blev publikum torsdag aften ført igennem en anderledes, original og personlig udgave af de syv dødssynder. Hver synd blev personificeret på nytænkende og imponerende måder.”
Ungt Teaterblod skrev:
“7EVEN er sprængtfyldt med gode ideer, smukke kostumer og lys, dygtige dansere og udtryksfylde masker. Alt i alt en smuk forestilling, som med succes kombinerer dans med masker, og det ses ikke så tit.”


Om Black Box Dance Company
Black Box Dance Company i Holstebro startede i foråret 2013 med Marie Brolin-Tani som kunstnerisk leder. Hun blev i sin tid uddannet som moderne danser i Stockholm, men fik sit gennembrud i Aarhus, hvor hun var med til at etablere et professionelt dansemiljø via MBT Danseteater i samme hus, som Bora Bora nu befinder sig i. I 2001 blev hun kunstnerisk leder af Skånes Dansteater i Lund og kom så i 2013 tilbage til den danske dansescene.

Black Box Dance Company:
http://www.black-box-theatre.dk/seven
http://www.black-box-theatre.dk/seven/presse (anmeldelser)

Trailer:

Interview:

INFO:
7even – Black Box Dance Company
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 30. & 31. marts (Store Sal), kl. 20.
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/7even eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos i høj kvalitet:
http://bora-bora.dk/2016/03/7even-pressebilleder

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk