Dansende familiefar: Lev din drøm ud

Ármann Einarsson, 50-årig islandsk familiefar, lever sin dansedrøm ud på Bora Bora den 9. og 10. marts. Han håber, at den prisvindende danseforestilling “Dance For Me” kan inspirere andre til at tage fat på store udfordringer.

Det var på en ferie i København for 15 år siden, at han fik idéen. På et kunstmuseum så Ármann Einarsson en video med en gammel mand, der dansede i gaderne. Det kan jeg da også, tænkte han.
Idéen lå stille indtil 2012, hvor hans teaterinstruktør-søn Pétur Ármannsson havde sin nye kæreste Brogan Davison med hjem på besøg. Skæbnen ville, at hun netop var koreograf.
Ármann fortalte dem flere gange om sin gamle drøm om at udføre moderne dans, helst på scenen, selv om han aldrig har haft nogen ordentlig dansetræning. Med tiden blev det klart for sønnen og svigerdatteren, at han var seriøs. Resultatet blev den prisvindende, varme og humoristiske danseforestilling “Dance For Me”, som stiller spørgsmålet: Er dans for alle?

Hæmninger versus drømme
“Mange folk er ikke komfortable ved at danse for andre. Især mænd har behov for at drikke en kasse øl før de tør gå på dansegulvet. Men dans er noget, der ligger i vores natur. Selv hulemændene dansede,” siger Ármann i et interview til magasinet Murmur.
Først blev “Dance For Me” en succes hos det lokale publikum og derefter fik flere internationale festivaler over øje på den og præsenterede den rundt om i verden. Nu er turen kommet til Danmark.
Den 50-årige musikskolelærer, far til tre og islandske rekordholder i trespring siden 1979, har fået mange reaktioner fra publikum.
“Folks reaktioner har overrasket mig. Én fortalte at han endelig have lavet den kunstudstilling, han havde tænkt på hele livet. Andre har droppet deres jobs og udlevet deres drømme, fordi de ikke kunne det i deres højstatus job som advokat eller læge. De relaterede til mig, gammel og fed som jeg er, som fulgte min drøm”, fortæller han.

Dans, humor og videodagbøger
I “Dance For Me” ser vi Ármann Einarsson og Brogan Davison danse, og gennem en videodagbog følger vi deres vej før og efter premieren. Der er både stor humor og stor alvor i projektet, som opstår i mødet mellem de to meget forskellige indstillinger: Ármann er seriøs, men meget optimistisk, mens Brogan aldrig føler hun kan gøre det godt nok. Glæden og selvkritikken befrugter hinanden, og således kommer forestillingen også til at handle om kunstens væsen.
Det er ikke så meget en danseforestilling, som det er en forestilling, der handler om dans.

“Dance For Me” spiller på letforståeligt engelsk.

Det er muligt for publikum at købe billet til både “Dance For Me” og den efterfølgende forestilling “On/Volt” (Recoil Performance Group) på én gang for 180 kr. (normalt standardpris 300 kr.). Mere info på www.bora-bora.dk

Danmarksturné:
http://turneteater.dk/forestillinger/dance-me-0

Interview:
http://murmur.dk/articles/dance-fat-boy-dance.462.html

ANMELDELSER:

“…Det kræver mod at gå så langt ud af sin komfort zone, som Ármann gør. Men det er muligt ved hjælp af en professionel som Brogan.”
– Fréttablaðið, National Newspaper in Iceland.

“…Seriøs, varm, sjov og rører virkelig publikum.”
– Austurfrétt, Local Newspaper in Iceland.

“…Det er vigtigt, det er sjovt, og det er fængslende. Mere kan man ikke bede om.”
– Víðsjá, National Radio 1, Iceland.

“…Showet er dybt personlig og intimt iscenesat.”
– The Reykjavík Grapevine, Iceland.

INFO:
Dance For Me – DMF Company 

Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 9. & 10. marts (Lille Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/dance-for-me eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos i høj kvalitet:
http://bora-bora.dk/2016/02/dance-for-me-pressebilleder/

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / [email protected]
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / [email protected]