Pressemeddelelse fra Bora Bora – www.bora-bora.dk

OBS! Se nederst i mailen omkring presse/anmelder-akkreditering.


Vikinger og fantasy i akrobatisk danseforestilling

Nordisk mytologi og Hunger Games-inspiration fortolkes lige nu via breakdance, moderne dans og nycirkus på landets teatre. Den energiske forestilling “7 Runer” af koreograf Lene Boels Next Zone-kompagni rammer Aarhus 22. og 23. februar på Bora Bora.

“7 Runer” er navnet på den danseforestilling, som Bora Bora præsenterer 22. og 23. februar. En rå, poetisk og dynamisk forestilling, der henter inspiration i nordisk mytologi, vikinger og i science fiction-filmen “Hunger Games”.
“7 Runer” præsenterer et univers med vilde bersærker-krigere med egenskaber fra de nordiske guder, norner der væver menneskenes skæbner og mytologiske væsner, som ligner drager, slanger og ørne.
Bag forestillingen står koreograf Lene Boel og hendes kompagni Next Zone. I hendes koreografi flettes menneskekroppe ind og ud mellem hinanden, så de former mystiske runer. Der opstår bevægelsesmønstre inspireret af vikingestilen fra Bayeux-tapetet og de romersk inspirerede gladiatorkampe i bl.a. “Hunger Games”.

Talentfuldt internationalt hold
I 7 Runer” møder publikum et mystisk og dunkelt univers befolket af en broget skare væsner i form af bersærkere, fredelige håndværkere, stolte valkyrier, dyr og fugle – alle bragt til live af syv talentfulde, internationale dansere.
Koreograf Lene Boel har håndplukket de optrædende artister og bruger dem til at udforske og udvikle nye koreografiske territorier. Popping-danseren Martin Karlshøj og breakdanceren Aritz Lopez Gomez er en del af det internationale hold. Det udgøres desuden af Eithne Kane, Edwin Condette, Anthony Yung, Ivanka Moizan og Bryn Roberts-Todd. Sidstnævnte er den franske nycirkus-artist, der mestrer bl.a. jonglørkunsten og det såkaldte “German wheel”.

Glad i låget over kropsvirtuoser
“7 Runer” havde premiere på Takkelloftet i Operaen i oktober 2015 som en del af Det Kongelige Teaters program. Forestillingen er pt. på Danmarksturné i ti byer og runder turnéen af i Aarhus. Derefter præsenteres den i Frankrig, Grønland, Færøerne, Island og Canada.
Weekendavisens anmelder Majbrit Hjelmsbo skrev begejstret om forestillingen: “…I et så forrygende valkyrietempo, at man uvilkårligt glipper med øjnene i vantro. (…) i 7 Runer er der hele syv skarpslebne, individualistiske kropsvirtuoser at stirre sig glad i låget på. Hep, det er hipt!”

OBS! På Bora Bora er der artist talk med Lene Boel den første aften mandag d. 22. februar

Next Zones hjemmeside:
www.nextzonemoves.dk

Turné i ti danske byer:
www.turneteater.dk/forestillinger/7-runer


INFO:
7 Runer
– Next Zone
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 22. & 23. februar (Store Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/7-runer eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos:
http://bora-bora.dk/2016/02/7-runer-pressebilleder/

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk